Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) březen 2015

30.3.2015

Zítra odjíždí do nového domova v Opavě 8 měsíční kocourek Casper. Vybrala si jej jako svého kamaráda dcerka rodiny, která miluje zvířata.

Stav Jožinka se stabilizuje a lepší. Zítra bude paní doktorka odebírat žlučové kyseliny na vyšetření. Dnešní vyšetření krve ukázalo, že léčba zabírá a hodnoty nejsou v červených číslech. Protože ale kocourek stále sám nejí, byla mu dnes v sedaci zavedena sonda na krmení. Zvládl to statečně. Je to velmi hodný kocourek.

Pozdrav ze svého domova v Břeclavi posílají Ouško a Tanki. Jsou to mazlíci umazlení, vítací výbor všech, co se objeví ve dveřích. Rodina se stále nemůže vynadivit, že mají doma takové úžasné mazlivé kočičáky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.3.2015_Ousko_a_Tanki_zdravi_z_Breclavi

ousko-a-tanki1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

29.3.2015

Dnes odjela do nového domova Anetka, 6 měsíční mourovaná kotěcí holka. Bude bydlet v bytě v Kroměříži a za kamarádku má vykastrovanou 2-letou kočičku.

anetka-odjizdi1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od středy 25.3.2015 máme na hospitalizaci kocourka Jožina z Velkého Mederu. U kocourka se po přijetí do našeho útulku projevila sepse organismu. Nevíme, čím byla způsobená, ale rozhodně stav Jožinka je velmi vážný. Má kritické hodnoty jater a sleziny, ve středu byl celý žlutý a apatický. Naštěstí nezvrací ani nemá průjem. Je od středy na infuzích, dostal i silné opiáty proti bolesti, protože na pohmat měl bříško velmi bolestivé. Je průběžně dokrmovaný, paní doktorka zvažovala zavést i krmnou sondu, nakonec se zdá, že se do Jožinka podaří něco stříkačkou dostat. Kromě velmi silných antibiotik dostává a opiátů odstává i kortikoidy. Snad to kocourek zvládne, máme o něj velké obavy.

jozinek1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Zojinka, která byla rezervovaná do Přerova, nakonec nikam neodjela, místo ní si vybrali kočičku Larsi. Nyní přesunujeme Zojinku do budoucí nabídky. Koťátko má dlouhotrvající průjem. Vyšetření v Sevaronu na giardie a parazity byly negativní, nicméně výsledky hovoří o zcela vybité mikrofloře ve střevech. Zojinka dostává Vet Regul a prášky na obnovení střevní mikroflory. Pomaličku se lepší, ale je to velmi velmi pomalu.

 

22.3.2015

Co jí kočky u nás ? Směs mírně povařených mletých kuřecích žaludků a srdíček (kupujeme balené v tlačenkových obalech a zamrazené), sáček těstovin nebo rýže a sáček mražené zeleniny. Vše se povaří, a podává .... Občas vařené kuřata.

 

vecere-nasich-kocek1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ještě odpoledne si přijela rodina pro kocourka. Původně zamýšleli podle fotek Felixe, ale nakonec zvítězil Ferda. Ten se doslova vlísal do pozornosti. Ferda našel svůj nový domov v Břestku u Velehradu v rodinném domku s pozdějším přístupem ven. Ferda už je vykastrovaný a naočkovaný kocourek, po nezbytném 3 týdenním seznámení s domácností může chodit ven. Máme velkou radost z dnešních dvou umístěných koček.

Do nového domova ve Velkých Karlovicích jsme dnes vezli Marjánku. Její sestřička Leontýnka už nový domov má 2 týdny v Olomouci. Pokud mohu posoudit, tak Marjánka bude mít přesně takový domov, jaký by měla mít každá kočička. Pohodovou velkou rodinu (5 dětí), milující zvířata, velký statek s kozičkami a koníkem, odlehlé, bez silnice, bez nebezpečí aut. Marjánka bude mít za kamaráda vykastrovaného ročního kocourka a ve vhodném věku půjde rovněž na kastraci.

marjanka-odjizdi1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přišly nám fotky Leontýnky, která našla domov v Olomouci.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.3.215_Leontynka_v_novem_domove_v_Olomouci

Dnes odjíždí do nového ve Velkých Karlovicích kočička Marjánka, 4 měsíční tmavě mourované kotě. Bydlet bude v rodinném domě s velkým hospodářstvím, kde jsou i kozy a ovce a společnost jí bude dělat vykastrovaný kocourek.

 

21.3.2015

Kocourek Kane, který je u nás sice již 4 měsíce, ale zatím nebyl v nabídce kvůli neustálým zdravotním problémům, musel být hospitalizován. V úterý 17.3. jsem jej vzala na veterinu, neustále opět kýchal, u nosu obrovskou zelenou nudli. Lékaři nasadili infuze a antibiotika. Kocoureček neměl chuť k jídlu, ale zdálo se, že infuze mu zabírají. Až výsledek rozboru krve nás hodně vyděsil. Téměř veškeré hodnoty byly v červených číslech, tj. mimo normál. Zejména byl zneklidnující poměr albuminu a globulinu, který signalizuje možnost onemocnění FIP. Kaneovi byla při sonu zjištěna tekutina v břiše a následující punkce potvrdila efuzi a mokrou formu FIP. Toto proběhlo ve čtvrtek večer. Byla jsem připravená kocourka vzít  zpět k nám, a při nejlepší péči vyčkat věcí příštích. Bohužel v pátek mi paní doktorka volala, že Kane leží, těžce dýchá a moč je čistě žlutá, kocoureček už byl celý žlutý. Hned jsem přijela a první pohled rozhodl. Kane byl na tom velmi špatně a bylo by nezodpovědné jej takto dál nechat. Rozhodli jsme se pro poslední injekci a celou dobu jsem byla s ním. Hladila jsem jej a říkala, jak moc jsme jej měli rádi a že na něj za Duhovým mostem čeká spousta kamarádů.

Je mi to velmi líto, ale ani při nejlepší vůli nemůžeme nad touto nemocí zvítězit. Bylo to velmi rychlé.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.3.2015_Kane_-_posledni_rozlouceni

Nové škrabadlo, které jsme dostali darem minulý týden, jsme dnes sestavili a nainstalovali koťatům. Ihned bylo obsazené. Jsme moc vděční za dar, protože koťata měla k dispozici pouze nízké a už značně opotřebované škrabadýlko a toto nové už bylo velmi zapotřebí.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.3.2015_Nove_skrabadlo_pro_kotata

 

20.3.2015

Nádherný dvouletý obrovský kocourek Corin stále hledá nový domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.3.2015_Krasny_Corin_stale_hleda_domov

 

15.3.2015

Niušku jsem vyfotila rozespalou a tím pádem naštvanou.

nia-vzbuzena-a-nevrla.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Do Hledají domov zařazuje další dvě koťata, která jsou již zdravá a mohou být nabídnuta do nových domovů. Jsou to Marjánka a Arthur - bráška Karly.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.3.015_V_nabidce_dalsi_kotatka_Arthur_a_Marjanka

Dnes odjela do nového domova kočička Leontýnka, jedno ze tří koťátek, přijímaných začátkem února z Uherského Hradiště. Její dva sourozenci ještě čekají na nový domov, léčili se z nachlazení.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.3.2015_Leontynka_odjela_do_noveho_domova_v_Olomouci

Ještě fotky Leontýnky u nás. Je to moc milé a hodné kotě. Její nový majitel už má kocourka a moc se na ni těšil. Z tohoto umístění máme mimořádně dobrý pocit. Leontýnka se tam hned cítila téměř jako doma, všechno si prošla a usídlila se pánovi na kolenou. Prostě souznění....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.3.2015_Fotky_Leontynky/

Příjem dvou koček z lázní Velký Meder - kocourek a březí kočička. Zítra pojedeme zjistit v jakém stadiu březosti je. Zatím jsou ubytovaní samozřejmě odděleně od ostatních.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.3.2015_Prijem_2_kocek_z_Velkeho_Mederu

 

13.3.2015

Čas utíká jako voda, ale není dne, kdybych si nevzpomněla na naši milovanou stařičkou bezzubou kočičku Týnku. Lehávala na pohovce, tam bylo její nejoblíbenější místo, tichá, nenápadná, vděčná za každou pozornost a za každé pohlazení. Týnuško měli jsme tě moc rádi a vzpomínáme.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/12.3.2015_Vzpominka_na_nasi_milovanou_Tynku

Ohledně kocourka Macka máme velmi špatné zprávy. Jeho stav se velmi zhoršil, jestli se tedy ještě vůbec zhoršit mohl. Kocourek nejí, selhávají mu orgány. Kocourečka jsme nechali odejít za Duhový most, aby se tam setkal se svým pánem, se kterým se měli moc rádi. Macek to vzdal a bylo vidět, že se mu nechce žít. Je nám to moc líto, ještě by mezi námi spokojeně pár let mohl žít.

8.3.2015

Před týdnem jsme přijímali po zemřelém pánovi jeho starého kocourka Macka. Kocour asi 5 kilový, ale chudák úplně ve stresu. Není to nic neobvyklého - děti shrábnou dědictví a zvíře vyhodí ven jako nepotřebnou věc. Bohužel Macek nejí, stále zalezlý v boudě, nekomunikuje. Kocourka jsme vzhledem k vážnosti jeho stavu zavezli na veterinu. Výsledky hematologie naprosto katastrofální. Hodnoty jater neměřitelné, bílé krvinky na nule. Paní doktorka nasadila infuze, silná antibiotika, ale vidí situaci velmi skepticky. Už se zmínila i o tom, nechat kocourka odejít. Když jsem ale za ním byla, zvedl hlavu, díval se na nás a tak doufáme v nějaký zázrak. Ale mám divný pocit, že jsem se s ním dnes loučila.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.3.2015_Kocourek_Macek_na_veterine

 

 

5.3.2015

Dostali jsme fotky od majitelů kocourka Aladina, který našel domov v Budišově nad Budišovkoui.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.3.2015_Pozdrav_nam_poslali_majitele_Aladina

Dnes jsme byli na veterině s Fanny - dostala antibiotika. V místech, kde měla být prokousnutá čelist od psa, se znovu tvoří hnis. Po dobrání antibiotik a pokud se to nezlepší, necháme odebrat vzorky na histologii.

Karlička byla dnes u pana Dr. Luňáka na vytažení stehů. Koleno krásně srostlo a tím, že byla 2 týdny v karanténním boxu se stabilizovala i pánev. Zatím nebude zapotřebí další operace, kontrola bude za 3 měsíce.

Na veterině dnes zůstala Zojinka. Má stále průjem, přestože týden dostávala Entizol (byla v karanténně společně s Dariem) tak se stále nepodařilo průjem odstranit. Dario již je v pořádku, Zojinka dostala kapačky a nové antibiotika. Trus byl odeslán do Sevaronu.

 

3.3.2015

Pozdrav od Eddieho z Ostravy - takto vypadá kočičí nirvána ?

eddanek.jpg

 

 

 

 

 

1.3.2015

Věnujte prosím s námi tichou vzpomínku na naši milovanou Roxanku. Děkujeme.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.3.2015_Pamatka_na_Roxanku

Před chvílí odjela do nového domova kočička Mia. Bude bydlet ve Zlíně, nedaleko našeho útulku jako bytová kočička. Mia společně se svojí sestřičkou Inkou čekaly na přijetí do našeho útulku víc jak 2 měsíce. Měli jsme opravdu plno a tak jsme přijímali pouze akutní případy. Vždy se snažíme s nálezci domluvit na tom, že kočička či kotě zůstane určitou - nezbytně nutnou dobu - u nich. Jednak ji dáme naočkovat event. vykastrovat, takže do útulku již bereme zvířata vakcinované a tímpádem chráněné proti přenosným kočičím nemocem. Samozřejmě ne vždy se to takto podaří s nálezci dohodnout, ale dost často ano. Někdy se dokonce stává, že si pak nálezce sám najde domov a to je potom úplně nejlepší.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.3.2015_Novy_domov_nasla_Mia_ve_Zline

Dnes odjeli společně do nového domova v Břeclavi kocourci Ouško a Tanki. Včera mi paní volala jestli je ještě volný Tanki a tak jsem jí společně s ním nabídla Ouška. Oba jsou na sebe zvyklí a pohodové koťata. V domácnosti je už dospělá vykastrovaná kočička. Takže jsem se s oběma dnes vydala do Břeclavi. Oba kocourci vylezli z přepravky, ocásky nahoru jako vlajky a začali nebojácně zkoumat a šmejdit po bytě. Kočička Pekelnice byla trošku v šoku, začala syčet, ale ti rošťáci si z ní nic nedělali, téměř ji nevzali na vědomí - když tady bylo tolik nového. Kočička je nejdřív zvědavě očichala a když z nich evidentně nešel žádný strach, v pohodě zalezla na škrabadlo a vše sledovala z povzdálí. Ouško i Tanki si v pohodě všechno prohlédli, a naprosto nebrali na vědomí, že odjíždím nebo by se měli rozloučit. A tak je to nejlépe ....http://eva1960.rajce.idnes.cz/1.3.2015_Ousko_a_Tanki_nasli_spolecne_novy_domov_v_Breclavi