Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) červenec 2014

30.7.2014

Nové kotě Matýsek - je nyní u naší předsedkyně v depozitu, aby z něj teta Kristýna vychovala správné a vychované kotě. Jinak dnes Kristýna zachránila z bezzubé tlamy naší Roxany křečka. Chudáka někdo vypustil na území, kde se pohybuje stále 5 - 6 koček, tudíž ke všem hlodavcům je to území velmi nebezpečné.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.7.2014_Nove_kote_Matysek/

Dobrý den všem našim příznivcům a kdo nás podporujete. Ještě nikdy jsem nebyla nucena poprosit o pomoc a podporu. Ale v současné době je takový příval koťat - nemocných, vyhozených v lese, toulajících se mimo vesnici, v krabicích u popelnic - všechno je nutné intenzivně léčit, minimálně polovina jede ihned k veterináři na kapačky, samozřejmě antibiotika, nestíháme kupovat oční kapky. Do toho ještě stálí marodi, jako je Roxanka, Emilka, chronicky nemocná ledvinářka Gábinka.... U Čiki čekáme na vyjádření očního specialisty ohledně možné operace. Není dne bez veteriny, bez nákupu dietních granulí a konzerv. Pokud máte aspoň trošku možnost, pomozte nám nyní především na úhradu veterinárních faktur a léčby, at toto období zvládneme. Moc děkujeme.

A kastrační program samozřejmě pokračuje dál.

Kotě jsem přivezla z veteriny zpět, ale už jsem tam opět jedno nechala. Je silně nachlazené, takže opět kanylace, antibiotika.... klasika

 

28.7.2014

Kotě asi 5 týdenní zůstalo na infuzích na veterině. Zakanylovat jej dalo hodně práce, je moc maličké. Dostává antibiotika a nitrožilně výživu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.7.2014_Kotata/

Zpráva od Popelky umístěné do Brna

posílám pozdrav od Popelky :) kastraci má Popelka za sebou, zvládla to na jedničku. Už je to velká dáma, má dobrou chuť k jídlu a mám pocit, že zachvilku sní i mě :D Nechápu jak je to možné, ale je snad čím dál větší mazel, nehne se ani na krok a pořád se tulí, vrní a vypadá moc spokojeně.

- "co mi to jenom ta moje panička udělala" (Popelka hned po kastraci)
- "připadám si jako po flámu, tak to musím dospat" (pěkně v teplíčku v pelíšku po kastraci)
- "kdy už mi to konečně sundáááš!! fakt mi to hodně překáží!" (pruban nebyl Popelčin nejlepší kámoš, ale zvládla to bez rozkousané jizvy)
- "jupííí už na sobě nemám ten kus hadru, tak se nahřeju na sluníčku :)"
- "a tak krásně mi zarostlo bříško a jsem zase jako nová"
- "už si zase můžu hrát na modelku"

S pozdravem Kača a Popča
 
 

Před chvílí naše předsedkyně Kristýna přivezla malé koťátko od Městské Zeleně na Jižních svazích. Má tak 5 týdnů, očička hodně nemocné. Prokapáváme a jedeme na veterinu. Koťátko je ve venkovním karanténním boxu, které jsme instalovali včera pod verandou.

Kromě toho přivezli z Velikové 2 koťata, kluky, asi 3 měsíce. Našli na procházce v lese 6 koťat v převázané krabici. 4 našly domov, dvě se budeme snažit umístit přes nás. Tak mi nějak přijde, že snad kotěcí sezona teprve začíná

Protože už mám doma zpět fotoaparát, přidávám fotky kočiček a koťat, přijatých minulý týden.

Ve středu 23.7.2014 jsme přijímali 3 koťátka, které někdo hodil v Lukově přes plot k chatě paní, která nás velmi podporuje a stará se rovněž o opuštěné kočky. Kocourci asi 10 týdenní dostali jméno Whisky a Tequila a černé koťe, keré je mnohem mladší, tak 7 týdenní je Briketka. Všichni jsou masivně začervení a rovněž jsme objevili velké množství giardií a kokcidií, takže jsou v léčbě.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.7.2014_Whisky_a_Tequila_z_Lukova/

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.7.2014_Briketka/

Nové fotky Julinky

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.7.2014_Nove_fotky_Julinky/

Ve středu 23.7. jsme v pozdních večerních hodinách přijali želvovinové koťátko Elektru, která se přitoulala na vrátnici firmy Vitar v Malenovicích. Kotě pravděpodobně pochází z areálu malenovické pily.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/28.7.2014_Kotatko_z_vratnice_fy_Vitar_v_Malenovicich/

 emilka1002.jpg

Emilka

 

 

 

 

 

 

herman2003.jpg

 

 

 

Heřman

 

 

 

 

27.7.2014

Pár fotek z posledních dní naší fenečky Bettynky. Betty nás provázela dlouhých 12 let, od jejího narození až po letošní poslední dny. Její mírně řečeno hysterická povaha někdy dokázala rozhodit poklidný den, říkala jsem jí uječená babizna, protože všechny vítala doslova ječením a vytím. Jinak byla Betty moc hodná, vděčná, věrná a oddaná. Ke kočkám tolerantní. Bettynka letos zemřela na rakovinu plic. Bettynko už tě nic nebolí a máš klid.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.7.2014_Vzpominka_na_posledni_dny_nasi_fenky_Bettynky/

Leošek dostal malé škrabadlo a je nadšený. Určitě brzy získá i větší.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.7.2014_Leos_a_nove_skrabadylko

 

26.7.2014

Fotky od Leoška

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.7.2014_Leosek_z_noveho_domova_v_Orlove/

 

24.7.2014

Zprávy od Leoška z Orlové

Dobrý den,Leošek je úžasný,aklimatizoval se hned,spí s náma v posteli,ale netlačí.Pošlu nějaké fotky.S pozdravem

 

21.7.2014

Včera mi volala paní z Luhačovic, u které našel domov kocourek Francin. Francin je jak neřízená střela, ale mazlí se, chutná mu. Začíná si zvykat na nový domov.

Psala paní u které našla domov Anička Jednoočko

Anička - Jednoočko je v pořádku,v sobotu neměla zájem o misku s jídlem a byla zalezlá v koutě,aby na ni nikdo nemohl,ale v neděli dopoledne začala jíst,vylezla z úkrytu a začala se mi třít o nohy.Když ji vezmu do náruče a chci ji pohladit,tak to se jí zatím nelíbí,je hodně plachá.Je velmi čistotná a od Vás čisťounká.Mám z ní velikou radost.Mám problém v rodině,snacha mi nechce půjčovat vnoučata a moje vnučka se jmenuje Anička,tak proto asi bylo moje rozhodnutí pro Vaši Aničku.Sousedi mají 3 malé kluky a ti mají z Aničky taky velkou radost a moc se jim líbí.Snad nám bude zdraví přát.Přeju Vám vše dobré

 

19.7.2017

Včera našel nový domov Leošek a to v Orlové, v rodinném domku. Leoška jsem vezla osobně, rodina byla úžasná. Leoš jak jsem ostatně předpokládla klidně vylezl z přepravky, "srovnal hřbet", ovinul se pánovi kolem nohou¨, nechal se pohladit a šel si projít svůj budoucí domov. Vůbec se nebál, naopak velmi sebevědomě si vše prošel a pak se prostě rozhodl - ano tady se mi líbí

 

16.7.2014

nadále se staráme o Julinku, kterou jsme přijali s natřikrát zlomenou pánví.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2014_Julinka_pri_prijeti_pred_3_tydny

I my ve Zlíně jsme trošku budovali, zasíťovali jsme část verandy domu v přízemí. K verandě patří pokoj, kde jsou umístěné kočky a tak jsme otevřeli verandu, aby se mohly pohybovat i venku.

nove-zasitovana-veranda2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2014_Nove_zasitovana_veranda_ve_Zline/

Emilčino bříško. Jinak je Emilka v péči vynikajícího pana doktora MVDr. Kučery z Brna, kam dojíždíme. Emilka má zánět slinivky, dostává Imunobran a další léky na podporu imunity. Za měsíc zopakujeme krevní testy. Dělali jsme i rozbor trusu metodou PCR. Musíme počítat s chronickým onemocněním Emilky, která už je opravdu stará kočička a u nás dožije spokojený život.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2014_Emilka_a_jeji_brisko/

Do nového domova v Luhačovicích odjel ukecaný Francin.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2014_Francin_dnes_odjizdi_do_Luhacovic/

Krásné fotky nám poslala majitelka kocourka Samuela, který žije v Třebíči. I s krásným povídáním. Pokaždé máme velkou radost z takových zpráv.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.7.2014_Nove_fotky_Samuela_Trebic/

Posílám Vám pár foteček a chci se pochlubit , jak je kocourek šikovný , chodí s námi na vycházky asi  od dubna  , samozřejmě je připoutaný na bezpečný postroj , ale ne pro kočky , ale pro malé pejsky /( pro kočky se nám neosvědčil , ale pro pejsky je bezvadný ).
  Kocourek je na něj již tak zvyklý , že když mu jej nasazujeme radostí " přede" - " vrní "  a sám mi nastavuje tlapičky , aby si provlekl nožky :-) . Jezdíme za Třebíč , stále na stejné místečko , jdeme cestičkou kolem pole až do lesa , ten má moc rád , Pravidelně zde vyhrabe v jehličí  2x jamku a sází tam "bobky " :-), líbí se mu , jak to jde v lese na lehce .
  Pak projdeme cestičkou skrz cely les a zde jsou kameny ,  na kterých odpočívá :-), a snaží se vylezt na stromy - asi 1m od země - na břízy - to mu moc nejde , unavený pak běží  domů .
   Procházka - Je  prima relaxace jak pro Samíka , tak pro nás , pro rodinu- členy " jeho " smečky " :-) 

 

15.7.2014

Snad se nám konečně podařilo zvládnout kalicivirozu, která se prohnala naším útulkem ve Zlíně. Ve zlínském kraji podle zpráv našich dvou veterinářů se výskyt kalicivirozy v posledním období zvýšil několikanásobně. 80 % nově přijatých koťat mělo boláčky na jazyku, trpěly nechutenstvím a tak jsme v podstatě dva týdny jezdili denně na veterinu. Koťata byla v karanténě, takže se nemoc nepřenesla, ale většina jedinců již byla s kalicivirozou přijata.

Tím pádem jsem musela odsunout i příjem nových koťat konkrétně z Topolné, z Malenovic z chatové oblasti a ze Želechovic. Koťata z Topolné už jsme dali naočkovat a budeme je přijímat do vyčištěné karantény tento týden. Ostatní postupně.

Trošku jsme popřehazovali naše kočky, některé plně naočkované a vykastrované kočky jsme přemístili do zasíťované verandy. V létě jim tam bude mnohem lépe. Tím se nám uvolní horní kočičí pokoj.

Od zítřka začínáme kastrovat ve voliéře, kocouři jsou vykastrovaní a zbývá nám na kastraci 6 koček.

Rýsuje se nám umístění Francina do Luhačovic do rodinného domku a 2 dospělých kočiček do rodinného domku v Bystřici pod Lopeníkem. Tam budou umístěny jakmile rodina dostaví zahradní domek, kde budou kočky zavřené po dobu nutné adaptace na nové prostředí.

1.7.2014

Obr kočka Zuzanka z Brna

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.7.2014_Zuzanka_z_Brna/

 

Protože jsem měla hodně málo času, ostatně s tím bojujeme všichni, musím zaznamenat události minulého týdne.

1. Příjem koťat z Horní Bečvy - kočička Dita a 4 nádherná tříbarevná koťata s delší srstí, cca 6 týdnů. Koťata prskají, moc na lidi vlídné nejsou, Dita se sice nechá pohladit, ale chce to čas. Jednomu z koťat léčíme oko.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.6.2014_Kocka_Dita_s_kotaty_z_Horni_Becvy/

 2. Příjem tří kočiček a jednoho kotěte ze Zlatých Hor u Jeseníku. Kocourek je ve venkovní voliéře, fotky dodám později.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.6.2014_Marinka_a_Pusy_ze_Zlatych_Hor/

Márinka je s kotětem asi 4 týdenním v odděleném pokoji, Pusy je po kastraci (27.6.)

3. Příjem dvou kotat ze sídliště Podlesí ve Zlíně. Kotata viděli lidé z balkonu panelového domu a protože znají mého manžela, tak telefonovali a my jsme vyrazili na odchyt. Údajně tam byli tři, podařilo se na misku s jídlem odchytit dvě. třetí i s matkou musíme odchytnout do sklopce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.6.2014_Kotata_z_Podlesi_Jizni_svahy_ve_Zline/

4. Příjem kočičky Toničky a jejich dvou koťátek, nádherně zbarvených - jedno je modré.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.6.2014_Tonicka_a_kotata/

Připomínám kočičky, které máme stále v nabídce

Alex

alex100.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Hillary

hillary100.jpg