Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) červen 2014

29.6.2014

Leonka - ač jsme v to skoro nedoufali, našla 26.6. nový domov v Karviné. Paní, které zemřel 17 kocourek bez zadní nožičky, si pro Leonku přijela z velké dálky, aby jí nabídla nový domov. Leonka ihned po příjezdu kousla do nohy jejich zakrslého králíčka a tím dala najevo, kdo je u nich doma pánem.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.6.2014_Leonka_v_novem_domove/

Máme z toho obrovskou radost. Leonka je kočička plná života, ani po hrozných zkušenostech s lidmi na ně nezanevřela, je stále mazlivá, hodná a strašně vděčná.

 

 

25.6.2014

Dobrý večer paníJaníšková...děkujeme za Váš zájem...Carri je v naprosté pohodě....dali se s naším kocourkem dohromady...žerou spolu...spí spolu ...hrají si spolu...v noci...ponocují...a my ráno uklízíme....jinak denně žere pije..a neteskní...takřka vubec
fotečka bude ale později..máme starý mobil a fotky z něj nestojí za nic...

Fotky Carrie z nového domova v Uhřicích u Kroměříže. Už si zvykla s domácím kocourkem, a je to pohodová kočička.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.6.2014_Carrie_z_noveho_domova/

 

22.6.2014

Leonka

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UrMWERDMtYA

Ještě pro informaci - Leonka byla minulý týden v neděli převezena na Vysočinu z důvodu "rozpohybování". U nás se totiž odmítla pohnout, odmítala chodit až pan doktor poukázal na to, že by jí mohly atrofovat svaly u přední tlapky, kterou jí srovnali a musí jí používat jako berličku. Vzhledem k tomu, že náš dům má - kromě kočičích pokojů - celý prosto volně otevřený, včetně schodiště, měli jsme obavu, že by Leonka mohla spadnout o patro níž.  že by mohla ztratit rovnováhu. Takže proto byla převezena do druhého útulku, kde jsou pro její pohyb lepší podmínky. A ejhle, ukázalo se, že už má zájemkyni, která ji nabídla nový domov. Z toho máme ohromnou radost.

ZTRACENÁ KOČIČKA V MARTINICÍCH U HOLEŠOVA, PROSÍM SDÍLEJTE

Dobrý den,
 
hledám ztracenou kočičku, která cca před 2 měsíci zmizela bezestopy v Martinicích u Holešova. Je drobné postavy, barva černá, pod krkem bílá skvrna, kastrovaná, v srpnu jí bude 5 roků. Slyší na jméno Mici a má lehce natržené pravé ucho. Přikládám foto.
 
Předem děkuju za případné info.
 
Přeju celému združení hodně štěstí
 
Jana Gášková

ztracena-kocicka.jpg

 

 

 

 

 

 

19.6.2014

Přišla mi zpráva od majitelky kocourka Kvída, který byl umístěný ve Zlíně-Malenovicích

Hezký večer paní Janišková, omlouvám se, ale nestihla jsem na sms odpovědět dříve. Posílám Kvída. Je to nádherná rezavá potvora. Jsem ráda, že ho mám a snad i on je rád, že má mne. Zatím se zdravotně vše stabilizovalo, chodím do práce a v 16,00 slyším Kvída už v přízemí, když jdu z práce, jak vříská, že jdu domů. Je pořád hodně divoký a jak říká syn, v bytě vládne Kvído a ne já :-) Měla jsem kočky celý život na baráku, ale v bytě je to úplně jiné. Nebo je jiný Kvído :-). On si určuje, kdy se chce pohladit či stulit do peřin... Jsem moc šťastná, že ho mám. Snad se Vám, vašim blízkým i kočičkám daří dobře. Jsem ráda, že vím, že až budu mít zdravotní průšvih, mohu vám napsat a že to společně vyřešíme, aby se Kvído měl dobře. Mějte hezké letní dny. S vděčností, Lenka

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.6.2014_Kvido/

16.6.2014

Dnes se nám z nového domova vrátil černý kocourek Mikuláš, umístěný před 2 měsíci do Kostelce u Holešova. Bohužel ani za 2 měsíce si nedokázal zvyknout, paní mi napsala, že je stále zalezlý, ve skříni, nekomunikuje. Jsme rádi, když nám majitelé zavolají, že něco není v pořádku nebo se domluvíme na převzetí zpět. I takové situace se stávají, sice výjimečně, ale stávají. Takže Mikuláši vítej zpět.

 V sobotu 14.6.2014 jsme začínali s odchytem koček v Malenovicích.  Koček je tam asi 10, některé v relativním pořádku, jiné vyhublé. Horší je ovšem, že se tam neustále dokola rodí koťata. Včera jsme přijali 2 kotata z Podhoří ze Zlína. Fotky dodáme co nejdříve.

 

9.6.2014

Už jsme obdrželi první dárky ze Stromu splněných kočičích přání. Tímto bychom vám všem chtěli moc poděkovat za naše kočky. Dárky je moc a moc zajímaly a některé už samozřejmě ochutnaly. A musím všem vzkázat - chutnají !! Velký dík.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.6.2014_Kocici_prani_a_darky_pro_nase_kocicky/

barbora-na-sene-2.jpg

 

Naše kočka Barbora se sice Kočičího přání nezúčastnila, ale dárek dostala také a podívejte se, jak se jí to líbí. Čerstvě usušené seno. Lebedila si tam celé odpoledne až do večera. Úplně nám bylo líto seno sklidit.

 

 

 

 Kocour Heřman

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.6.2014_Herman/

 

6.6.2014

Včera jsme z Prahy dostali velmi smutnou zprávu. Oskárek (Oki) zemřel.

Oskárkovi se dělaly jak běžné testy, neboť jsme s nim šli za veterinářem kvůli tomu, že se nám nezdál: chtěl jíst, ale jen olizoval, najednou přestal si hrát (stává se) s chtěl spát, ale pak se mám snažil něco sdělit, když kadil mimo záchod a byla v tom krev a sliz, tak i rentgen, sonografie a dodatečný speciální test, který potvrdil, že se jedná o FIP (manžel si na název nevzpomíná). Měl zvětšené bříško, asi na začátku jen málo, proto to vypadalo, že se dobře najedl. Později měl bříško, ale jinak vůbec nepřibral.
Když to vezmi retrospektivně: kocourek již na začátku nám něco chtěl sdělit (několikrát během prvních týdnů byl mimo WC), ačkoliv jevil zájem o jídlo a chutnalo mu, najednou jen olizoval jídlo (Ušák je také mlsný), a to  ještě v polovině května strašlivě mňoukal a klepal se štěstím, když dostal ovesnou kaši. Moc mu chutnala a my jsme vařili snídani o 1 celou lžíci větší - pro Okiho. V poslední době, ale došlo k degradaci: nejdříve již nesnědl vše, pak jen olízal, a v posledních dnech   jen očuchal. Měl rád kaši se zavařeninou. Také hodně spal a náhle přestal si hrát. Pokud dobře jedl, stále byl strašně hubený, připomínal kocoura, co zemřel v únoru (ten byl slepý, měl bolesti a nemohl jíst, ale bojoval, nechtěl odejít).
Vypadalo, že Oki hrozně rychle sešel a ztratil sílu. Dokonce i Ushi ho sledoval na záchodě. Z chování koček, co byly dříve, si pamatuji, že nemocného stopovaly na WC. Jistě, Oskárek by ještě nějakou dobu byl naživu, nejspíše by čekal na vlastní smrt. Nesměl by si hrát s jinými kočkami (teď nechtěl), musel by žít odděleně, jenže oni se již znali s Ushim. To nebylo rozhodující, nosili jsme nemohoucí kocouři na WC a vařili jim.
V roce 2012 nám zemřel ve věku 17 let jene kocour, umíral postupně a chátral cca 6 měsíců, další odešel za svým kamarádem shodou okolností ve stejný den o dva roky později, také chátral cca 6 měsíců. První byl připravený odejít a dokonce se s námi přišel rozloučit. Druhý nechtěl odejít, chtěl za každou cenu zůstat se mnou co nejdéle. Ale Oki... ten zchátral během cca 10 dnů jako oni za půlroku. Nevypadal dobře, spíše dystroficky. Byl strašně milý a hodný, když skočil do náruče, byl lehoučký jako peříčko. Zatím skočil jen na stůl nebo na linku. Rád se přitulil, vyhledával teplo, spal klidně někomu z nás na zádech.
Ushi na Okiho také čekal u misky a díval se, co když přijde? Myslím, že věděl, že Oskar je nemocný, také se za něj přimluvil. Jen škoda, že tato malá "vysílačka" již nepřijede a Ushi již neodpoví.

Je nám to nesmírně líto, FIP je bohužel tak zákeřná nemoc, která si nevybírá - a je osudová. Na Oskárka budeme často vzpomínat. už je za duhovým mostem na obláčku

5.6.2014

Omlouvám se za velkou prodlevu ve zprávách z útulku, ale kvůli pracovním povinnostem jsem byla ráda, že stíhám zajistit vše potřebné, postarat se o kočičky a jezdit na veterinu.

Francin musel zakotvit ve venkovní voliéře, ve společnosti dvou kočiček z Uherského Hradiště. Sice se stále cítí uražený, vzteká se, ale už jej inzerujeme, a tak doufám, že tohoto nádherného kocoura čeká brzy nový domov.

V úterý jsme měli vážný příjem kočičky. Ve 13.00 hodin telefon - paní z Kroměříže, dostala kontakt od děvčat z hodonínského útulku pro kočky. Její manžel je na SC ve Zlíně a na parkovišti nedaleko lesního hřbitova našel skrčenou kočičku, kousek od parkoviště asi 3 metry směrem do lesa. Naříkala a byla schoulená. Zavolal manželce, ta se dozvěděla kontakt na mě a protože jsem byla nedaleko a přepravku jsem měla v autě, tak za půl hodiny jsme měli kočičku v autě. Pán byl tak hodný, že u ní čekal, než jsem přijela, aby náhodou nikam neodešla. Podle rtg má kočička 3x přeraženou pánev. Tak se mi to i zdálo při prvním pohledu. Nechala se klidně vzít na ruky a dát do přepravky, evidentně vděčná, že jí někdo pomůže. Podle toho, jak byla celá mokrá, tak tam čekala v lese určitě den nebo dva. Moc děkuji pánovi, který nebyl lhostejný a kočičce zorganizoval pomoc. Spousta lidí by se podívala a - no a co, sedí tady kočka... a že potřebuje pomoc by je ani nenapadlo.

Kočička se jmenuje Julinka a je zatím v péči doktorů. Operace zatím nebude, tento stav by se měl vyřešit klidem. Julinka vyměšuje bez problémů, což je důležité, hlavní je, že nejsou porušeny žádné vnitřní orgány.

S Emilkou jsme byli včera na dalším vyšetření v Brně. Podle výsledků pankreatické lipázy má Emilka zánět slinivky břišní. Ještě posílám trus na kompletní rozbor metodou PCR do Laboclinu a pan doktor stanoví další léčbu.

Máme těch marodů trošku víc, Leonka se už v kleci nudí, ale trpělivě snáší výměnu obvazů a já doufám, že ji budeme moc brzy z karantény vypustit do volného prostoru.

Máme zpět Čertíka Alexe z Vysočiny, byl na tom velmi špatně, ale nyní už je v pořádku. Půjde v pondělí na vytažení stehů z nohy.

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.6.2014_Herman,_Klement,_Leonka_a_Emilka