Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) březen 2016

27.3.2016

Zojinka a Jade posílají pozdravy a vzkazují, že zabydlování proběhlo nadmíru úspěšně a jsou v nových domovech naprosto spokojené.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/.2016_Zojinka/

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.3.2016_Jade

Dnes našla nový domov kočička  Jade, která u nás podstoupila operaci brániční kýly. Zotavila se naprosto perfektně, je již vykastrovaná a zcela v pořádku. Bydlet bude jako bytová kočička v Kroměříži a za kamaráda bude mít ročního vykastrovaného kocourka.

Fanoušek (Belzík), který vloni našel domov v Brně je již po kastraci a rovněž posílá velikonoční pozdravy.

fanousek--belzik-735.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čiki, která našla před necelým rokem svůj domov v Uhřicích posílá velikonoční přání.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.3.2016_Ciki_Uhrice

26.3.2016

Z Nivnice poslal pozdravy kocourek Blue (Mikešek)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.3.2016_Blue_Mikesek_z_Nivnice

Zprávy od Brandy, umístěné do Holešova.

Brandy se má moc dobře. S kočičkama se každý den více seznamuje a vypadá to, že budou časem dobré kamarádky. Dnes s manželkou zdobila (odzdobovala) vrbové proutí na velikonoce. Povahově je strašně milá a hodná kočka, stejná jak naše Mija. Taky je to hrozný mazel a jde vidět, že je ráda, že tu může být. V příloze posílám nějaké foto.
Zdravím a přeji hodně štěstí.
 
 

Zprávy od Alabamy

Dobrý den,

velice Vás s dcerkou a Alabamou (naší Rozárkou:-) zdravíme.
Rozárka je ten nejlepší mazlíček, jakého jsme si mohly přát. Už nám přibírá na váze, jíst ji velice chutná :-) Zásadně spí buď u dcerčiné nebo mé hlavy a úplně nejraději je, když člověk leží na zádech a ona si mu lehne přímo na hruď, to je pak to nejlepší,co může člověka potkat. Strašně ráda si hraje s čímkoli, nejraději však krade malé gumičky, které pak nacházíme po celém bytě, dokonce už byla tak šikovná,že ji vzala i hodinky:-D.
To, že měla v minulosti něco s nožičkou není ABSOLUTNĚ znát :-), její akrobatické kousky a skoky jsou rovny doslova atletovi :-)
 

25.3.2016

Leošek, hluchý kocourek, který našel domov v Orlové, posílá velikonoční pozdrav. Nedávno dostal kamarádku. Rodina si vzala z útulku kočičku bez jedné nožky. Jsou to velcí kamarádi.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.3.2016_Leosek_zdravi_z_Orlove/

včerejší příjem - kočička a 4 koťata. Bylo to velmi dramatické. Kočka porodila a kojila koťata u jedné paní, kam se přitoulala do venkovního altánku. Po 4 týdnech bohužel koťata přestěhovala jinam. Paní ji hned vzala na kastraci - při ní se zjistily obrovské zdravotní problémy, kdy musela být odebrána kočce slezina a paní doktorka jí dávala naprosto mizivou šanci. Nějakým zázrakem téměř umírající micka se rozdýchala. Koťata nikde, na vesnici je mohla zanést a ukrýt kamkoliv. Vypustit kočku znamenalo riziko, že půjde umřít někam do křoví. Rozhodli jsme se tedy vzít kočku do našeho útulku ve Zlíně a zajistili jsme odvoz. 10 minut před odvozem hlásila paní, která se o kočičku starala a která koťata celý den urputně hledala, že je objevila u sousedů. Celá rodinka odjela k nám do Zlína.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.3.2016_Kocici_rodinka_z_Ujezdce

Dnes našla nový domov naše úžasná miloučká nezlomná kočička Zojinka. Zojku jsme vypiplali z podvyživeného velmi nemocného koťátka. Tolik testů kvůli jejímu zdravotnímu stavu jsme snad u žádného kotěte nedělali. Samozřejmě testy na FELV a FIV, pankreatickou lipázu, 5 x testy v Sevaronu na giardie a jiné parazity, dokonce paní doktorka odebrala na histologii vzorek střeva. Opakující se nespecifický zánět. Nakonec se vše upravilo přísnou dietou, dietními granulemi. Zojinka přibrala, zmohutněla, je z ní nádherná kočičí slečna. Jsme moc rádi, že našla svůj nový domov v Kostelci u Zlína, u velmi fajn pohodové rodiny, kde bude mít za kamaráda kocourka. Každé kotě nám přiroste k srdci, ale Zojinka byla doslova srdeční záležitost všech co ji znali, a hlavně paní doktorky. Ale Zoják se bude mít super....

 

21.3.2016

Kocourek Boubeláček (v novém domově trefně Tygr) umístěný v roce 2013 ve Zlíně má svůj vlastní kalendář. Podělíme se s vámi o radost, kterou máme z nádherného kocourka. A pak že mourci nejsou krásní. Jsou náádherní.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.3.2016_Kalendar_kocourka_Boubelacka

Moc moc děkujeme paní Catherine, která nás již dlouhou dobu podporuje a zasílá našim kočičkám krmení a kvalitní konzervy. Dnes dorazil velký balík a kočky už dostaly večerní baštu.
Ještě jednou velký dík Cat.
 
cat2104.jpg
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

20.3.2016

Tento víkend je pro nás velmi úspěšný. V sobotu našly nový domov 3 kočičky a dnes odjel do nového domova kocourek Aldo

Jenny z Lopeníku do Olomouce, našla v sobotu nový domov v Olomouci, Brandy v Holašově  a ještě pozdě odpoledne odjela želvovinová Lori,  nalezená v Hulíně.  Dnes odjel černý Aldo do Pohořelic u Brna.

Tímto bychom měli od začátku roku umístěno 28 koček a koťat. Od všech umístěných koček máme zprávy z nového domova, jak se zabydlují, jak zlobí či nezlobí, jestli nejsou žádné problémy. Z každého umístění máme fotky včetně předávacích protokolů, dárkových poukazů věnovaných firmou …. a očkovacích průkazů. Kdybyste mě o půlnoci vzbudili a zeptali se, kam byla která kočička umístěná, tak min. u 50 % vám to řeknu hned a na dalších 50 % se podívám do protokolu. Zprávy z domovů máme i od majitelů, kteří od nás mají kočky několik let. Tyto už nejsou pravidelné, ale majitele obesíláme 1x ročně podle svého seznamu a spousta z nich pošle fotky, ze kterých samozřejmě máme radost. Někdy dostaneme i smutnou zprávu, že je kočka nemocná, či už není mezi námi. I toto se bohužel stává a nenaděláme s tím nic. Jak umírají lidé, tak umírají i zvířata.

 

Četla jsem jeden velmi „zajímavý a opravdu kvalifikovaný“  názor. Paní, která jej napsala je snad i přesvědčená, že je to správná cesta a nejlepší řešení. Cituji

….protože všechny normální rozumné útulky mají STOP stav, aby zajistily alespoň karanténu 

Normální a rozumné útulky nemusí mít stop stav, pokud jejich prioritou je maximální snaha o umístění.  Nabrat 100 koček a umístit potom 20 do roka s tím, že musím vyhlásit na neurčito  STOP  není žádné umění.  Není umění mít koček až po půdu a pak se hroutit pod návalem práce a starostí.

Naší prioritou je poskytnout pomoc potřebným kočkám a koťatům, vyléčit je,  vykastrovat (pokud jde o dospělé kočky) a intenzivně hledat a nacházet nové domovy. Denně sledovat inzertní stránky, spolupracovat s tiskem, mít na veterinách své nabídky koček. Nabídnout i možnost dovozu do nového domova. Jenom díky tomu jsme za celou dobu svého provozu nebyli nuceni vyhlásit STOP stav, jenom díky tomu můžeme dál efektivně pomáhat. Asi  nejsme rozumný a normální útulek, asi nejsme lidé s normálním a rozumným názorem.

A potom se dozvíme toto: slečně Denise, která k nám pravidelně dochází, náš útulek velmi dobře zná a chce nám pomoci aukcí  na CATMANIA, bylo ze stran admina sděleno, že nejsme prověřený útulek a tudíž nás musí z těchto aukcí vyřadit. Ještě jí neváhali  připomenout, at místo nás podpoří útulky, které mají ve svém programu. Ve kterých zase ona nikdy nebyla a nezná je. Zaráží mě, že někdo, kdo u nás nikdy nebyl,  se staví do role arbitra s mocí rozhodovat o tom, kdo si pomoc zaslouží a kdo ne.

Pomoc si zaslouží především kočky. O ty tu totiž jde. Ne o něčí ego.

Znám sdružení, kde má předsedkyně v bytě 3+1 nacpaných 60 koček a včetně koupelny a vany (karanténa tedy musí být mazec), znám sdružení, které naprosto bez výčitek vykastrují kočku pár dní před porodem a koťata skončí v koši na biologický odpad (pokud se tedy najde veterinář, který na to má žaludek ), znám útulek, kde se není možné dopátrat, kde vlastně útulek je.

Karanténu dodržujeme, kočky máme v rozumném počtu rozmístěné do několika samostatných pokojů, kočky v 2. polovině březosti zásadně nekastrujeme. Adresa útulku je veřejně známá a jsme tu pro lidi, co nás chtějí navštívit k dispozici.

Asi nejsme normální.

 

17.3.2016

Linduška si to přes noc vyřešila sama, v tichosti zemřela. Nenápadná, malá stará kočička, aspon u nás nějakou dobu žila v dostatku a teple. Je mi to nesmírně líto.

 

16.3.2016

Kocour Ruda je z veteriny zpět u nás. Celou noc ječel v karanténní kleci, snědl by 10 talířků. Dostal infuzi a dlouhodobé antibiotika convenii. Za týden zopakujeme kontrolu krve.
Mnohem horší je to s Lindou. Akutní či chronické selhávání ledvin je vždycky velký problém. Lindička leží na vyhřívané podložce, kape infuzi, ale je apatická a jak může přesunuje se do záchodku, Dnešní noc bude rozhodující, ale obáváme se nejhoršího.

linda1603.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

15.3.2016

Jim přijatý z Fryštáku již je po kastraci, krevní testy na kočičí nemoci jsou negativní. Kocourek bude naočkován rozšířenou vakcínou i proti FELV.

Kočička Linda, přijatá začátkem roku 2016 z Uherského Brodu, bezzubá stará kočička, zpočátku velmi plachá a nedůvěřivá, je ode dneška na veterině. Diagnoza - selhání ledvin. Je to velmi vážné.
Kocourek Ruda, přijatý z Luhačovic před týdnem : dnešní krevní testy ukázaly poměr albuminu globulinu 0,28. Není to vůbec dobré, tento poměr může ukazovat na suchou formu FIP.
Oba jsou na infuzích.
Začínají se nám marodi hromadit a to ještě nemáme splacené faktury za minulé období. Do toho operace brániční kýly, kastrace 8 koček a kocourů. Pokud můžete podpořte prosím některou z těchto kočiček jakoukoliv finanční částkou. Do variabilního symbolu napište jméno kočičky. PROSÍME O POMOC. Děkujeme.

 

14.3.2016

Deníček zrzka Charlieho (t.č. Kroměříž) je naprosto bezkonkurenční.

Dobrý den všem,

poněvadž bylo rozhodnuto, že mám dnes narozeniny, řekl páníček, že dostanu nášup. Nevím sice, co to je (myslím ty narozeniny, nášup je mi jasný) a jestli je to jedlé, ale jednak to prý tak spočítal a druhak to prý budeme mít těsně vedle sebe, asi misky s kapsičkou či co. Vypadá to, že tetička Majda, co u ní bydlel páníček předtím, než jsem sem přišel já, to má asi taky, protože v její misce je taky něco, a to jí tu misku kontroluji jenom jednou za 10 minut. Na nášup si radostí zavrním, tak po svém, tj. tak hlasitě, že mě slyší až sousedovic pes za rohem . Páníček říkal, že jestli budu u toho vrnění dělat takový rámus, že mi to jednou vymlátí pojistky. Asi si myslí, že se nechám jenom tak ukecat a zmlknu, vrrrrrr. Nedávno jsem taky předvedl svůj nejnovější artistický kousek, lépe řečeno herecký výstup, který páníček pojmenoval „nedbale pohozená hrst písku“. To je pozice, kterou zaujmu, když se pokouší vyhodit mě ven, považte, do té zimy, a mně se tam moc nechce. „Rozložím se“ na podlaze, zvláčním, a konzistencí a barvou připomínám ten písek. To je pak řečí, když mě chtějí jenom o kousíček posunout a ono to nejde. Prý musím občas ven, protože jsem si cvrknul v rohu a nehlásil jsem to předem. Jakoby kdyby se to neuklidilo, no co?

Kromě selfíčka je tam ještě foto s Majdou, jednou krmení šelem, podruhé společná kontrola rajonu v předzahrádce.

Charlie

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.3.2016_charlie_pozdravy

 

Včera večer přijatý černý asi 3 letý kocourek z Fryštáku s poraněnou zadní tlapkou byl dnes přijatý na naši veterinu. Paní doktorka udělá rentgen, jestli tam není zlomenina a pokud bude kocourek schopný kastrace, tak i vykastruje.

Zároveň udělá testy na kočičí nemoci.

13.3.2016

Přijali jsme kočičku z Kroměříže. Dva týdny byla schovaná ve sklepě a

pán, který ji našel, ji chodil krmit. Protože je to ale řidič kamionu a jezdí na 3-týdenní turnusy, požádal nás o její přijetí. Kočička je velmi velmi hubená, jsou jí odhadem 2 roky a váží 1,4 kg. Měla jsem podezření na onemocnění ledvin nebo FELV. Veškeré hodnoty krve (hematologie i biochemie) jsou v naprostém, ale naprostém pořádku. Kočka by měla vážit nejméně 3 kila, FELV je negativní.
Protože při prohl...ídce vzniklo podezření ještě na brániční kýlu (že by druhá během týdne ??), byl nutný rentgen. Při prohlídce rtg snímků pan doktor řekl, že kočka chodí pouze zázrakem. 3 páteřní obratle jsou vpáčené dovnitř. Mohl to způsobit útok psa. To by nasvědčovalo i tomu, že kočička byla po dlouho dobu někde zalezlá a léčila si rány, nebyla schopná jíst, ani si nic ulovit. Tato doba musela být poměrně dlouhá, protože strávila i své svaly a je tak výrazně hubená.
Fotky kočičky přidáme zítra, fotky rtg snímků přikládáme.

Taita (jak jsme ji pojmenovali) u nás zůstane a bude zařazena do virtuální adopce. Pokud by někdo chtěl Taitu podpořit, budeme velmi vděční. Je to velmi hodná a milá kočička, na to co ji potkalo je úžasně hodná a mazlivá. Bohužel nevíme, jestli se rozsah zranění nebude zhoršovat. Nyní musí pouze jíst co nejkvalitnější suroviny, vařené kuřecí maso, kvalitní konzervy a ryby, aby nabrala a získala sílu

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.3.2016_rtg_snimky_Taity

12.3.2016

Od začátku roku 2016, tedy za 2 a půl měsíce se nám podařilo najít nové domovy pro 25 kočiček a koťat (dnes si přijede paní z UH pro odrostlé kotě).

A už slyším poznámky: umisťujete dobře ?Nerozdáváte kočky jenom tak ? To přece není možné, některé útulky mají problém umístit dvě kočky do měsíce atd atd.
Chtěli bychom vás všechny ujistit, že umisťujeme zodpovědně. Každého zájemce o kočku důkladně vyzpovídám, jaké má představy a podmínky, jestli se to shoduje se zájmy a povah...ou kočky (která je na prvním místě) a jestli vůbec vybraná kočka vyhovuje představám. A někdy pokud jsou tyto body rozdílné, navrhneme jiného adepta, kterému bude prostředí víc vyhovovat. Ke každé kočce je vypsán předávací protokol, majitele na druhý den kontaktujeme, jaká byla reakce první den a noc, a první měsíc jsme v pravidelném kontaktu.

Co za tím vším je ? Obrovský kus práce. Tímto děkuji slečně Adéle Šimkové za neúnavnou inzerci na inzertních serverech, sledování a obnovování nabídky, děkuji paní Jitce, která nevádá sednout do auta a zavézt vybranou kočičku i do Kolína, což je 250 km a dovedete si jistě představit toho času stráveného za volantem. Ano vozíme kočičky v okruhu 300 km. Výhodou je i to, že přesně víme, do jakého prostředí kočka jde, jak je pro ni vše nachystané a jaké jsou její první reakce v novém domově.

Za tím vším je velký kus námahy a práce lidí kolem nás, kterým nikdy nedokáži dost poděkovat za to, co pro nás dělají.
Děkuji všem, co nás podporujete. Velmi si toho vážím

10.3.2016

Do nového domova ve Vizovicích odjela dnes pětiměsíční Lucinka, kočička křížená s mainskou mývalí. Přijali jsme ji k nám od slečny, která si ji nezodpovědně pořídila a pak se stěhovala. Lucinka už byla naočkovaná a byla dřív pouze bytová, našla domov během velmi krátké doby, resp. 2 hodiny po jejím zainzerování. Samozřejmě u nás strávila 2 týdny v karanténně, hledání nového domova přijde na řadu až po absolvování lékařské prohlídky, karantény a očkování.

 

9.3.2016

sierra zdraví z Opavy.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2016_Sierra_zdravi_z_Opavy

Jade po operaci se zotavuje, dnes byla na kontrole u paní doktorky. Kočička mírně přibrala, má chut k jídlu a co je hlavní, za celou dobu se nevyskytly žádné problémy s dýcháním. Faktura za zákrok a náročnou operaci bude cca 3.000 Kč, prosím kdo může o příspěvek. Jade je neskutečně mazlivá a hodná kočička, bez operace by nepřežila. Děkujeme

http://eva1960.rajce.idnes.cz/9.3.2016_Jade

 

5.3.2016

Do nového domova také konečně odjel kocourek Lukášek. Lukáška jsme přijímali jako 3 měsíční kotě a byl u nás víc jak rok a půl. Ten si stejně jako Dario zasloužil moc a moc nový domov a my jsme velice rádi. Bydlet bude společně s kočičkou Valérií od nás a to v Uherském Brodě. Takže dnešek velmi úspěšný, máme hrozně velkou radost.

Jade se zotavuje po těžké operaci, kočička se mazlí a vrní, z nejhoršího už je venku.

Dnes odjel do nového domova kocourek Dario. Byl u nás od svých 3 měsíců, takže téměř rok. Je již vykastrovaný a naočkovaný a bydlet bude v rodinném domě s velkým pozemkem na Chvalčově. Moc rodině děkujeme, z jejich dnešní návštěvy mám velmi krásný pocit. Moc hodní a pohodoví lidé. Dario jakoby to věděl, tak se hned vlísal do přízně a odjel.

Odpoledne odjíždí zpět do Uherského Brodu kočička Valerie a rodina si vybrala ještě kocourka, takže budou spolu. Moc fajn. Díky.

 

3.3.2016

Dnes odjela do nového domova v Kroměříži kočička Rani. V rodině už je 1,5 roku starý kocourek, velmi klidný, který by uvítal kamarádku. První seznamování proběhlo dobře, kocourek je zdravě zvědavý - je již vykastrovaný a na Rani kastrace čeká tak za 2 měsíce.

Prosíme o pomoc.

Dnešek byl velmi náročný den pro kočičku Jade a naši paní doktorku. U kočičky, která k nám byla přijata poté, co ji podle slov paní "pomuchlal" pes byla diagnostikována brániční kýla a to ve velkém rozsahu. Téměř všechny orgány od žaludku, přes slinivku, játra i slezinu byly vtlačeny do prostoru plic. Byla zapotřebí okamžitá operace, protože tento stav byl pro ni ohrožující na životě. Operace byla dlouhá a velmi náročná a bylo to pro nás velmi stresující. Naštěstí Jade zákrok zvládla. Nyní je zpět u nás, dostává léky proti bolesti a antibiotika. Vyhráno nemá, ale je na dobré cestě.
Prosíme všechny pomozte nám tento zákrok uhradit, každá koruna zaslaná na účet nám pomůže. Do variabilního symbolu (pokud příspěvek budete směřovat na pomoc Jade) napište jméno kočičky. Moc za kočičku všem děkujeme.

 

 

1.3.2016

Všichni lidé se báli dotknout této kočky a on jí tehdy vzal do náruče a stalo se něco neuvěřitelného

Dojemná historie muže, který potkal na své cestě toulavou kočku.

"Všichni v našem činžáků věděli, kdo je to Ošklivka. Ošklivka byla střešní kočkou bydlící ve sklepě.

Ošklivka zbožňovala hlavně tři věci: bojovat, pojídat odpadky, a tak nějak, lásku. Spojení těchto tří věcí a život na ulici na ní zanechaly své stopy.

Za prvé, měla jen jedno oko, a v místě druhého oka mělá díru. Na stejné straně neměla také jedno ucho. Její levá noha vypadala tak, jako by byla kdysi zlomená a srostla se pod neobvyklým úhlem, a proto vždy vypadala, jako by se otáčela. Svůj ocas dávno ztratila a zůstal jí trčet jen krátký zbytek, který byl v neustálém pohybu. Ošklivka byla šedá a kromě jizev na hlavě měla pruhy po celém těle.

Pokaždé, když někdo spatřil Ošklivku, ihned vykřikoval: "To je ale ošklivá kočka". Rodiče nabádali své děti, aby se k ní nepřibližovali a dospělí jí zase 
vyháněli, když se snažila vetřít do jejich domovů. Házeli po ní kameny nebo stříkali vodu. Někteří se jí dokonce snažili přiskřípnout tlapky dveřmi .

Ošklivka se vždy chovala stejně. Když jí někdo polil vodou, čekala namočená, až jí dá klid. Když na ní někdo něco hodil, lehla si na zem a prosila o odpuštění. Když se plížila v blízkosti dětí, vždy hlasitě mňoukala, skákala na ně a snažila se získat trochu soucitu. Pokud by jí někdo zvedl, okamžitě by mu začala olizovat košili, náušnice nebo cokoli jiného, co by bylo k mání.

Jednoho dne se Ošklivka rozhodla obdarovat svými city dva psy husky, kteří žily se sousedem. Ale psy bohužel neopětovali její pocity a Ošklivka utrpěla vážná zranění. Slyšel jsem jí křičet a rozhodl se podívat, co se stalo. Bohužel, když jsem tam přiběhl, uvědomil jsem si, že její život se blíží ke konci .

Ošklivka ležela v mokré louži, její zadní tlapy byly prohnuté a zepředu místo kožešiny byla obrovská rána. Zvedl jsem ji a chtěl jsem jí vzít domů, slyšel jsem její těžké dýchání a funění. Viděl jsem, jak se trápí. Uvědomil jsem si, jak jí to musí hrozně bolet.

Cítil jsem něco mokrého na uchu. Ošklivka svíjející se v bolestech se mi pokoušela oblizovat ucho. Objal jsem jí pevněji a ona se mi dotkla tlapkami tváře, následně obrátila své žlutavé oko a podívala se na mě. Slyšel jsem její slabé mňoukání. Dokonce i v okamžiku největší bolesti, tato ošklivá a zjizvená kočka žádala jen o trochu náklonnosti, snad soucitu.

V tomto okamžiku se mi Ošklivka zdála být nejkrásnější, nejvíce milující bytostí, jakou jsem kdy viděl. Nesnažila se mě kousnout, poškrábat, upláchnout nebo jakýmkoli jiným způsobem bojovat. Dívala se na mě a věřila, že jí zachráním.

Ošklivka mi zemřela v náručí dříve, než jsem přišel domů. Sedl jsem si s ní ještě na okamžik, přemýšlel o tom, jak její deformované, zjizvené tělo zkreslilo můj názor o čistém srdci a opravdové a bezhraniční lásce. Ošklivka mě naučila více o dávání a soucitu než tisíc knih, přednášek či televizních programů dohromady. Za to jí budu vždy vděčný. Měla mnoho jizev na těle, ale byl jsem to já, kdo měl největší jizvu uvnitř a byl to okamžik, kdy jsem to musel překonat a jít dál. Ukázat všem, že mi na nich záleží.

Lidé chtějí být bohatší, dosahovat velkých úspěchů, touží být sympatičtí, krásní .. Ale já se budu vždy snažit být jenom tou Ošklivkou. "