Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) červenec 2013

30.7.2013

O víkendu jsme v útulku na Vysočině přijímali kočičky z Brna. Bylo mezi nimi i 6 koťat ve stáří necelé 2 týdny. Protože už nemáme tolik kojících koček, a pokud jsou, už se starají o malé koťátka, musíme těchto 6 koťátek krmit stříkačkou. Jsou na sušeném mléku Royal Canin, které pro tyto případy stále máme k dispozici.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.7.2013_Malicka_kotatka_z_Brna

jarmilka-a-kotatka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ráda bych vám opět chtěla ukázat Jarmilku, která celá pochroumaná a bolavá se ujímá sirotků, momentálně krmí kotátka různého stáří, od maličkého ještě lepého až po 12 týdenní. Jarmilka má od autonehody polámanou nožičku v kloubu, ještě nedávno jsme zvažovali operaci. Jarmilka zůstane chromá, ale přibrala už 2 kila, dokáže skákat z postele - je to úžasná kočička. Nikdy nebude plnohodnotně běhat, ale je u nás spokojená a šťastná. A my jsme šťastní, že ji máme.

 

29.7.2013

Kvůli malé Mab jsme museli kompletně rozebrat kuchynskou linku. Podařilo se jí maličkou škvírkou za sporákem dostat se za linku, ale bohužel je tam moc málo místa, takže se nemohla otočit, aby se protáhla zase ven. Po 2 hodinách nadávání ze strany manžela a pištění ze strany Mab se podařilo. Kočička se protáhla druhým koncem celá od pavučin a spokojená, že zjistila, co tam za těmi skříněmi je.

 

28.7.2013

Chci poděkovat všem,všem kdo nás podporujete a pomáháte nám. Jen díky obrovské pomoci vás kočkomilů a moc hodných nesobeckých lidí se nám daří  kočičky kastrovat, léčit , očkovat, ale také jsme mohli útulek velikostí zdvojnásobit a tvylepšit. Jen díky vám budeme mít již takřka hotovou voliéru pro nalezené plaché kočičky, které uvnitř v domě nemohou zůstávat a lépe si na život v útulku zvyknou ve venkovní voliéře.

Milan Chovančík, Vladimíra Holbová,  Vladimír Kaiser, Eva Svobodová, Pavel Dvořák, Veronika Kučová, Ing. Jana Volhejnová, Ladislava Knihová, Pavlína Uhlířová, Ludmila Mimránková,  Mgr. Michal Čuška, Jaroslava Střídová, MUDr. Miroslav Vlach, Lenka Vyoralová, Klára Eliášová, Jitka Kolárová, Kateřina Daňhelová, Markéta Vyskočilová, Jan Čepela, Tomáš Engelmajer,   Ing. Jaroslav Merta, Miluše Nejezchlebová, Nicol Mostecká, Denisa Makki, Svatava Vantuchová, JUDr. Jana Rejžková, Dušan Pekárek, Žaneta Kupsová, Milena Petrová, Roman Kabašta, Milena Mandryszová, Barbora Kobrová, Alena Kučerová, Jitka Bártlová, Ing. Iveta Hejretová, Ivana Šanclová, Kristýna Procházková, Mgr. Eva Jansa, Lucie Villertová, Jitka Hořáková, Kristýna Hradilová, Petra Kovářová, Tomáš Robenek,  Jitka Rulíšková, Blanka Fruhaufová, Ing. Jana Marušiaková, Anna Janáčková, Kateřina Nováková, MUDr. Jan Ort,  Jana Kotalová, Margita Calábková, Stanislav Vobořil, Věra Doubková, Martin Pleyner, Alena Snášelová, Vavřinec Turčín, Ing. Martin Švec, Jiří Oujezdský, Zina Marušáková, Vladimír Knoflíček, Věra Česká, Zdeněk Klímek, Petr Klec, Jitka Koutná, Jaroslava Šislerová, Kamila Boshans, Eva Mahelová, firma Edel - Brunner s.r.o., Dušan Paroulek, František Matějíček,  Silvie Smehlíková, JUDr. Ivana Matějů, JUDr. Hana Salaquard, Marie Červená,  Jana Hábová, Pavel Lang, Martin Štěpán, Jiřina Lapčíková, firma EMRITER v.o.s, Ing. Ilona Drábková,  Jana Komárková, Alena Stehlíková, Jan Obenrauch, Ing. Jana Marušiaková, Ladislava Jurková,  Dana Nálepová, Daniella Sladká, Veronika Charvátová, Zdeněk Fiala, Jitka Vénosová,  Marie Jirásková, Radka Mačáková, Milena Peteriková, Mgr. Ivana Nováčková, Erika Rosenbaumová,  Paní Boukalová a Tomešová, Eva Skýbová, firma ETC s.r.o., Patrik Hemzal, Vladimíra Klůzová, Marie Turková, Helga Horká, Marie Klamertová, Ivana Spěváková, Iva Lavičková, Marián Blažek,  Bc. Renáta Jugasová,  Miroslava Kuprová, Martina Franzová, Michal Čížek,  Helena Bezděková, Marie Viesnerová, Dagmar Zugarková, Miroslava Podolcová,  Vratislav Cink, Naděžda Dvořáková,  Petr Salomon, Jaroslava Vajdová, Ing. Irena Brabcová, Jiří Tomšů, spolek pro opuštěné zvířata Brno, Pavel Čech, Jana Abrahamová, Eva Škvárová,  firma Walter Trading s.r.o., Helga Dostálová, Radoslava Beňová, Jana Todorová,  Jana Křížová, Bc. Adéla Parkanová, Eva Stanislavová, Ing. Arch. Daniela Fillipiová,  marta Berčíková, Jiřina Kombercová, paní Průšová a Herejková, Hana Svobodová,  Dana Murlová, Petr Zabloudil, Lubomír Lang, Milan Pekárek, Irena Pekařová, Pavlína Hanušová,  firma QEMS s.r.o. ,  Markéta Neckářová, Květuše Šubrtová,

 

VELKÝ DÍK VÁM VŠEM.

Ma

 

27.7.2013

http://www.navysocine.cz/fotoalbum/ostatni-fotky/budujeme-volieru-vikend-27-28.7/

V útulku na Vysočině tento víkend finišuje stavba venkovní voliéry. Dodělává se střecha, oplocení, instalují boudičky a prostě bude to úžasné. Už se nemůžeme dočkat, protože plašanky si zaslouží pobyt venku, bez velkého stresu z uzavřeného prostoru a i nám se uleví.

Fotky koťátka Mab od zlínského hotelu Ondráš.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.7.2013_Kotatko_Mab_od_hotelu_Ondras_ve_Zline

Dnes dopoledne jsme ve Zlíně přijímali jednoho kocourka z Malenovic. Je to 12 letý zrzavý kocourek Michal, který patřil 12 let kastelánovi na malenovickém hradě. V poslední době se mu bohužel mírně změnilo chování, resp. přestože je výborně krmený a je o něj dobře postarané, venku "kradl" návštěvám svačiny a přitom se mu podařilo škrábnout pár dětí. Přišly stížnosti od rodičů a protože kocourek je zvyklý chodit ven, není možné jej zavírat neustále doma. Majitel se šel zeptat ke svému veterináři, kam dochází 12 let na očkování a tam mu řekli, že bohužel se změnou chování se nic nedá udělat a doporučili kocourka utratit. Naštěstí se o kocourkovi dozvěděla naše kamarádka, která jej k nám dnes přivezla. Kocourek už měl být 2 týdny po smrti. Fotky budeme vkládat odpoledne. Michal je nádherný mazlivý hodný a pohodový kocourek.

 

26.7.2013

Nové fotky kočičky Lucky. Přišla k nám jako 3 měsíční kotě, uši prožrané od svrabu, neslyšící, nestabilní, ztrácela rovnováhu. Dnes samozřejmě neslyší stále, nicméně kromě občasného zatřepání hlavou a specifických hlasových projevů (nemňouká, skřehotá) by nikdo netušil, že byla tak vážně nemocná a rozhodovalo se o euthanasii.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.7.2013_Lucky_nove_fotky

Volali nám z Prima Family s nabídkou, že upoutávku na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ našeho sdružení zveřejní v pořadu Receptář prima nápadů a to 4.8.2013. Tak jsme připravili pro tuto upoutávku fotečky, některé budou z útulku na Vysočině, některé budou z útulku ve Zlíně. Tady jsou :

http://eva1960.rajce.idnes.cz/prijem_kotat_do_zlinskeho_utulku_dalsi_fotky%2C_tentokrat_pro_Receptar_prima_napadu/

gedzitka64.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kromě toho se musím omluvit za mystifikaci, nestává se mi to často ALE tentokrát Samvěd Křepelka je Gedzitka. Nějak jsem se přehlédla

25.7.2013

Do útulku na Vysočině jsme včera přijímali z Brna 2 týdenní kotě, kočka Kája už se prcka ujala a kojí. Kromě toho jsme do zlínského útulku přijímali kotě - kočičku Mab. Ujaly se jí stejné paní z TOP Mode v centru Zlína, jako březí mourinky. Pobíhala tam bezradně a je to moc milé a hodné kotě, cca 12 týdnů. Kupodivu je hrozně závislé na člověku a na ostatní kotata syčí a nechce se kamarádit.

v pozdních večerních - téměř nočních - hodinách do zlínského útulku přivezla paní 3 kotata, tak 12 týdnů. Někdo je vyhodil u sběrných surovin před obcí Kudlov u Zlína. Pobíhala tam, nejsou vyhublá, jsou v dobrém stavu, sice jsou bojácná ale plachá nejsou a určitě najdou brzy dobrý domov. Tříbarevná Zara, zrzavý Matouš a bíločerné zatím nevím - schovává se za trubkou topení.

přikládám fotky červencových koťat z dalekého Bardějova, které k nám přivezla takovou dlouhou cestu naše kamarádka Kristýna. Kristý velký dík za záchranu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/cervencovy_prijem_kotatek_z_Bardejova

 

24.7.2013

Včera navečer jsme ještě ve Zlíně přijímali březí kočičku, mourinku. Pohybovala se prý už 2 měsíce u hotelu Ondráš v centru Zlína, kousek od kruhového objezdu a žila tam v keřích. Zřejmě už těsně před porodem napochodovala do obchodu s oděvy TOP Mode, kde naštěstí prodavačky mají samy doma kočky. Milé kočendy se ujaly, nakrmily ji, daly napít a začaly hledat řešení.

 

22.7.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.7.2013_prijmy_ve_Zline_minuly_tyden_-_Pytlici_a_Samved

Víkend byl velmi náročný. Pro kotátka si začínají jezdit lidé, kteří si je dřív zamluvili. Do nového domova v Kunštátě odjela kočička Pamela, nádherná černá kráska (původně si lidé jeli pro mourinku) a kluci Aram a Just do domečku v klidném prostředí v Dačicích. Ale na Vysočině máme další příjem, 6 krásných koťat z Brna, ze kterých jsou dvě dlouhosrstá.

Bohužel máme i jednu špatnou zprávu, jedno ze zbídačených maličkých na kost vyhublých koťátek z Brandýsa (Staré Boleslavi) vzdalo boj o život a přes veškerou péči na veterině zemřelo.

Ve Zlíně máme taky jednu špatnou zprávu, kotátko přijaté v pátek společně s matkou a bráškou (ti jsou v pořádku a jsou u nás v útulku ve Zlíně), které zůstalo na vetklinice v Mařaticích, v noci ze soboty na neděli zemřelo. Přitom testy na panleukopenii a koronavirové onemocnění byly negativní. Kotátko, přestože v porovnání se sourozencem, bylo poloviční už v sobotu reagovalo na léčbu úspěšně, začalo jíst a přestalo průjmovat. Přesto to nezvládlo

v sobotu jsme měli ještě ve Zlíně rychlou akci. Volala paní z Uherského Brodu, že u mrtvé kočky našla asi 1 denní kotě, ještě s kouskem pupeční šňůry. Vzala ho domů a volala k nám. Hned jsem jela do Brodu, mladá paní s asi 2 letým dítětem mi předala košíček a v ní maličké čerstvě narozené kotátko. Na můj dotaz, co s ním dělala, jestli ho nějak přikrmila nebo se pokusila přikrmit mi řekla: Dala jsem mu tam plyšáka ... No toto už jsem nekomentovala. .. Protože máme na Vysočině 3 kojící kočky, ihned jsme jeli do útulku. Kočička Kája mrňouska přijala, úporně ho začala olizovat a kojit. Maličký ale už byl vysílený, bůhvíjak dlouho u mrtvé matky ležel, prostě ve 4 hodiny ráno zemřel. Je nám to moc líto.

 

Ráda bych opět moc poděkovala všem, kteří jste nás podpořili. Díky Vašim příspěvkům jsme dodělali podlahy už ve všech místnostech pro kočky a koťata, díky tomu se nám uvolnily 2 pokoje jako další karantény pro příjem nových koček. Začínáme se stavbou venkovní voliéry, kde budou umístěny plaché kočky, aby si od začátku zvykaly na nové prostředí a nebyly stresované pobytem uvnitř domu. Ještě jednou moc a moc děkujeme, jste skvělí. Nikdy jsme si nemysleli, že se nám podaří útulek budovat takovým tempem.

JUDr. Eva Pelikánová, Šárka Pelešková, Český HIFI Klub Pelhřimov, Alena Vrabcová,     Anna Marková, Pavlína Hanušová, Marie Hribal Ludiaková, Martin Javůrek,                       Jana Cypriánová, Jana Hlaváčová, Ladislava Jurková, Libor Zak, Iveta Maierová,           Lucie Vondráčková, Jaroslav Pánek, Eva Kožnarová, Jitka Jílková, paní Hlinková,      Zdeněk Vágner, Soňa Janischová, Jiřina Henlichová, Radek Narovec,                                   PH. Dagmar Musialková, Irena Holková, MUDr. Miloslav Dragoun,                                        Alena Bursíková, Vladimír Vyklický, Soňa Trochtová, Nelly Kárníková, Pavlína Březinová, Pavel Pekař, Monika Brychtová, Dagmar Strnadová, Jana Kameníková, Monika Horáková,  Michaela Spudichová, Věra Straková, Petr Michal, Mgr. Klára Stibůrková, Filip Sedláček, MUDr. Jana Pisarová, Ing. Lumír Volný, Roman Bolehovský, Monika Piňosová,                 Hana Pernicová, Ing. Dagmar Kleinová, Blanka Drboutová, Irena Šimková, Karel Punčochář ml., Mgr. Jana Smetanová, Ilona Helclová, Jana Plaňanská, Milena Petrová,                      Věra Doležalová, Jaroslava Chalupová, JUDr. Hana Losková, Martin Svitek,                         Ing. Radka Hrotková, Jiří Vítovec, Jan Růzha, Jan Tomáš, Ivana Vokáčová, Iveta Kvapilová, Zuzana Vlčková, Marcela Mayerová, firma Investprag s.r.o., Jolana Marholtová, Martin Sup,  MUDr. Jana Bačovská, Monika Horáková, Monika Cziglová, Eva Němečková,       Monika Maratová, Simona Pavlíková, Ivona Loutocká, Monika Janíková,                   Jaroslava Bulánková, Jan Dobiáš, Vladimíra Klůzlová, Hana Vrbová, Milada Šmahová,     Jitka Peťovská, Michal Žák, Jiřina Měkýnová, pracovníci České pošty,                          Simona Hornochová,  JUDr. Jan Choděra, Michaela Doskočilová, Jana Klímová

Moc děkujeme vám všem.

21.7.2013

Kočička Kája je naprosto u vytržení a v sedmém nebi z pytlíčků plněných šantou kočičí.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.7.2013_Kaja_a_santa

 

20.7.2013

Dnes také velká novina, kočička Brněnka, kterou přivezli mladí manželé z Brna  (jejich soused ji chtěl těhotnou otrávit jedem)  porodila překrásná miminka.  Má pět nádherných koťátek.D  o Zastávky u Brna odjela  krásná mourovaně krémová kočička Pusy a zítra pojedou do nových domovů tři koťátka.  Z nového domova v Přibyslavi nám přišel pozdrav a fotografie ,  moc děkujeme!!!

brnenka-a-kotatka2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Včera odjela do nového domova 4 koťátka, jedna mourovaná holčička odjela do Říčan u Prahy, dva černí kluci našli úžasný domov až v Červené Vodě a zrzeček hodně podobný Ondráškovi odjel do Čížova. Všechna 4 koťátka se narodila a vyrostla u nás v útulku.

Včera jsme ve Zlíně měli další příjem. Z Luhačovic, od paní, která se na kolonádě stará o kočky, kočku se 2 koťaty. Vzali jsme to rovnou přes veterinu, jedno kotě bylo velmi dehydrované a nemocné, takže si jej na klinice nechali, mamina a černé kotě je už v našem útulku. Kromě toho jsem ještě vyzvedávala na ranči v Kostelanech jedno mourované kotě, asi 6 týdenní, které přišlo bez matky k hotelu. S recepční a pokojskými, kterým osud koček není lhostejný, jsme se domluvili, že se pokusí odchytit 3 kočky, které se pohybují kolem hotelu a dáme je na kastraci. Za tím účelem dovezu příští týden do Kostelan odchytovou klec.

Před hodinou jsem ještě přijímala dvě kotátka, jedno odrostlé tak 15 týdnů, druhé asi 6 týdenní, oba pocházejí z Uherského Hradiště.

a aby toho nebylo málo, volala mi paní až z Velkých Karlovic. Její soused, starý pán, který bydlí v polorozbořeném domě, má asi 8 koček, z toho 3 kočky a zbytek kocouři. Letos je tam 8 koťat, situaci řešíme, musím se domluvit s našimi kamarádkami ze Vsetína. Kotata paní z Velkých Karlovic přiveze, ale kočky jsou vcelku plašší, sice ne moc, ale obává se, že do přepravky se je nepodaří dát.

 

18.7.2013

Pretty dnes odjela do nového domova. Bude bydlet ve Velké Losenici.

Už jsme v našem útulku odpiplali spoustu maličkých sotva narozených koťat, ale Bruno a Mickey zůstanou ti první, na kterých jsme si vyzkoušeli, co všechno je nutné dělat, co to znamená, mít 10 denní koťata bez mámy. Takže Pipíši zůstanou pořád ti úplně nejprvnější

Ale co nám tímto "Pipíš" Mickey chce říct, ani nechci pomyslet !

mickey101.jpg

 

 

 

 

 

 

 

17.7.2013

Nově přijatý kocourek - kotě Tomík a ještě Kim.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.7.2013_Nove_prijati_Tomik_a_Kim

tomik56.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pořád píšeme o budování, tak ted mohu dát fotky nového pokoje pro kočky. Je to velký prosvětlený pokoj, téměř 40 m2, zasíťované okno a spousta skrývaček pro kočky, velké škrabadlo, které jsme díky vašim příspěvkům mohli taky koupit. Je to skvělé a kočky si prostor moc užívají.

velky-pokoj-pro-kocky.jpg

 

 

 

 

 

16.7.2013

Dnešní příjem do Zlína, bílo-rezavý kocourek, kotě, asi 14 týdnů. Přivezli jej až od Hranic. Kotě se k nim přitoulalo, obešli všechny sousedy, nebylo ničí. Rodina má bohužel 3 velké psy a tak si koťátko nemohli nechat.

Na Vysočinu příjem 8 koťat od Čeladné, z Heřmanic. Kotata jsou krásná, ve věku 13-14 týdnů, a mimořádně zajímavě zbarvená.

3  koťátka přijatá začátkem července z Hluku jsou nemocná. Paní, která nám je depozitovala, je předala do péče své veterinářce v Havlíčkově Brodě. Uděláme testy. Kotata jsou napojena na infuze a dostávají antibiotika.

Přijaté kočičky ze Staré Boleslavi mají velký průjem, místy s krví. Už jsme udělali odběry, byly poslány na rozbor. Všechny kočky jsou v izolaci, bez styku s ostatními.

15.7.2013

Stavíme venkovní voliéru

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.7.2013_o_vikendu_zacala_stavba_venkovni_voliery_pro_kocky

Kocourek Balů ještě stejný den odjel do nového domova a už večer poslali majitelé fotky. Kocourek si ustlal a usnul, večer si všechno očichal a krásně si zvyká.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.7.2013_Balu_zdravi_z_noveho_domova

Když se koťatům dá kysaná smetana, to je nejlepší dobrota ...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.7.2013_Kdyz_je_zakysana_smetana_...

 

14.7.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.7.2013_Ziza_z_noveho_domova/

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.7.2013_Vylecena_Goldie

Včera z útulku na Vysočině

Dnes chci moc poděkovat pani Jakoubkové z Třebice za ohromnou trpělivost a ,,zapůjčení manžela, ,na 12 hodinovou pomoc pro kočičky.  Pane Jakoubku,moc moc děkujeme za ohromnou pomoc které si ohromně vážíme ,  za sestavení stromu kočičkám a za ohromný kus odvedené práce při stavění konstrukce pro venkovní voliéru pro plaché venkovní kočičky.

Tuto voliéru jsme se rozhodli postavit, protože se k nám dostává čím dál více plachých kočiček, které prožily život venku v ulicích.  Většinou mají panický strach z lidí  a když je dáme domů, je to pro ně obrovský ,obrovský stres a někteří jedinci to v domě velmi těžce nesou.v Ve voliéře budou mít možnost si zvyknout na nové prostředí, ti které necháme u nás dožít budou vědět, kde mají domov a z ostatních se někteří ochočí a můžou najít nový domov v domku se zahradou. Přechod přes venkovní voliéru bude pro ně mnohem snadnější, takže stavba je nyní náš prioritní úkol.

 Všechny kočičky, přivezené ze Staré Boleslavi bylo nutné odblešit znovu, byla to doslova příšerná invaze blech. Běžné pipety nepomohly. Při držení maličkého sotva 300 gramového kotátka blechy přímo běhaly po ruce, kotatům do očí, do pusy, prostě všude. Pamatujeme hodně, ale toto jsme ještě neviděly.

Dnes nám odjeli do nových domovů tři kluci a dvě  holčičky.  Černobílý kocourek s mourečem odjeli do Viničných Šumic za Brnem,  další tříměsíční mourek narozený v depozitu a černobílá kočička ze Zlína jeli do Čáslavi a černobílý chlapeček odjel k půlročnímu kotěti do Pelhřimova. Tak jsme se radovali,že bude o několik koťátek méně,ale odpoledne nám zavezli lidé nalezené černé kotě na parkovišti u Kauflandu ,kde hltalo rohlík a nyní 23.30 máme příjem 4 krásných třítýdenních černých chlupáčků,kterých se ihned ujala naše úžasná Kája.(fota doplním zítra)

S sobotu 13.7.2013 nastala katastrofa. Pomáhali jsme zachránit kočičky z Brandýsa nad Labem, pro které jsme od nás z Vysočiny jeli. Paní se nezvládala starat o kočky. Poprvé co útulkaříme se paní Táňa rozbrečela. Když se otevřelo auto, vyvalil se ohromný puch, ale situace předčila sebevětší představy.  Jako první byla  kdysi určitě krásnáá  (a zase bude)zbídačená tříbarevná  kočička se třema měsíčníma miminama,  ovšem koťátka velikosti  našich týdenních koťat,všichni na kost hubení,  zablešení,  nikdy byste nevěřili,  kolik blech se nacpe na jedno tělíčko a vejdou se i do uší ,očí všude. Očíčka bohužel velmi nemocná.  A tak honem koupání  (opravdu nutné se slepenou srstí v od výkalů)odčervování, odblešování, maminka naočkovat a honem s nimi do prázdného pokojíčku. To jak se máma opravdu vykašlala,  kde má děti a vrhla se na misky, kde vydržela než snědla úplně vše , jsme ještě nezažili.  Jako další přišel na řadu asi roční a moc hezký kocourek,  i on byl hrozně zablešený  a hltal a hltal jídlo ale jinak je moc milounký.  Potom přišla na řadu 4 koťata asi 12 týdnů s překrásnou černou mámou,  ty měla paní kratší dobu a byly v takřka ,,nejlepším,,stavu. Klasika - vykoupání ,odblešení,odčervení,očkování ,odnášely to naše ruce  to zná každý při koupání vyděšených kočiček,ale věřte bylo to opravdu rozně třeba.  A potom přišla ta největší hrůza 4  asi  12-14 týdenní koťata ,  něco takového jsem ještě neviděla,  koťata byla nejenom plná ,opravdu plná blech že by jste nenašli volné místečko,  ale srst měla posetou všenkami(něco jako veliké zvířecí vši) .  Nejde to ani popsat jak ta chuďátka trpěla celá dokousaná a jak hrozně držela při jejich nemohu napsat jinak deratizaci.  Nikdy jsem se s tím nesetkala a musela konzultovat s paní doktorkou, jaký preparát mohu použít (paní Koníčková ještě jednou moc děkuji za balík s přípravky právě na tuto situaci,vypotřebovala jsem úplně vše,co jsem měla doma od Vás i paní doktorky.  Velmi krátce BYLO TO HROZNÉ,HROZNÉ.

malicke-kote-ze-stare-boleslavi1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Část nového příjmu koťat do Zlínského útulku, Aram, Ajax, Balú a Pretty. Všichni zdraví, prošli veterinární kontrolou, hraví, mazlivý a čistotní.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.7.2013_Prijem_kotat_ve_28._tydnu_-_Aram,_Ajax,_Balu_a_Pretty

včera v pozdních nočních hodinách příjem na Vysočinu - 4 koťata asi 2 týdenní od Prahy. Byla přinesena nálezci bez matky. Dvou kotat se ujala naše Kája a po jednom si rozebraly ostatní dvě kočičky. Všechny kotata jsou kojena, podáváme ještě antibiotika kvůli zánětu očí.

Dnes příjem odrostlých koťat z Opavy. Fotky budou později.

Ještě dnes v poledne přijímám na ranči v Kostelanech u Kroměříže 3 koťata asi 2 týdenní, které tam zatím odchovávají na umělé stravě. Zatím to paní recepční v hotelu zvládá, ale snad se naše kočky ještě těchto sirotků ujmou.

 

13.7.2013

Celý tento týden se točil kolem zařizování velkého pokoje pro kočky. Podařilo se nám našetřit na nové linoleum, objednali jsme pro kočky i velké škrabadlo. Pokoj jsme vymalovali, firma položila linoleum a kočky i kotata se dnes stěhovali. Celý tento manévr nám umožnil uvolnit jednu místnost, kterou můžeme ihned využít jako karanténu pro nově příchozí.

Ve Zlíně jsem dnes přijímala další 2 koťata, stáří tak 10 týdnů, z nádraží v Uherském Hradišti.

Fotky všech kotat ve zlínském útulku budu dnes dávat na stránky.

 

PODĚKOVÁNÍ

Ráda bych moc a moc poděkovala za podporu a pomoc lidem, kteří nám pomáhají

Elena Bobková, Petr Slavík, Margita Calábková, Alena Martincová, Zdenka Ležatková, Veronika Halová, Radana Očenášková, Ing. Ilona Drábková, Jan Buček,  Miluše Drochytková, Petr Hlaváček, Jindřiška Bártová, Blanka Almasyová, Milana Váňová, Sylva Nováková, Luděk Kopal, Helga Horká, Veronika Charvátová, René Loutocká, Miroslava Podolcová, Dagmar Kocová, Marie Turková, Ivona Loutocká, Erika Rosenbaumová, Tomáš Robenek, Jiří Maglen, Anna Friedová, Zuzana Malásková, Kristýna Procházková,  Helena Haberlová, David Beinhauer, Ludmila Mimránková, Dorota Sikorová, Monika Janíková, Marie Viesnerová, Dagmar Zugarková, Dana Zlešáková, Liubov Bammatova, Alena Daňková, Jana Todorová, Ing. Arch. Daniela Filipiová, Anna Weingartlová, Romana Fialová, Ludmila Daulová, Alena Čáková, Renata Černá, Pavlína Sloupová, Danuše Mrázová, Helena Matušková, Drahomíra Bisová, Darina Dlouhá, Alois Urbiš, Miluše Králová, Radomil Kubín,   Ing. Jan Oliva, Ing. Ivana Freiová, Ilona Ronovská, Edita Ptačinská, Karel Šnábl, Pavel Cyrner, Pavel Štěpánek, Vladimíra Mikešová, Jaroslava Večeřová

Děkujeme vám všem, díky vašim příspěvkům jsme dobudovali opět jeden velký pokoj pro kočky, tím se nám uvolnil menší pokoj, který použijeme pro nové příjmy. V současné době máme přes 100 koček a koťat v péči, a přestože odchází do nových domovů, máme nové příjmy, které je nutné dát do karantény a léčit.

Ještě jednou moc a moc díky.

 

12.7.2013

Nový domov dnes našli Just a Akim. Just odjel do Zruče nad Sázavou a Akim do Ledče nad Sázavou.

Celý den (a vlastně celý tento týden)  byl na Vysočině ve znamení budování dalších 2 velkých kočičích pokojů. Už jsme je velmi velmi nutně potřebovali, dva pokoje pro kočky každý téměř 40 metrů čtverečních je obr pomoc při počtu co musíme zvládat. Tím pádem se nám uvolnily 2 menší pokoje, které můžeme využít pro další nové příjmy.

Na Vysočinu jsme měli velký příjem ze Staré Boleslavi. Jednalo se o 11 kočiček a kotat  (3 kočky a 8 koťat) od paní, která tento počet už nezvládala krmit. Kočky i kotata byly příšerně zablešené, plné všenek, plné škrkavek.

Ve Zlíně - dnes jsem byla na vetklinice v Mařaticích pro Maxima (kocourka od zlínské pošty, který tam byl od úterka) a pro dvě kotata ze Zlechova, které jsme přijali ve čtvrtek.

Kromě toho jsem opět z výroby, kam jezdím a odkud jsem vzala už umístěnou Pussy, přebírala nádherné skoro bílé kotě - kocourka ve věku tak 10 týdnů. Tedy bílý ? No od oleje a sazí, ale až se očistí, bude fakt bílý.

Ještě večer event. zítra ráno bude příjem dvou koťat od Uherského Hradiště.

 

10.7.2013

Kočička Bohunka je chronicky nemocná, přišla k nám před časem ve velmi vážném stavu. Nyní je stabilizovaná, ale zůstane natrvalo obyvatelem našeho útulku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.7.2013_Jak_sel_cas_s_nemocnou_Bohunkou

Včera večer jsme přijímali moc nemocné kotě, které našli u hlavní pošty na náměstní Míru ve Zlíně. Kotě jsme ihned odvezli na veterinu, kde si je nechali, zakanylovali a dali antibiotika. Obrovská rýma, teplota, těžké dýchání. Kocourek dostal jméno Maxim.

Z kliniky jsme včera zároven odvezli domů Goldie. Je v dobrém stavu, doma dobere antibiotika a budeme dále léčit.

Ráno jsme přijímali 2 malé kotata, nalezená u silnice ve Zlechově, protože jsou rovněž hodně nemocná a vyhublá, jsou na klinice společně s Vigem.

Dnes odjeli do nového domova společně krásná stříbřitá Pussy společně se zrzečkem Robinem z Topolné, zamluvení na zítřek je Rybníček a na víkend Just.

8.7.2013

Naše letošní koťata

http://www.navysocine.cz/fotoalbum/ostatni-fotky/kotata-cervenec-2013/

Dneska nám napsali majitelé kočičky Rozárky, kterou jsme přijali z Kyjova. Bohužel kočička zemřela. Je nám to moc líto. není to fér, kočička najde nový domov a za půl roku umře.

Irena Holková

Včera ve Zlíně celý den ve znamení veteriny. Nejdříve bílo černé kotě ze zahradnictví v Luhačovicích - Juliánek. Převzali jsme ho v zoufalém stavu, zahnisané oči - skoro slepé, celý ulepený od průjmu. Antibiotika a podpora imunity. Juliánek je dnes už lepší, čistí se, má chut k jídlu a celkově je vidět že antibiotika zabrala.

Včera začala být špatná Goldie od Elzy. Začala zvracet a mít velký vodnatý průjem. Odpoledne jsme jeli na kliniku do Mařatic. Před námi byly ale 2 akutní příjmy a operace pejsků v ohrožení života, tak jsme s Goldinkou čekali 4 hodiny. Koťátko si nechali, zainfuzovali a čekám na výsledky testů krve.

Na Vysočině:

Většinu bývá v neděli plno, ale  protože jsou dovolené, přijely  si jen dvě rodiny vybrat a zamluvit z malých koťat 2 kluky a jednu holčičku. Většina koťat  je již zamluvených a rozjedou se do nových domovů koncem měsíce. Z Prahy se nám z umístění vrátila kočička Kámoška.  Kočička je úžasné povahy,  jak nám manželé  potvrdili,  hodná,  milá mazlivá, čistotná,  ale oni si  ji stále porovnávali se svou bývalou kočičkou,  že když zavřeli oči,  viděli tu původní. Na druhou stranu ale byli ochotní i na takovou dálku ji odvézt zpět, jak je to ve smlouvě

Odpoledne jsme přepravovali některé kočičky ze Zlína na Vysočinu, ve Zlíně nechávám kočičky a kotata v léčbě, ostatní zdravé a naočkované už bude hledat nový domov.

Nejvíce zaujal ohromný kastrovaný kocour,  vylezl z přepravky, vyhoupl na křeslo a rozvalil se s vystrčeným bříškem na škrabkání  a chová se jakoby se tu narodil.  Kocourek dostal jméno GOLEM (takže ho přejmenováváme, u nás měl jiné jméno)  Od včera byla v kuchyni hrozná mela,  Kája neustále napadala kočky,  každý kdo chtěl být v kuchyni ji rozčiloval a vylítávala na něj a až večer se ukázalo, že si nahromadila několik velkých koťat sirotků do kouta  pod schody  kde je kojila a bránila kuchyň před vetřelci.  Tak dostala pelíšek do koutka a je tam spokojená, každé kotě které za ní přijde nakojí a olíže, i když už se jedná o větší kotátka. Kočičky jsou úžasné mámy

6.7.2013

Příjem koťat do Zlína tento týden

http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.7.2013_Novy_prijem_kotat

Zpráva od majitelů Babetky a fotky z nového domova. Jak jsem předpokládala, Babetka je doslova závislá na člověku, kočky sice snáší, ale lidi miluje.

Babetka se u nás doma rychle zabydlela, a chová se jako by u nás byla již delší dobu. Akorát si ještě musí zvyknout na nové zvířecí kamarády.
Naší fenečky se zatím trochu bojí i když pejsek by se o ni chtěl starat. Zatím je kamarádkou jen s našim kocourkem Matýskem, který je u ní na každém kroku a stále ji pozoruje. Kočička Grušenka na ni asi žárlí tak na ni syčí, ale časem ji to určitě přejde a budou kamarádky. Zatím vám posílám prvních pár fotek jak si u nás Babetka zvyká. :-)
Až bude něco nového zase vám napíšeme a pošleme další fotky.


http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.7.2013_Babetka_v_novem_domove

 

5.7.2013 

Dnes našla nový domov Babetka. Odjela do Zádveřic u Zlína, společnost jí budou dělat kočička a kocourek, kteří jsou už starší, ale velmi mazliví. Bydlet bude v rodinném domě se zahradou mimo cesty. Rodina si dnes volala a už odpoledne si pro Babetku přijeli. Úžasně milí a hodní lidé, kočkomilové. Babetka se bude mít moc fajn.

Do nového domova do Budče odjeli společně Pištík a Trávníček. Paní s dcerou si původně přijeli pro jedno kotátko, ale odvážely si hned dvě.

odjezd-pistika-a-travnicka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

4.7.2013

Mám ještě jednu smutnou zprávu. Bohužel zemřela kočička Andulka. Andulku jsme přijali ze Zlína, z průmyslového areálu Rybníky. Už před 2 měsíci jsem ji měla připravenou v přepravce (tehdy jsem přebírala Chlupíka a Rybníčka), ale zjistili jsme, že kočička kojí a někde má ukryté kotátka. Takže jsme počkali, až kotata vyvede. Ještě před převzetím Andulky zemřelo ve skladu v bedýnce jedno kotě a 2 dny po příjezdu k nám i druhé (Kleofášek). Při kastraci byla zjištěna u Andulky tekutina v břiše ve velkém množství a testy prokázaly FIP. Andulka za 3 dny zemřela.

 

Včerejší den nabitý pracovními povinnostmi mi nedal ani chvíli k tomu, abych zapsala aktuální události. Takže dnes si to troufám napravit.

Včera ráno odjel do nového domova do Telče kocourek Rambo a chvíli nato jsme přijímali nového rezavého kocourka, který se  potuloval již delší dobu hladový okolo chat a to bylo zle. Je však zatím v karanténě, má úporný průjem a hrozně v něm v chrčí tak ráno pojede na prohlídku. Jarmilka dnes měla velké vyšetření  má rozbitou pouze jednu nožku. Dnes padl návrh příští týden operovat. V narkoze nohu srovnat, dát hřeby aby dobře srostla.

O její  koťátka se  vzorně starají náhradní maminky a všem koťatům se daří dobře. Po novém léku jsme bez rýmy  a po celém útulku skotačí koťata kam se podíváte.

Dostali jsme krásné fotky z domova Garfa (Tondy) a také Kuklíka (u nás Jožka ze Zlína),  který ač není příliš kontaktní ,  už lumpačí s domácím kocourkem.

tonda--garf-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.7.2013_Tonda_v_novem_domove_Garf_-_TADY_SPIM_JA

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.7.2013_Kuklik_a_kamos_na_zahrade

Máme velkou radost. Kocourek Evan, který k nám přišel jako naprosto divoký kocour a měsíc byl v kleci se zlomenou pánví se nejenom krásně zahojil , ale jeho plachost zcela mizí. Již nezalézá, rozvaluje se v křesle nebo na stole a při jídle se nechá pohladit.  Nikdo by nepoznal v tak krásném koourovi to špinavé zmrzačené klubíčko které k nám přijelo plné bodláčí a klíšťat,  které se mu vyndávali v narkoze při rengenování. Máme  z něj moc krásný pocit.  Evan si vytrpěl v životě tolik, že zůstává trvale u nás. 

A ještě se chceme podělit o tento krásný úsměv,který je prostě neodolatelný,  snad brouček najde brzy domov.

 jenicek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2.7.2013

Umístěný kocourek Goliáš je zvyklý být venku na bezpečné zahradě. Z okna domu jej pozoruje Fanouš.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.7.2013_Golias_si_uziva_bezpeci_zahrady

Kočička Gábinka pojede na kontrolu krve a ledvin. Zatím je stabilizovaná, oproti stavu ve kterém přišla je mnohem lepší.  Bohužel onemocnění ledvin není dobrá diagnoza. Zatím se jí ale daří a podstrojujeme to nejlepší.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.7.2013_Nemocna_Gabinka_ledviny

Podívejte se na Jáchyma - po 6 měsících v novém domově. Bydlí ve Zlíně, v domku u lesa, je vykastrovaný a naprostý pohodář.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.7.2013_Jachym_po_6_mesicich_v_novem_domove

 

Naše koťata od Elzy už mají 14 týdnů a jsou zařazena do Hledají domov. Jsou naočkovaná, zdravá, vymazlená a naprosto čistotná.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.7.2013_Kotatka_od_Elzy_narozena_v_utulku

 

Goliášek bydlí společně s Fanoušem

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.7.2013_Golias_je_spolecne_s_Fanouskem

Fanda v novém domově

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.7.2013_Fanousek_v_novem_domove

V neděli 30.6.2013 našel nový domov kocour Tonda (v novém domově Garfík). Posílá zprávy :

Podívejte se ,jaký domov má nalezeneček,kterého nějaký hnusný člověk dokázal vyhodit na ulici a jaký nám Garfík napsal email  jaké nám přišly fotky a toje kocourek u svých ,,člověků ,,jeden den: Po celodennim, vycerpavajicim "premysleni" na lůžku jsem se, posilnen asi kilem kvalitniho krmiva, presunul k lehke meditaci ve sve japonske zahradce. Prosim nerusit....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.7.2013_Tonda_GArfik_fotky_z_noveho_domova_v_japonske_zahrade

1.7.2013

Za měsíc červen jsme přijali 21 kočiček,9 kocourků a 38 koťátek.Nový domov našlo 20 kocourů,15 kočiček a 9 koťat starších 12 týdnů a jeden psík Ben.

Všechny kočičáky jsme naočkovali a krom březích a kojících kočiček vykastrovali.Roznesli 12 tisíc letáků s prosbou o pomoc po celé Vysočině. Také se nám podařilo vymalovat všechny kočičí prostory a pořídit linolea do tří kočičích pokojů, kde je nyní mnohem snadnější udržet pořádek a také desinfekce. Všem děkujeme za ohromnou pomoc a podporu kočičkám.

 

Nejprve bych chtěla napsat, že nás dnes podpořila a přispěla kočičkám na veterinární péči a kastrace zpěvačka Lucie Vondráčková a od její manažerky máme slíbeno,  že na podzim bude z jejich strany nějaká akce a výtěžek bude pro všechny opuštěné a nalezené kočičky v útulku.

Děkujeme moc a děkujeme všem , úplně všem kdo nám pomáháte jakoukoliv formou. sebemenší pomoc je pro nás pomoc ohromná a my můžeme pomáhat o to více opuštěným, týraným, nechtěným a většinou nemocným kočičkám, které k nám přicházejí a to nejenom z Vysočiny, ale prakticky z celé republiky.

Dále máme zprávy od majitelů Fanouše :

Fanoušek kdysi tolik nemocný. 6 týdnů si pobyl u naší paní doktorky,  která ho krmila sondou zavedenou krkem a jenom díky její péči přežil.  Pan Zikmund, který si od nás bral kocourka Goliáše ,a k velmi problémovému kocourkovi se choval velmi krásně. Jeho přístup a vztah k němu byl tak ohromný, že jsme mu nabídli  Fandu, kterému jsme  hledali mimořádný domov

Cituji dopis pana Zikmunda :

Jistě Vás zajímá, jak se vede Fandovi.Pokusím se popsat naše společné bydlení.Hned po příjezdu s Fandou domů bylo všechno jiné. Doma nás čekal můj syn a náš pes. Otevřel jsem klec a ...nic. Fandovi se nechtělo vystoupit. Musel jsem mu pomoci. Čekal jsem, že podobně jako před tím Goliáš vleze pod postel. Fanóš se však rozhlédl, otřel se o nejbližší nohu židle, rozhlédl se a vyšel na obhlídku bytu. Důstojně, s hlavou vztyčenou jako malý lord. O všechno se otíral a nechal se hladit. Dokonce mu vůbec nevadila přítomnost psa. A kupodivu to bylo oboustranné. Hned jsem mu ukázal kde má záchod a kde si najde své misky s granulemi a s vodou. velice rychle se zabydlel. A když venku zasvítí sluníčko a já otevřu okna, sedne si na parapet a pozoruje okolí. S fenou se sžili velice dobře a tvoří takovou malou domácí karavanu. Kam jde kocour, tam jde fena...   Vzájemně si závidí. fena závidí Fanóšovu volnost. On si skočí kam chce, zatímco ona už pro své stáří nemůže. On zase závidí, že chodím s fenou na venčící procházky. A sedí u dveří a mňouká... A odtud pramení moje dilema, jestli bych ho mohl pustit ven či ne. Třeba by se vrátil, ale je také nebezpečí, že se mu tam zalíbí. Opravdu nevím, tak ho nepouštím. Má už doma svá místa, kde se uvelebí a je mu tu snad dobře. je mi s Fandou také dobře. Teď zrovna mi skočil do klína a moudře hledí na to, co píšu  jako by Vás chtěl pozdravit.....Goliáš stále statečně obývá zahradní kůlnu a vypadá velice dobře. Jen je stále plachý a nedá se k němu přiblížit.