Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) březen 2013

31.3.2013

Zrzavá kočička Myška z Hodonína (už je zamluvená)

myska42.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Se skupinkou koček z Hodonína přijel i obrovský kocourek Goliáš. Váží 6,5 kila a je to vážně obr. Zpočátku byl zalezlý, ale už se osmělil a je to tedy PAN KOCOUR

http://eva1960.rajce.idnes.cz/31.3.2013_chce_nekdo_skoro_7_kiloveho_kocourka_Goliase

V jakém stavu k nám přišel kocourek Stáník .... Byl den v útulku pro psy v Třebíči, odkud by ho pravděpodobně po kastraci vypustili ven nebo do lesa.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/31.3.2013_chudacek_Stanik_z_Trebice

Připravujeme aukci prostěradel č. 2  - dostali jsme darem 15 kousků, každé jiné, barvy krásné....

Dnes se nám podařilo odhalit "zločince". Už dva dny v kotěcím pokoji byla pokaždé ráno potopa a mysleli jsme si, že máme rozbitou fontánku. Dnes při kontrole  nových kočiček z Hodonína byl přistižen Largo, jak rošťačí. Video vložím za chvíli. Stále jsme dolévali vodu a on ji stále vyléval, byl neúnavný, skoro půl hodiny, dokud jsme fontánku neodnesli a kočičky dostali vodu do misky. Largo s velmi udiveným výrazem jenom přihlížel. Je to prostě úžasný hravý koumák...

Podívejte se na 1. část sestavy kočiček z Hodonína, jsou náádherné, všechny vymazlené a kromě 2 kocourků všechno kočky. Děkujeme ještě jednou hodonínskému OS za to, že nás kontaktovaly a kočičky nemusely zpět do původní lokality.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/31.3.2013_Sestava_z_Hodonina_-_1._cast

Nová kočička z Prahy se jmenuje Lilly

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.3.2013_Lilly_z_Prahy

Sypeme si popel na hlavu, ani po letech praxe jsme nerozeznali kocoura od kočky, a kočička Simča s diabolkami pod kůží není Simča, ale Simir. Dneska mu byly vytaženy diagolky, zjištěn silný zánět močového  a nasazena antibiotika. Stejný problém má i Largo, léčba je stejná. Kočičáci po kastraci berou také antibiotika, takže podáváme antibiotika 11 kočičkám 2x denně.  

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.3.2013_Simir_Simca

Odchycený kocourek z Třebíče, nutně potřebuje ostříhat. Je v hrozném stavu

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.3.2013_Kocourek_z_Trebice

30.3.2013

Dnešní den, byl opravdu naplněný událostmi.

Hned po ránu nám starší manželé z Prahy přivezli umazlenou kočičku Lili kterou nalezli. Nemohli si ji  nechat, ale nechtěli jí dát do klecového útulku v jejich okolí. Proto ji přivezli k nám. Nejprve si důkladně prohlédli, v jakém prostředí kočičky máme a protože se jim u nás líbilo tak jí donesli nahoru. Lili je obrovský mazel, bohužel se u nás zdrží, protože je březí.

Hned poté přijela paní doktorka a odvezla si  11 kočiček. 9 z nich bylo na kastraci, jedna kočička na  vyndání diabolky a kocourek Largo na celkovou prohlídku, protože se mi nezdál jeho zdravotní stav. Largo má silný zánět močového měchýře a dostal antibiotika. Dvěma kočičkám musely paní doktorky vytrhat zuby, měly obě tlamičku v katastrofálním stavu. Zároveň jsme naočkovali 5 nových kočiček, které ještě očkovány nebyly a ostatní musejí počkat, až se vzpamatují z kastrací. Abych nezapomněla, kocourek Marod už má očička zcela v pořádku a je mu o mnoho lépe.

Sotva odjela paní doktorka, dostali jsme návštěvu tří skvělých kočkařek až z SOS Kočky Hodonín. Paní Tomalová a její kolegyně nám přivezly nám spoustu darů pro kočičky,  největší radost nám udělaly čtyři nové záchodky, ale i kočkolit, granule, plyš do pelíšků a další a další. Přivezly nám i nové kočičky, úžasná vymazlená koťata, dvě starší kočičky po zemřelé paní a krásné plašánky z chatové oblasti. Všechna koťata jsou nádherná a vymazlená a budou okrasou každého bytu.

V zápětí se při odjezdu minuly ve dveřích se zájemci o kočičku z nedalekého Bohdalova. Byla to láska snad na první pohled, sotva vešli do dveří a uviděli Natálku, už je žádná jiná kočička ani nezajímala a  Natálka  našla nový domov v domečku, kde může být postelový povaleč, ale bude mít možnost se proběhnout i venku. Natálku nám doslova strčili mezi dveřmi jako přitoulanou kočku, velmi plachou a kousavou. Chudák Natálka - bohužel jsme zjistili, že je krátce po porodu a zřejmě o kotátka přišla, dostala u nás zánět mléčné žlázy. Stresovaná, přesto mazlivá, přítulná a vděčná kočička, jsme moc rádi, že našla konečně domov, kde ji budou mít rádi.

Nový domov našli také bráškové z Čeladné  Tygřík a Zrzík, společně odjeli do bytu v Jihlavě.

Naše známá z Třebíče přivezla zuboženého opelichaného kocourka, který byl den předtím odchycen v Třebíči a noc strávil v psím útulku. Tam ale déle zůstat nemohl.

Zítra budeme doplnovat fotogalerii, čekáme další návštěvy.

29.3.2013

Zpravodaj v Polné zveřejnil leták našeho OS. je to výborná zpráva, protože je zadarmo distribuován v celé oblasti Polná.

polensky-magazin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

polensky-zpravodaj.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Vzhledem k častým virozám a možnostem nemocí zvažujeme doplnit naše depozitum o germicidní lampu. Už jsem poslala podklady našemu známému. Existuje několik možností těchto lamp a samozřejmě i cen a nechceme se ukvapit a udělat chybu. Ale tento přístroj na dezinfekci a odstranění 90 % choroboplodných zárodků z místnosti je neocenitelný v případě např. panleukopenie, ale samozřejmě jakýchkoliv kočičích nemocí, které se většinou dokážou šířit vzduchem.

Používání germicidních bakteriocidních lamp přímého účinku je jednou z nejúčinnějších metod dezinfekce. Tato zařízení vysílají UV-C záření s vlnovou délkou 253,7 nm. mají nejsilnější biologickocidní vlastnosti a nevratně deaktivují bakterie, víry, plísně, houby a všechny mikroorganismy. Vzhledem k vysoké účinnosti působení bakteriocidních lamp jsou tyto využívány všude tam, kde je vyžadována vysoká úroveň mikrobiologické čistoty a na její udržení závisí jakost služeb a bezpečnost pacientů a personálu.

 

Zítřejší den bude velmi velmi náročný. Jenom o víkendu máme hlášených 7 návštěv a často lidé jezdí s tím, že se ohlásí až těsně před domem. Několik kočiček je už zamluvených, tak budou odjíždět do nových domovů. Kromě toho čekáme návštěvu z SOS Kočky Hodonín a jejich kočičky ze stájí v Hluku. Bude to hodně velký frmol, který začne už brzy dopoledne.

Jinak je dnešní den velmi poklidný, Gábinka u paní doktorky má chuť k jídlu, aplikované léky snáší dobře, v úterý bychom ji měli vzít zpět. Gamavit a Fosprenyl užívá také kotě Marod, kterému teklo z očí při přijetí a byl na tom mizerně. Zdá se být lepší, má chut k jídlu a průjem ustává.

Kocourek Largo si v depozitu krásně zvykl, je na ostatní hodný, nechá se hladit. Protože už je měsíc vykastrovaný, může jít do nového domova.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.3.2013_Nove_fotky_kocourka_Larga

Kočička Trdlo je úžasná hodná kočičí mamina, až dojemně se stará o své jediné kotátko, ze kterého roste pomalu před očima buclatý kluk.

spyke--risanek-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

28.3.2013

Dnes večer úžasná novina. Do nového domova odjela kočička Mainka (Manka). Novou rodinu jí vybrala naše veterinářka. Když paní zemřel  stářím kocourek, hned jí vyprávěla o naší Mance. Manka odjela do domku se zahradou do Žďáru nad Sázavou. Máme opravdu velkou radost.

Jenom pro připomenutí: kočička Manka pochází z Otrokovic. Celý život žila na sídlišti v křoví kolem náměstí, kde je také supermarket Billa. Ji a několik dalších kočiček tam krmili starší manželé. Ti se ale už nemohli dívat na nebezpečí, které na kočičky číhají - místo je kousek od frekventované silnice, žádný úkryt v zimě, prostě nic. Tak nás požádali o odchyt. Manku a její kamarády a kamarádky jsme odchytli do sklopce a dali vykastrovat. Manka byla velmi plachá kočička. Její jméno je z toho, že je hodně podobná mainské mývalí kočce. Ve voliéře u nás byla plachá, nestála o člověka. I po příchodu do depozita na Vysočině se dlouho bála, dlouho se schovávala. Potom začala chodit ven a ejhle, při mé další návštěvě se mi kolem nohou motala krásná chlupatá želvovinová kočička, která se nechala dokonce pohladit. No a pak už to šlo rychle. Manka si zvykla na lidi, zjistila že jí neublíží, že ji pohladí a jsou hodní.

Mysleli jsme si ale, že už u nás v depozitu zůstane, přece jenom skoro po 10 měsících ...  Ale nakonec i ona našla tu svoji rodinu. Domov jsme jí cíleně nehledali, už byla skoro naše, přesto tedy dneska odjela. Bude se nám docela stýskat ... Manko, hodně štěstí

manka.jpg

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Od rána jsem 3x otáčela veterinu. Dopoledne jsem vezla Rozárka. Má nemocné oko, hodně oteklé, stejné příznaky jako předtím Olinek. Antibiotika a kapání do očí. Zároven se mnou jela znovu Gábinka. Vůbec se mi nelíbí, je hodně ospalá, jenom leží. Je samostatně, rozhodla se zůstat v naší koupelně. Naštěstí koupelna je velká místnost s proutěným křeslem, tak si to zabrala. V poledne byly výsledky krve. Hodnoty urey a kreatininu se oproti minulému týdnu zvýšily, přestože dodržujeme ledvinovou dietu. Granule RC Renal, konzervy pro ledvináře. Pro jistotu jsme udělali testy na FIP, FELV a FIV. první 2 vyšly negativní, FIV tam byla neznatelná čárka. Budeme znovu opakovat. Potřetí jsem se otáčela s antivirotiky Fosprenyl a přípravkem na podporu imunity Gamavit. Gábi bude ještě do úterka na kapačkách na veterině, tak aby mohla už dostávat tyto léky. Držte nám palce. V případě FIV půjde Gábi jako samostatná kočička do depozita a dožije v klidu. Budeme jí zpříjemnovat život jak to jen půjde a jakmile bude situace na hraně, bohužel budeme muset podstoupit těžké rozhodnutí.

Nákup steliva Molly v Intersparu

img.jpg

 

 

 

 

 

Ve Zlíně odchycené kotě (v areálu nemocnice Atlas bývalý podnik Svit) je velmi nemocné. Bude dostávat antivirotika Fosprenyl a lék na podporu imunity Gamavit.

marod968.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

včera večer ještě příjem z Havlíčkova Brodu. Paní přivezla nalezeného kocourka, odrostlé kotě. Prý zastavilo auto, stáhlo okénko a kocourka vyhodili do skupiny venkovních koček u zahrádek, které paní pravidelně krmí. Kocourek dostal jméno Sylvestr. Je to evidentně domácí kocourek, mazlivý, hodný, přítulný a naprosto čistotný. Zřejmě někoho přestal bavit.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Silvestr_prijem_27.3.2013

 

27.3.2013

díky našemu známému v Makru se nám podařilo koupit mírně poškozené balení steliva Mikeš s velkou slevou. Občas se to podaří, jenom musíme hlídat, jednak kdy jsou slevové akce a kdy můžeme koupit. Zrovna tak včera v Intersparu končila slevová akce na 10 kg balení steliva Molly - místo 91 korun za 54,90 Kč. Üčtenku oskenuji a přiložím. Stelivo je při současném počtu koček na prvním místě ve spotřebě.

Včera jsem nestihla napsat nový příjem dvou koťat z Čeladné. Kočička se jmenuje Kamilka po své zachránkyni, a kocourek je Fanouš. Oba jsou mazliví, hodní, myslím si, že velmi rychle najdou nový domov.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.3.2017_Novy_prijem_z_Celadne_-_Kamilka_a_Fanous

Hned po ránu přepadovka, o půl sedmé  ráno odjel do nového domova Damiánek. Nový páníček se vracel z Prahy domů do Ostravy a ve dvě ráno objevil naše stránky a zajel si vybrat kocourka, Samozřejmě v takovémto případě jsem vám k dispozi ve dne v noci kdykoliv,vůbec se neobávejte zazvonit. Damiánek bude bydlet v bytě s nemocnou paničkou a tak nebude nikdy sám doma. Mám obrovskou radost, z klubíčka na smrt nemocného, vyhozeného na hraničním přechodě Hatě, dovezeného na poslední chvíli roste krásný kocourek , který bude opravdu vymazlovaný

Dnes se na půl dne odmlčím, celý den je ve znamení cesty do našeho depozita na Vysočině, kam vezeme spoustu nutných věcí, cestou se zastavujeme u Brna pro kočičí WC a deky, no je toho spousta...

26.3.2013

z Vrbičan o naší - vlastně ale už dávno - srdíčkové Barunce

26.3.2013 Barunka se chodí mazlit jako o život. Kočenka je maximálně spokojená. Michal už umí Barunku přebalit. Obdivovala jsem, že je Baru fakt bezchybně přebalená a Michal pravil, že se sama přebalit přijde, takže žádná velká kouzla v tom nevidí. To je pravda, Barunka je zlatá. Barunku je ale nutné přebalovat často.

Krásné zamyšlení paní Kristýny nad naším posláním

* 26.3.2013 Mluvíme s Michalem o nemocných kočičkách - o těch na smrt nemocných. Mluvíme o tom, že je potřeba nechat kočičky důstojně dožít, a pokud třeba vážně onemocní, tak jako Gréta a nebude již třeba cesty zpátky, musíme to přijmout. Myslím, že se stále učíme a celý náš život bude o úctě, pochopení, nasazení a přijímání konce i začátku. O pomoci slabším, nemocným, zbídačeným, o úctě ke stáří a tak vůbec.

Jeden z vašich krásných mailů (doufám, že se paní nebude zlobit za jeho zveřejnění na stránkách, samozřejmě beze jména, jenom text)

Kamarádka mi přeposlala mail s informacemi o o.s Dobré ruce.Každý den tyto stránky sleduji,prožívám s vašimi kočičími svěřenci jejich osudy a držím vám všem palce.Ráda bych také přispěla,proto zřídím trvalý příkaz s poukázáním alespoň malé částky.Žiju sama s 12letým synem a také máme zvířecí mazlíčky..dvě morčata,potkánka,kanárka a kocourka..Toho jsme loni v létě našli a zachránili..bylo to sotva narozené kotátko,ještě
slepé a s pupeční šňůrou..mělo necelých 60gramů..leželo vyhozené v trávě u silnice..našli jsme jej..a postarali se o něj..i přes skeptické názory veterinářú,kteří moc naděje nedávali
jsme jej vychovali.

Moc děkujeme za podporu, za záchranu koťátka i za vaši lásku ke kočičkám.

 

Simča, která přežívala na zahrádkách, a byla doslova prostřílená broky a diabolkami. Díky vaší skvělé pomoci a příspěvkům bude kočička ještě tento týden operována a všechny broky odstraněny. Musela si prožít peklo. Všem vám moc a moc děkujeme, jste úžasní.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.3.2013_Simca_prostrilena_diabolkami

 

Penny, která přežila otravu Fridexem.

penny796.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Fotky Popelky se zraněnou nožičkou. Kočička půjde zatím do virtuální adopce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.3.2013_Popelka_se_zranenou_nozickou

Od rána tak trošku v jednom kole. Schůzka s paní Adamovou, majitelkou antikvariátu ve Zlíně, dále schůzka s paní redaktorkou Orságovou, která připravuje o našem sdružení článek do Zlínského magazínu na květen.

Mám zprávy od Sněženky, která svůj nový domov našla v Praze. Posuďte sami, jestli se má dobře:

Dobrý večer,
tak už jsem se konečně dostala k počítači a mohu vám napsat, co všechno je u Sněženky (u nás již známé i pod uměleckým jménem Baileys, ale časněji Mrně :)) ) nového. 

Páteční cestu zvládla krásně, dvakrát uraženě mňoukla a pak se nechala ukolébat houpáním dálnice D1 ke spánku. Doma nejdřív nechtěla z přepravky ven, asi se jí tam dobře leželo, ale nakonec přecejen vykoukla. Náš kocourek z ní byl úplně na větvi, nevěřícně na ní zíral a očichával jí, zatím co ona ho nebrala na vědomí. Po zbytek večera se spíš přesunovala od jedné skříně k druhé, kde na ní nikdo neviděl a kocour za ní nemohl.
Druhý den už se rozhodla prozkoumat celý byt a opatrně po něm ťapala, přede mnou se nejprve ukrývala, ale pak za menší úplatek přišla. Odpoledne už baštila kapsičku i granulky a když jí náš kocourek zkoušel obtěžovat (nezdvořák jeden!) pořádně mu to vytmavila :D Dostal od ní pár výchovných pohlavků a teď už si hned tak něco nedovolí. 
Včera už běhala normálně po bytě, chodila si nadšeně pro pohlazení a drbání na bříšku a hrála si s takovým plyšovým ,,ocáskem" na tyčce, je to hotová lovkyně. Náš kocourek na ní jen překvapeně koukal. Večer přijela z chaty mamka s pejskem a kupodivu spolu vůbec neměli problém. Sněženka k ní se zájmem čichala a naše jezevčice si jí skoro nevšímala :) 
Dnes už dokonce vylezla na strom, který jsem vám v pátek ukazovala a z něj na přilehlou skříň. Je opravdu velmi zdatná, na to jak je maličká :) Kocourkovi dovoluje olizovat jí hlavu a ouška, za mnou běhá jako pejsek a pěkně baští. Občas si sice ještě jde schrupnout pod sedačku v obýváku, ale když se prospí, zase vyleze, zřejmě si to tam oblíbila. Opravdu můžu říct, že je den ode dne společenštější a méně bázlivá. Dělá nám velkou radost. To spíš kocourek je nějaký nesvý, pořád jí pozoruje, nehne se od ní na krok ani moc nejí, jak pořád zjišťuje, kde je. V pátek jde na kastraci, tak se to snad zlepší a bude trochu více v klidu. 

 

Do budoucí nabídky přidáváme novou kočičku Popelku, která k nám přijela se zraněnou nožičkou. Dále jsme přidali i kočičku Penny,  která na rozdíl od své kamarádky po těžkém strádání přežila úmyslnou otravu fridexem a už to připomíná pouze vypadaná srst,  která hezky zarůstá.

Budu vkládat nejnovější foto kočičky Návštěvky, kterou u nás páníček nějak "zapomněl" a nepřijede ani po výzvě naší lékařky. Kočička půjde do nabídky a je to nejvíc postelová droboulinká kočička, co tady máme. To že  se nebude vracet k původním majitelům je myslím si jenom dobře.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.3.2013_Navstevka

uveřejnila jsem tady i fotky dřívější. Chudinka kočička, je mi jí moc líto, přišla o koťata a navíc ji už zpět nechtějí, i když to druhé je pro ni asi to nejlepší co ji mohlo potkat. Takto má šanci najít nový a krásný domov.

 

 

25.3.2013

Musela jsem tento krásný článek a rozloučení s milovaným starým kocourkem přidat na naše stránky. Je od paní Kristýny ze srdíčkových Vrbičan

http://www.srdcemprokocky.cz/?q=node/2331

Asi jste zaregistrovali, že jsem psala o příjmu zubožené kočičí maminky . Asi šestiletá kočička  přišla díky "nepřizpůsobivým" občanům o ocásek, který byl údajně utržen dveřmi a bylo jí vystřeleno oko. Každý rok rodila dvakrát až třikrát koťata a když byl včera dojednán její odvoz, netušili jsme, že těsně před cestou porodí krásného kocourka, o kterého se vzorně stará. Kočička si zaslouží konečně pořádný domov, proto u nás zůstane navždy a třeba se najde někdo kdo by ji virtuálně adoptoval. Po odstavení koťátka bude vykastrována.

trdlo81.jpg

 

 

 

 

 

 

 

a tady je 1 denní Ríša.

risa788.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.3.2013_Poznali_byste_ze_kocourek_Tim_nema_zadni_nozicku

timmi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tato fotečka je ještě z doby, kdy byl Timmi u nás. Kvůli tomu, že si při chůzi neustále pahýlek odíral do krve, byla mu nožička amputována až ke kyčli. Timmi to zvládl v pohodě.

a ještě k jeho jménu: jeho nový páníček mu z legrace říkal "Velorex", z toho vznikla zkratka Rex ...

Pozdrav ze svého domova ve Zlíně nám poslali páníčkové kocourka Barneyho. Připomínám, že asi 3 měsíčního Barneyho našli ve Vizovicích u silnice sraženého autem. Kotě mělo komplikovanou zlomeninu zadní nožičky a zároven zlomenou pánev. Podrobilo se operaci a po 4 měsících našel domov ve Zlíně

cituji:

Máme se všichni dobře, Barny je velký pán domu a je to pěkný syčák.) Ale pak se přijde pomazlit a všechny hříchy jsou mu odpuštěny.) Ne, to teď trochu přeháním, je to moc hodný kocourek, samozřejmě občas trochu pozlobí, ale to musí být, už si to tu bez něj vůbec nedovedeme představit.  Kastraci máme úspěšně za sebou (asi před měsícem), byl to úplně bez problémů, a ten průjem už je taky v pořádku, dostal na to antibiotika a odčervení a naštěstí to přešlo. Docela dost vyrostl a zmohutněl, má krásnou srst, i když ta jizva už mu nezaroste, ale to nevadí, je krásný i tak. Pánev je taky podle mě úplně v pořádku soudě podle toho, jak lítá po bytě a skáče po škrabadle. Kdybyste chtěla kdykoli se stavte podívat se na něj, my Vás rádi uvidíme

http://eva1960.rajce.idnes.cz/25.3.2013_Pozdrav_od_Barneyho

 

 

24.3.2013

Nová zpráva od Timmiho. Kocourka bez nožičky, kterého jsme našli jako maličké kotátko s pahýlkem místo zadní nožičky, jsem vezla do nového domova v Havlíčkově Brodě. Lepší domov si nemohl ani ve snu představit.

Dobrý den, tak konečně jsem  ve stavu, kdy můžu podat raport:-)). Rex se má myslím vyloženě fajn, je to naše suveréně nejmazlivější nejspolečenštější kočka, návštěvy ho milují, ke každýmu se hned má, pořád  ho baví  kotěcí hry s každou tkaničkou, je to prostě poklad:-). Po kastraci bych  taky řekla, že téměř vymizel jeho největší nešvar -  ta jeho chorobná nenažranost:-)), nějak zmoudřel, nebo prostě konečně pochopil, že jídlo je opravdu pravidelná  záležitost, a přestal krást jídlo z misek obou  zbývajících kočičáků:-). Taky mi přestal užíral pažitky a perželky, poněvadž jsme jim koupili  speciální jemnou  trávu právě pro kočky pro  dobré  trávení a osvědčila se, mj. náš Žán měl často ze slízaných  chlupů  tendenci  zvracet, ale nikdy se mu to chudákovi nezadařilo, bylo nám ho docela líto, ale od tý doby, co  mají k dispozici vlastní zeleň, už je v pohodě:-). Rex s Matulkou  bez sebe téměř nedají  ránu, takže opravdu idyla:-). Posílám pár fotek, co jsem tak narychlo našla, na té první,  tam je oblíbenej flek obou kočiček, hrozně ráda tam sedá  Maté i  Rex,  je to takové strategické místo, můžou tam pozorovat křečka i králíčky a ještě  vidí  do obyváku, do chodby, prostě veškerej ruch mají pod kontrolou, nic jim neuteče:-)). Jinak ještě vysvětlím ty obojky na fotkách,  nerada bych, abychom vypadali, jakože máme potřebu zvířecí kamarády přizdobovat a že je vedeme jako  dekorace, to vůbec, ale jednou se nám stala taková nepříjemná věc, netušm jak, byla jsem u  toho já  i přítel a přesto se nějakou záhadou stalo, že náš Žán proklouzl za vstupní dveře, on je hrozně zvědavej, sice jsme si toho všimli  de facto hned, přesto stačil dojít až dolu ve dveřím vchodu, kdyby mu tam někdo otevřel, nechci  to domyslet....  samozřejmě si na to dáváme od té doby pozor, ale  přesto jsem se rozhodla pojistit, protože kdyby se něco takového opravdu  stalo, nerada bych tady vylepovala letáky, že hledáme rezavou kočku, poněvadž venkovních  koček víc nebo míň krotkých, běhá po okolí hodně, tak jsme jim všem pro jistotu  pořídili obojek a pečlivě na něj poznamenali telefonní číslo. Jedinej, kdo měl s obojkem zezačátku problém, byl Žán, ale po dvou dnech  si zvyknul a všichni jsou v pohodě:-).

 

Kromě Břéti a Péti našla nový domov ještě Lumpačka. Slečna si přijela původně pro zrzavého kocourka z Celadné. Už jsme s její návštěvou počítali. Přiznám se že jsem měla trošku obavu, zdála se mi trošku hrr a to se mi při umístování nelíbí. Nakonec dneska přijela velmi milá slečna, která je od narození upoutaná na vozík. Přijela společně s přítelem se kterým bydlí. Mají ještě pejska labradora a jednu kočičku. Okamžitě jí na klín vyskočila Lumpačka a bylo rozhodnuto. Ne zrzek z Celadné, ale starší kočička Lumpačka má nový domov. Z tohoto umístění máme dnes ohromnou radost a ještě jednou slečně moc děkujeme.

Kocourci Břéťa a Péťa našli dnes společný domov. Přijeli pro ně starší manželé až z Klatov.

breta026.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Něco o Barunce

23.3.2013 Den začíná přebalením Barunky a jedeme dál. Ráno je legrační, Barunku lovit nemusím, už sama čeká a vyšplhá si i na místo na škrabadle, kde probíhá pravidené přebalování. Řekla bych, že průměrně je potřeba kočenku přebalit 10x denně, upouští samovolně...

Všem dárcům, kteří přispěli na kočičky v naší péči moc děkujeme. Vážíme si Vaší pomoci, bez které bychom nemohli fungovat tak, jak nyní. Dostala jsem ve čtvrtek jeden email s tím, že pán se stará také o nalezence, ale nikdy "nežebral o pomoc". Ano, některým poslaný email možná připadá jako žebrání. O kočky bez domova se starám od roku 2006, dříve jsem všechno zvládala sama, nebyl to takový problém. Občas jsme našli nemocnou kočičku, občas zdravou, někdy jsme odchytili kotě.... Takové příjmy se dají zvládnout i z rodinného rozpočtu. Ale když se na mě už začali obracet jiní lidé, kteří kočku nebo kotata našli, našli zraněné, sražené autem - a když to začalo nabírat větší obrátky, stáli jsme vloni na křižovatce. Buď začít odmítat a omezit pomoc, nebo se prostě obrátit na vás na všechny s prosbou o pomoc a příspěvek. Jsme už regulérní útulek, nejsem jenom sama, máme spoustu příjmů nových, kastrujeme venkovní kočky. Proto takto prosíme, protože jsme nechtěli odmítat a nechat kočky umírat bez pomoci. Doufám, že většina z vás to chápe a věřte mi, že nežebrám pro sebe, ale pro ty, co si samy pomoci nedokážou.

Ještě jednou vám všem srdečně děkuji. Připomínám, že bych ráda vystavila dárcům potvrzení o daru, které si můžete na konci zdaňovacího období tj. 31.3.2014 dát do nároku na odpočet. Vlastně vám stát vrátí zpět 15 % hodnoty daru. Což taky není k zahození. Prosím pište na mail našeho sdružení, všem kdo mi zašlou adresu ráda potvrzení o daru zašlu.

Milena Petrová, Jitka Chocholáčová,  Ing. Jiří Ondráček, Jaroslav Kubeš, Jaroslav Poláček, Jana Krčmářová, Vojtěch Širota, Petr Kopa, Lenka Švehlová, Gita Dolejšová, Roman Podlásek, Marie Garguláková,  Dagmar Kučerová, Iva Vyklická, Oldřiška Durčáková, Peter Kristan,  Mgr. Jiří Liška

Nové kočičky

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.3.2013_Novy_prijem_z_Kraslic

Protože spousta z Vás sleduje naše stránky pravidelně, tak uvedu shrnutí zdravotního stavu u některých kočiček, které jsou už u nás delší dobu a na které při příjmu nováčků nezbyl tak trošku čas na pravidelnou informaci.

Béďa -  zdravotní potíže takřka vymizely a jak jste mohli vidět na videu už ho nepočítáme mezi nemocné kočičky
Damiánek - maličký kocourek, přivezený velmi nemocný, je stále na antibiotikách, ale už sám jí a pije a věříme, že všechno už zvládne v pořádku. Jeho nalezení bylo za pět minut dvanáct. Je úžasný mazel a brzy půjde do nového domova.
Koťátka z Čeladné - všechna od prvného dne na antibiotikách, u 2 to vypadalo velmi špatně, byla zcela apatická, nejedla, nepila, pouze  stříkačkou. Nyní už jsou to pěkní rošťáci a dnes již druhé kotě odjede do své rodiny.
Eddie - Eddie je ohromný miláček, přes silně pokročilou rakovinu plic na něm nejsou vidět zatím žádné příznaky. Je to obrovský mazel, který jako jeden z mála vítá každou návštěvu, chodí se tulit a mazlit. Jeho rána kde byl postřelen a následně operován se již zahojila.
Bohunka - miniaturní přitom již poměrně stará kočička, která je po těžké srážce s autem. Má přelámanou spodní čelist a vyražené všechny zuby. Bohužel má zřejmě i deformaci nosu, protože se jí těžce dýchá a stále frká, i přes několikatýdenní léčbu antibiotiky. Kočička  má ke všemu poškozené ledviny a zvětšená játra a musí dodržovat přísnou dietu.
Trdlo - Trdlo je úžasně umazlená, nejméně šestiletá kočička, která celý život rodila koťata  . Kočička má vystřelené oko a jen pahýl ocásku. Její roztomilý chlapeček je nádherný cvalík. Pokud by pro něj někoho napadlo pěkné jméno poraďte nám a napište ho do naší rubriky kde nám píšete vzkazy, budeme rádi.
Jofrey - Tento kocourek mě velmi zaráží. Znám mnoho třínohých kočiček, které běhají snad ještě rychleji než ostatní, kdežto on přestože má nožičku snad jenom o dva nebo tři cm kratší už od narození, je takřka nepohyblivý. Ujde s potížemi sotva pár kroků, ale jinak pouze leží a leží.
Cecilka - když jsem jí poprvé uviděla, zděsila jsem se, byla špinavá, nemocná, takřka neviděla na oči, obličej plný krve a zašité ouško. Po několika týdnech léčby je z ní nádherná, mazlivá a velmi klidná kočička s nádhernou širokou hlavičkou. Moc by se hodila ke staršímu člověku, kde by mu dělala úžasnou společnost.
Lucky - kotátko při přijetí neudrželo stabilitu, přepadávalo na stranu. Dnes lítá po schodech, řádí s ostatními , nejraději se ale nechá nosit což vyžaduje mimořádně často. Ještě sice při chůzi má hlavu na stranu a je vidět poškozená motorika, ale stav je mnohem lepší.

 

23.3.2013

Dnes přijela do našeho depozita skvělá paní Jančová z OS Konec Toulání v Kralicích. Paní Jančová sama pečuje o více než 80 kočiček a včera podnikla obrovskou záchrannou akci kočiček "ze zahrádek",  které jsou tam systematicky z jedné strany stříleny myslivcem a z druhé strany topeny v sudu a tráveny fridexem. Většinou jde o krásná loňská koťata, které mohou jít během chvilky do rodin. Ovšem také máme ukázky jak se umí chovat "člověk". Máme novou kočičku jménem Trdlo, která u nás již dožije, je jí šest roků a má dneska narozené koťátko. Kočička má vystřelené oko a useknutý ocásek od "páníčků" utržený dveřmi. I přesto je úžasný mazlíček a na člověka nezanevřela, kočičku dáváme do virtuální adopce, protože si prožila opravdu hrozný život u nepřizpůsobivých občanů. Druhá kočička jménem Frída už tolik lidem nevěří, byla otrávená fridexem, zatímco její kamarádka to nepřežila ona se z toho pomaličku dostává, avšak má veliké kožní problémy a spoustu míst bez srsti. I tuto kočičku dáváme do virtuální adopce, alespoň do doby než se dá do pořádku a začne věřit člověku.
 
Nabídky všech nových kočiček budou na stránkách během dneška, jsou opravdu překrásné.

Paní Jančová z Kraslic je od rána na cestě k nám, ještě ráno odchytávala 3 koťátka, resp. dala se odchytnout do ruky a dát do přepravky. Pak taky za dramatických událostí ráno sebrali cikánům právě rodící kočku. Kočička má vypíchnuté oko a useknutý ocásek, ráno se narodilo jedno kotátko, pak ji vzala a dala do přepravky a veze ji rovněž k nám. Naše paní doktorka je v pohotovosti, pokud bylo zapotřebí její pomoci.

Ještě to dneska bude náročné a napínavé, koho paní Jančová přiveze, jak a co rodící kočička. Doufám, že vám budu moci dát dobré zprávy.

 Dnes jsme dostali ohromný dar o jednoho pána z Jihlavy, nepřeje si být jmenován, ale touto cestou bych mu na stránkách chtěla moc a moc poděkovat.

dary-pro-kocicky-od-darce-z-jihlavy.jpg 

 

 

 

 

 

 

22.3.2014

Zítra máme hlášenou návštěvu paní Jančovou z OS Konec toulání z Kraslic (okr. Teplice). Už jsme od tohoto sdružení přijímali koťátka z Karlových Varů, zítra máme příjem 7 kočiček a odrostlých kotat. Jak jsme na fotce viděli dva zrzavé kocourky, už na ně čekají nové domovy.

Měli jsme dnes 2 krásné návštěvy a kromě milého posezení a povídání jsme dostali spoustu dárků. Moc děkujeme.

 

dary-i-s-puncoskou.jpg

 

 

Představte si, že v uplynulém týdnu si přijeli z Prahy pro 4 kočičky. Homer a Pajky odjeli spolu, Sněženka byla už dlouho zamluvená a paní si přijela, a nakonec pro Pepína.

Zítra máme hlášené návštěvy, už by měl do nového domova odjet Pepíno a uvidíme, koho dalšího si návštěvy vyberou....

Pepíno dnes odjel do Prahy.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.3.2013_Pepino_ma_novy_domov

 

Dnes odjela do nového domova v Praze Sněženka, další z koťátek z Obecin. Paní z ní byla nadšená a rozhodně dlouhé cesty k nám nelitovala.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/22.3.2013_Snezenka_ma_novy_domov

Před chvílí jsem přivezla Gábinku, která byla na 14 denním pobytu u paní veterinářky. Gábinka měla hodně vysoké hodnoty kreatininu (240) a urey (24), po infuzích, antibiotikách a ledvinové dietě se stav stabilizoval. Budeme i nadále hlídat hodnoty, samozřejmě bude velmi dlouho - možná natrvalo - na granulích Renal. Srst má stále takovou jakousi ulepenou, ale už se čistí, má zájem o dění kolem sebe a vypadá to velmi dobře. Ještě příští týden kontrola krve.

Vzala jsem k paní doktorce i Olina, má nateklé a červené oko. Myslela jsem si, že je to po škádlení s Rozárem, nicméně pro jistotu paní doktorka dala antibiotika, třetí víčko má ve špatném stavu. Dostali jsme mast, kapky a ATB. No vyšetření Olouš nebral moc dobře, nelíbilo se mu to, ale kluk ušatý to zvládl...

21.3.2013

Nový domov dnes našli Pajky a Homer.

Takže jsme přijali dnes Čiči a Moura.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.3.2013_Cici_a_Mour_z_ubytovny

Přišla nám prosba o pomoc od pána, který bydlí na ubytovně a jsou tam 4 kočičky. Je to pro ně nesmírně nebezpečné prostředí, zdržují se tam podivné existence, narkomani, alkoholici. Však si přečtěte sami.....

 

předem bych chtěl vám poděkovat za to že se konečně někdo chce starat o kočky na vysočině
nic tady dlouho nebylo a koček je na ulici dost a potřebují nejen stravu ale i pána. Máte moc pěkný veb nic si nedělejte z narážek a hrubého osočování většinoujsou to lidé kteří mají komplexi a na internetu jsou utajení že se těžko na ně přijde zažil jsem to na vlastní kůži ........před půl rokem ten člověk se přestal o kočky starat uplně a kočky ve snaze přežít a že byly zvyklé na lidi chodily po ubytovně a vybíraly koše a žebraly tak jsem nakoupil granule a starám se o tři kotata ale jedno mám doma a ty druhémají volnost a stravu z jedné strany budovy mohou se schovat před deštem. problém je ten že na ně tady už každý nadává že kočky nepatří na ubytovnu a viní mě že je krmím přitom za to může uplně někdo jiný bohužel hrozí že mě můžou i vyhodit na ulici....... proto se na vás obracím s prozbou vzít dvě kočky do utulku já bych si nechal přesto že to může diopadnou špatně černéhokocoura protože jsme na sebe už zvyklí nejhorší je že kočky za tech půl roku byly i zraněné dvě měly aspon to tak vypadalo zlomené nožky ai nakopnuté zranění se naštestí vyléčila ale stačí aby někdo se vožral a půjde v noci z hospody na ubytovnu a kočka se mu připlete do cesty a jeto.uplně nakonec mě to zmáhá i finančně stojí mě to 400kč měsíčně mám jen strach že se kočkám stane něco co nebudu moci zaplatit/veterináře/ jsem bez práce.

 

 

Na 16.4.2013 dopoledne máme pozvánku do vysílání Českého rozhlasu. Hodinu tady ještě upřesním. Moc nás těší zájem médií a doufáme, že díky takové propagaci se ještě více dostaneme k těm potřebným.

 

20.3.2013

Poštou jsme dostali pytlíčky se šantou kočičí. Nejvíc zabodoval  Béďa , kdo si ho pamatuje, jak nám pomalu bezvládný umíral v náručí a bojovali jsme ve dne v noci, kdy ležel apatický kost a kůže , špinavý chomáček srsti, ten bude mít dnes ohromnou radost .Béďa přibral dvě kila a hlavně je neuvěřitelně viitální a přes svou hluchotu je šéfem celé kočičí party a kvůli myšce dokáže všechny srovnat.

Kotátka, která jsme převzali doslova zavázaná v pytli spolu s Růženkou 2 už se mazlí a nastavují k pohlazení. Z plašánků budou posteloví povaleči. I Lumpačka z Hosova už je v pohodě, je to  hodné a kontaktní kotě,  vhodné klidně i do bytu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.3.2013_Uz_se_to_mazli_-_Pipi,_Pajky_a_Lumpacka

 

19.3.2013

Další celonoční sedění u Natálky a pokus o záchranu koťátek. Koťata se stále neumějí napít, při přikládání sejim to občas podaří, ale takřka bez efektu. Váha kočičky 57 gramů ve dvou dnech mluví za vše, už porodní by měla být dvojnásobná. Kocourek Adámek je na tom o něco lépe, váha 64 gramů. Natálka se o ně vzorně vzorně stará a my pořád doufáme, že to nevzdají.

Damiánek je na tom čím dál lépe, krom ještě sýpání nosem už je pěkný uličník.

Do nového domova odjela Majda, do domečku ve Veselém Žďáře, Havlíčkův Brod. Tatínek si sice přijel pro mourovanou kočičku, ale vybíral syn a štěstí se usmálo na Majdu. Do nového domova odjely dnes také plašší Sherry a Alexa. Obě jsou sice ještě trošku plaché, ale nejsou divoké. Jejich nový domov bude v malém soukromém hospodářství, kde budou dobře krmené, budou mít ubytování v domě a po aklimatizaci můžou chodit ven a chytat myšky. Majitelé nechtěli klasické postelové povalečky, ale kočičky, které by si našly svoji zábavu a práci i venku a to tyto dvě krásné holky úplně splnují.

Kocourek Largo přijatý z Uherského Hradiště minulý týden se už nechá pohladit, mazlí se, ale stále odpovídá zalezlý v domečku na škrabadle. Ale je v pořádku.

Ani dnes pro Gábi nepojedu. Výsledky vyšetření krve ukázaly sice zlepšující se hodnoty, ale leukocity jsou stále vysoké a paní doktorka bude volit jiná antibiotika. Takže ještě do pátku.

Kočička Elsa přijatá z Traplic je březí, necháme ji porodit, už se to v ní mele jak o závod.

Z Vrbičan o Barunce

19.3.2013 Barunka paničce v průběhu přebalování prchla a panička nevěděla kam. nakonec se Barunka sama přihnala jako velká voda a chtěla plenku! No a teď se tady mazlí a vůbec, je to fajn kočenka...

Zpráva od paničky kocourka Žíži :

Jinak Žíža už dobral všechny předepsané léky a dokonce nás v sobotu připravil o oběd - poradil si i se zmraženými játry, která jsem měla dána ve dřezu na rozmražení - vytahal dvě balení, roztrhal obaly a rozpatlal játra po celé kuchyni i obýváku... :-) S našimi zbylými kočkami se bohužel ještě nespřátelil, hlavně kočka ho od sebe vysloveně zle odhání, ale věřím, že až se Žížovi zklidní hormony, přestane si jí všímat a situace se zklidní. Žíža je veliký mazílek a máme ho všichni rádi, opravdu by byla škoda, kdyby takový kocourek musel dožívat spoustu let v útulku

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.3.2013_Ziza_v_novem_domove

18.3.2013

 Dnes jsem měla jet k paní doktorce pro Gábinku, která je od čtvrtka na infuzích. Vyšetření krve ukázalo ledvinové problémy. Po telefonickém rozhovoru mi ale paní doktorka sdělila, abychom vyzvednutí Gabči nechali na zítřek. Ještě dnes zopakuje vyšetření krve a posoudí o kolik se kočička zlepšila a zítra dohodneme další postup léčby.

Olinek má už druhý den červené očičko, prokapáváme Floxalem. Jsem přesvědčená, že je to škrábnutí během jeho divokých hrátek s ostatními kočkami. Ale moc se to nelepší, takže zítra pojede se mnou na veterinu.

18.3.2013 Video a foto - Barunka Pampersačka úplně jinak, odpočinek bez plenky, větráme zadeček: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_Pampersacka_.... Barunku je potřeba nechat i volně dýchat, tzn. uvolnit zadeček, aby se mohla kočička očistit. Takto to praktikujeme, když Barunka odpočívá. Říkáme tomu větrání. Barunka se očistí, odpočine si a poté dostane nanovo plenku.

18.3.2013 Video a foto - o Barunce Pampersačce, která umí i tlačit na záchodku: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_o_Barunce_Pampersacc.... Jinak bych chtěla dodat, že se s Barunkou velmi dobře spolupracuje, nechá se krásně přebalit. Jen si ji musíte někdy chytit, když si zrovna myslí, že je to hra a běží se schovat.

V jednu ráno dodýchalo nejmenší kotátko, to které blokovalo porodní cestu a o 2 hodiny později jeho sestřička. Lepší zpráva je, že zbývající dvě kotátka už celou noc pijí. Nejprve to byl boj, ale nyní už Natálka sama koťata masíruje, čistí, leží u nich a hlídá je. Mléka má dostatek, jenom malí se ještě neumí sami přisát, musíme je přikládat. Následující 3 dny a 3 noci budou ještě kritické, ale snad to zvládmeme.

Damiánek se výrazně zlepšil, jí, pije, je veselejší. Zdá se,že pomoc přišla právě včas. Dokonce na něj už volal zájemce, který si do vyléčení kocourka počká.

Dnes jsme dostali příspěvky od několika dárců, moc jim děkujeme, jmenovitě ještě všechny sepíšu. Díky Vašim příspěvkům jsme mohli uhradit jednu fakturu za veterinární péči a máme i na zaplacení druhé faktury. Kromě toho jsme koupili kočičkám ve virtuální adopci (hlavně Eddiemu a Bohunce) mlsky, abychom jim pobyt u nás ještě víc zpříjemnili.

Ještě jednou všem opravdu moc děkujeme, náklady na jednu kočičku po přijetí (tj. kastrace, odčervení, odblešení, očkování) jsou kolem 1000 Kč a to většina koček přijíždí nachlazených a nemocných. I 50 Kč pomůže - tabletka na jedno bolavé bříško plné škrkavek.

natalka-a-kotata.jpg.

 

 

 

 

 

 

Po 24 hodinovém boji se koťátka sama napila, ale bude to hodně dlouhý boj.

damianek2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A co se nám to vyklubalo za krásného kocourka ? Damiánkovi bez téměř viditelných očiček zabrala antibiotika a jaký je z něj krasavec. Jen by se mazlil, je vděčný, že není venku v zimě, nachlazení se skvěle léčí, miluje teplo, za pár dní bude chrčení a sípání pryč a bude moci hledat novou rodinu. Na fotkách Damiánka můžete krásně vidět,  v jakém stavu se k nám kočičky dostávají a v jakém odcházejí do rodin. Jenom díky vaší pomoci je můžeme dál léčit, bez pomoci by totiž byl touto dobou mrtvý. velké díky našim kamarádkám ze Znojma, že ho přivezly uprostřed noci.

Jenom jak Damiánek třepal hlavou, tak mu praskl zřejmě absces v uchu, všude stříkala krev. Ouška má plná svrabu a zánětu, ale jak to prasklo, viditelně se mu ulevilo. Problém je, ale že musíme vymalovat pokoj pro kotata, což spolkne opět další finance.

17.3.2013

.Boužel jak večer postupuje, jsem čím dál zoufalejší, i když máme náhradní maminku, koťátka jsou stále apatická, takřka se nehýbou, nehledají pití, nechytají se, nevydávají zvuky. V poledne jsme mysleli, že jsou připsaná narkozou, ale uteklo 8 hodin a stav se nemění, nevíme proč, ale koťátka ležící kočičce u bříška se nemají k životu 

Aspon jedna lepší zpráva, Damiánkovi ze Znojma je viditelně lépe. Antibiotika zabírají, kocourek začal jíst a pít, vyhřívaná dečka mu dělá dobře. Oči má jasnější, je to mazel.

Zvláštní - už několikrát se nám stalo, že přijela nerozlučná dvojka a během chvíle navázala přátelství s někým jiným a vzájemně se ignorují. Jofrey se upnul na mladší kotata, leží s nimi, Angeliku vůbec nevnímá a je spokojený. Angelika naopak ignoruje kocourka, je nejraději sama, je spokojená a klidně by mohla jít do nové rodiny i sama. Uvidíme, jak se to vyvine dál.

Dnes konečně po dlouhé době našla nový domov Belinka, náš původně plašánek, nyní mazlivá krásná kočičí holčička. Máme velkou radost.

Situace s koťátky není lepší , nedokáží pít a najít si mlíčko, podle paní doktorky,byly již hodně připití a přispaní, ale stav se nemění, mám obavy ,že se v těle tak droboučké maminky nevyvíjelo něco dobře.

Po usilovném přikládání se podařilo 3 koťátkům napít, to čtvrté, které mělo hlavičku jako zátku v porodních cestách, bohužel nemá zatím sílu a nevidíme to dobře. Ale budeme bojovat.         U maminky by nemělo šanci na přežití ani jedno, snad jim Natálka tu šanci dá a maličtí zabojují. Když jsme je viděli po příjezdu, tak jsme to opravdu vzdávali... ted už to vypadá aspon nadějněji ......

TAK MÁME  TŘI HOLČIČKY A KLUČÍKA  ,ALE ČEKÁ NÁS JEŠTĚ VELIKÝ BOJ

 DRŽTE NÁM PROSÍM VŠICHNI PALEČKY 

Postižená (hluchá se špatnou motorikou, přepadávající) Lucky se výrazně zlepšila, sice není ještě jako ostatní kočičky, ale je to mnohem mnohem lepší. Když jsme ji přijali, tak se nedokázala skoro ani najíst, při chůzi najednou spadla na bok, dneska lítá, skáče po škrabadle... I když na této fotce vypadá jako andílek, zdání klame, je to hrozný ĆERT. Tady totiž spí....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Postizena_kocicka_Lucky/

Dnes od rána prožíváme dramatické, velmi náročné, chvíle. Jak už jsem psala, máme dočasně v péči kočičku, která u nás měla porodit a odchovat koťátka. Návštěvka na tom od včerejška velmi zle. Stále chodí přikrčená, přestože už měla dávno rodit, stále nic. Proto jsme dnes zavolali naší paní doktorce. Ta ihned přijela a kočičku si odvezla. Musela hned operovat a udělat císařský řez. Jedno kotě bylo zaklíněné v porodních cestách, matka kočka je hrozně malá, snad dvoukilová drobná kočička. Porod by byl obtížný, možná by jej ani nezvládla. Po operaci paní doktorka řekla, že zavolat zítra, už by bylo pro kotata i pro matku pozdě.

Máme 4 maličká kotátka. Bohužel máma je tak vysílená, že ztratila mléko i zájem o koťata. Katastrofa, kritická situace. Naštěstí máme už dva dny Natálku, kočičku, které sebrali a pravděpodobně usmrtili její čerstvě narozené děti. Natálka všechny 4 prcky přijala, je plná mléka, začala je kojit, čistit, leží spokojená a vrní. Snad zapoměla ...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Porod_kocicky_Navstevky%2C_kriticka_situace_a_snad_to_dobre_dopadne..../

Nemocný Damiánek

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.3.2013_Damianek

Jofrey a Angelika - domácí mazlíčci

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.3.2013_Jofrey_a_Angelika

Angelika

angelika286.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

jofrey-a-angelika018.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze Znojma přijela paní Valášková, zachránkyně Bédi a paní, která nás podporuje. S kamarádkou přivezli nemocného kocourka Damiána. Kocourek - kotě - 4-5 měsíců, byl nalezen v bezcelní zoně na Hatích, zcela vysílený a nechal se chytit a dát do přepravky. Máme o něj velké obavy, aby už nebylo pozdě. Má zápal plic, je zcela vysílený, kost a kůže. Ihned dostal antibiotika, krmíne stříkačkou. Na svůj věk má váhu sotva poloviční. Zahříváme, krmíme, bojujeme.

Damiánek v zuboženém stavu.

damianek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze včerejších kočiček  Angeliky a Jofreyho máme velkou radost. Čekali jsme divoké plašany, ale jsou to mazlivé a hodné kočky, spí spolu v jednom pelíšku, s ostatními kočkami se snášejí v pohodě, na nikoho nevrcí a nesyčí. Kocourek ale chodí velmi ztěžka, pravděpodobně bude i problém s klouby. V pondělí budeme chytřejší po návštěvě paní doktorky.

16.3.2013

Ráda bych tímto moc poděkovala za příspěvky těmto dárcům

Eva Mahelová, Ivana Vyklická, Jakub Valášek a paní Valášková (zachránci Žoliho), Jana Hábová, Blanka Kubištová, Alois Fink, Jana Kameníková, Jaroslava Motlová, Kateřina Tomečková, Dagmar Kučerová, Kamila Vondráková, Vlasta Královcová, Jitka Hořáková.

Moc vám všem děkujeme za velkou podporu.

Ráno začalo  hezky, do nového domova odjely kdysi hodně divoké kočičky z Brna Dáda a Robin. Paní si je u nás vybrala už před třemi týdny. Kočičky už poslední dobu komunikovaly, sice to nikdy nebudou postelové povalečky a mazlíci, ale budou vděčné za ubytování v domě a přístup ven, kde budou moci lovit myši. 

Už 3 týdny máme v depozitu kočičku od pána, kterému neštastnou náhodou vyběhla ven a vrátila se březí. Pán bydlí v podnájmu a neměl podmínky pro porod a odchov koťat. Zavolal naší veterinářce, která zase kontaktovala nás a domluvili jsme se na přijetí. Kočička Návštěvka už dva dny hledá, kam by se schovala, samostatný pokoj se jí vůbec nelíbí, neustále terorizuje kvílením až skončila v posteli (kdepak bedýnky, pelíšky, skříňky)

V poledne k nám přijely avizované nové kočičky. Kocourek  Jofrey a kočička Angelika, nerozlučná dvojice, ,která zůstala po zemřelém pánovi opuštěná bez domova. Díky hodným lidem, kteří je občas nakrmili přežívali, ale celou zimu byli venku.  Kočičky jsou na sebe velmi citově vázané, kocourek je totiž postižený, má pouze polovinu zadní nožky a ocásku, Velmi špatně chodí a dojemné na tom je, že kočička o něj celou dobu pečovala a nosila mu i myšky. Chovají se k sobě tak krásně, že by si z nich lidé mohli vzít příklad. Kočička je možná březí, uvidíme podle vyšetření v pondělí na veterině.  Kocourkovi jsme našli na krku 6 klíštat, v tuto dobu nezvyklé. Tuto dvojici dáváme pro postižení kocourka do virtuální adopce, pokud by je někdo chtěl, darujeme je pouze spolu!!!!!

http://eva1960.rajce.idnes.cz/16.3.2013_Jofrey_a_Angelika

15.3.2013

Zítra budeme umístovat bud Snížka nebo Zrzka do nového domova. A je rezervovaný Pepíno, ale noví majitelé si pro něj přijedou na Velikonoce. Kotata z Čeladné už jsou zdravotně v pořádku, jsou doléčené a začnou odcházet k novým majitelům. Jsou rezervované všechny.

Už dlouho jsme neuvedli nic o Barunce, takže tady jsou poslední fotky

15.3.2013 Video a foto - Barunka v pokoji Maxíka a April dělá pokroky: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_v_pokoji_Max.... Nepopleťe si Barunku a April, holky jsou si podobné.

Homer odjíždí zítra do nového domova, ve Zruči nad Sázavou.

Ještě k Natálce. Kočičku nám včera pozdě večer přinesla do depozita nějaká paní. Udala jméno, adresu, a že kočka je přitoulaná, že je u nich na dvorku, syn má alergii, atd atd. Mlela a mlela, Natálku nám tam prostě nechala. Naše paní depozitářka byla docela v šoku. Jak se jí to rozleželo, volala známé do vesnice, kterou žena udala jako bydliště, a nikdo tam o tomto jméně ani neslyšel. Takže ženská udala falešné jméno a adresu. Ale tím to neskončilo :

Nálezkyně Natálky, která jim překážela na  zahradě, pronesla (když jsem při příjmu koukala zda jde o kluka nebo holku) "je to kočka už měla od léta kolikatery koťata".  Zapoměla se však zmínit,  že měla kočička koťata nyní, a patrně byla "zlikvidována" nebo někde čekali na maminku. Natálce se tolik od včera nalilo mlíčko, celou mléčnou žlázu má nalitou a zatvrdlou, hrozí zánět. Je nešťastná, bolí jí to.  Opravdu jsme  všichni Homo sapiens sapiens?     

Škoda, že k nám Natálka nepřišla před pár dny, snad by měla Žofinčina koťata ještě šanci.... 

Pozdrav nám poslal Princ, kocourek z Obecin ve Zlíně. Je v naprostém pořádku a řádí s kamarádkou fenkou jorkšíra.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/kote_Princ_z_Obecin_ve_Zline_v_novem_domove

Žíža odjel do nového domova ve Světlé nad Sázavou. Včera ještě seznamování probíhalo mírným syčením na vetřelce, ale jsme přesvědčeni, že se situace uklidní a obě domácí kočičky rovněž handycapované Žížu bez oka přijmou.

včerejší příjem kočička Natálka.

natalka216.jpg

 

 

 

 

 

 

 

14.3.2013

Kočička Gábi je od včerejšího dne u paní doktorky. Jak jsem vyzvedávala Olinka, tak jsem zrovna vezla na vyšetření Gábinku. Nepozdávala se mi, její kožíšek byl takový matný a polehávala. Paní doktorka si ji nechala přes noc, aby mohla vzít dnes krev a udělat rozbory. Dnes jsme si volali, kočička má zvýšené hodnoty l edvin, zítra a přes víkend zůstává u paní doktorky na kapačkách, antibiotika. V pondělí se domluvíme co dál.

Včera byl vykastrovaný Olinek - Oliver, všechno zvládl v pořádku. Včera byl ještě trošku malátný, dneska už řádil jako tajfun.

Smokie (Noe) posílá "fotokoláž" z nového domova.

noe---smokie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Nově přijatý kocourek Milouš

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.3.2013_Milous/

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.3.2013_Danny_v_novem_domove

13.3.2013

Máme nový přírůstek. Kocourek Milouš , asi půlroční kocourek byl dnes hozen do zahrady k paní , která má již svoje kočičky  a nemohla si ho nechat. Kocourek je viditelně vyhozený z bytu, mazílek, proto ho paní pojmenovala Milouš. Jednoznačně kocourek začal v bytě značkovat, no a než dát peníze za kastraci, jednodušší je vyhodit ho. Kocourka jsme zbavili parazitů a zítra bude kastrován.

Další koťátko ze zlínských Obecin, kocourek Ládík, našel nový domov. Bude bydlet jenom v bytě, v Havlíčkově Brodě.

Koťátka z Čeladné jsou na antibiotikách, jsou silně nachlazené a taky začervené. Někdo se jich evidentně zbavil tím, že je vyhodil na kravín, protože koťata jsou čistá, domácí, mazlivá.

Kocourka Žížu jsme zadali do virtuální adopce. Dnes se nám přihlásila paní, která má doma už 2 postižené kočičky (jednu bez oka a jednu bez nožičky) a ptala se nás, jestli by se nemohla Žíži ujmout, event. pokud ne, tak by na něj přispívala v adopci. Shodou okolností její kočičky ošetřuje paní doktorka, která se stará o naše svěřence a potvrdila, že Žíža by měl vynikající péči. Proto jsme se dohodli a v sobotu kocourek odjíždí do svého nového domova a za novými kamarády.

Mám pro nás všechny velmi špatnou zprávu, Žofinčina koťátka, na které jsme se tolik těšili a které jsme piplali, nepřežila. Mluvila jsem i s paní, která Žofii a kočičky u nemocnice Atlas několik let krmí. Bohužel většina koťat tam narozených zemře velmi rychle, nebo se nedožije prvního roku. Údajně tam před časem měla být i pohozená krabice s nějakým zdravotním odpadem, je možné, že kočičky jsou infikované. Je to zvláštní, každá kočičí máma, pokud jí zemřou koťata, tak je hledá, pláče. Žofinka jako by se nic nestalo. Dvě kotátka jsme našli brzy nad ránem zahrabané pod dekou, jedno bylo pod kobercem a jedno bylo v kočkolitu. Je nám to strašně strašně moc líto, měla to být letos naše první kotata, těšili jsme se jak je uvidíme vyrůstat a jaké z nich budou krásné kočičky. Je to pro nás velký šok.

 

12.3.2013

Ted jsem to "vymňoukla", asi jste si mysleli, že fotka patří odchcenému kocourkovi. Ale ne - kocourek je ve voliéře, toto je fotka kočičky s amputovaným ocáskem. Je zalezlá, ještě se bojí a moc dobře jí není, ale doufám, že zítra bude líp ....

kocicka-bez-ocasku.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnes večer před půlhodinou jsme přijali odchyceného kocourka ?? kočičku z areálu Svit opět u nemocnice Atlas. Zdržoval se tam málokdy, byl k vidění tak 1x do měsíce. Ale už je u nás ve voliéře. Je velmi plachý.

Nádherní zrzci asi 3 měsíční z Čeladné, které někdo hodil na kravín.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Snilek,_Tygrik_2,_Zolik_a_Zrzik_z_Celadne

A dopoledne jsme přijímali 4 nádherná odrostlá koťata z Čeladné. Po přeléčení nachlazení, odčervení a kastraci půjdu do nových domovů, ostatně už jsou 3 z nich zamluvení. Majitelé si budou muset ještě ale min. 3 týdny počkat, po kastraci a minimálně jedné vakcinaci .

Kocourek Žíža (Mára) byl dnes na operaci a bylo mu vyoperováno očičko. Velmi se mu ulevilo, byl tam pod ním zánět. Sami se podívejte na první fotce - to oko bylo opravdu hodně nemocné.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Ziza_a_jeho_nemocne_ocicko/

Dva dny jsem byla služebně mimo republiku, tak vás všechny budu informovat o dalších novinkách postupně. Přece jenom po 25 hodinách v autě a víc jak 2000 kilometrů nejsem úplně fit, od rána lítáme kolem našich kočiček a mám víc zpráv.

Na upozornění jedné kamarádky na inzerát z bazoše jsme se rozhodli těmto lidem pomoci. K domu se jim přitoulaly 2 kočičky, tedy 1 kočička a 1 kocourek. Rodina už krmí svých 5 koček, tak pro tyto dvě hledali urgentně domov. Dohodli jsme se , že je přivezou do depozita.

Tady jsou fotky Eddieho a Bohunky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Eddie_a_Bohunka_od_Vyskova

Bohužel ani jeden z nich nepůjde do nabídky. Eddiemu byla zjištěn rakovina s metastázami, kocourek u nás v klidu dožije a jakmile uvidíme, že má bolesti, necháme jej v klidu odejít, aby netrpěl. Už si toho zažil hodně. Měl v tělíčku brok, někdo jej postřelil. Brok jsme vyoperovali, bohužel nádory už nelze operovat. Jeho kamarádku Bohunku asi srazilo auto, má nadvakrát přeraženou čelist a přišla o většinu zoubků. Kromě toho má Bohunka silnou bronchytidu a zánět ledvin. Bude rozhodně mít ledvinovou dietu a speciální granule Renal. Rovněž u nás bude určitě hodně dlouho, možná natrvalo, možná si ji někdo vybere do svého domova, ale nejdříve ji musíme dát do pořádku.

Takže Eddie i Bohunka budou  ve virtuální adopci. Péče zejména o Bohunku s dietou bude velmi náročná, budeme vděčni za každou i sebemenší pomoc. Kdyby je někdo chtěl virtuálně adoptovat, velmi nám to pomůže.

Rovněž jsem už nestihla dát do zpráv, že jsme v neděli pozdě večer 10.3.2013 odchytli  kočičku v areálu Žďas ve Žďáru nad Sázavu. Tyto kočičky žijí mezi silnicí a kolejemi vlaku. Kočička kterou jsme odchytli má čerstvě amputovaný ocásek, zůstala jí tam  čerstvá krvavá rána a má velké bolesti.  Hned jela k paní doktorce, kde dostala léky proti bolesti a v pondělí byla operovaná.  Ocásek musel být amputován úplně i poslední kousek, byla tam již infekce. Zároven byla kočička vykastrovaná. je velmi začervená, ale viditelně už se jí ulevilo. Hlavně že ji už rána nebolí, z ostatního se pomalu dostane.

Dnes nás prosila paní, která hledá domov kočičkám po zemřelém majiteli chaty. Jde o černého kocourka s nádhernýma smaragdovýma očima, ale mrzáčka. Asi se někde chytil do želez a ukousl si kus zadní tlapky a ocasu. Tento kocourek není schopen si moc ulovit, protože kulhá. Drží se s ním bíločerná kočička, která mu občas přenechá myš. Je to dvoka, kterou lze těžko rozdělit.

10.3.2013

Snažím se trochu i pro nás odlehčit situaci, která na nás padá s Žofinkou a kotaty. Víte, na útulku není to nejhorší neustálá práce, ježdění na odchyty, prodírání se křovím, úklid domů 10x po sobě a stále je co zametat, ale ta obrovská bezmoc v případě nemocí. Vím, že s nemocemi se dá bojovat, taky věřte, že bojujeme, ale když vidíte 10 denní koťata matkou vyhozená z pelíšku a musíme být permanentně ve střehu, co se může stát - a stejně se stane. Prostě jsou věci, které jsou špatně a nevíme proč, nevíme proč matka koťata najednou odmítá, průjem není, teplota mírná, nikdo nekašle, není nachlazený. Prostě situace na draka.

Olinovy "choutky". Nebojte se, nebudeme mít mix radgolla a kočky domácí, navíc zrzavé, Bruno je už dávno vykastrovaný. To jenom Olinek začíná dospívat, tudíž je nejvyšší čas kastrovat. Půjde kluk už v úterý nebo ve středu, jak bude volný termín.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Olinovy_choutky

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Male_kote_spalo_v_bote_-_ne_kote,_ale_nase_Roxana

http://eva1960.rajce.idnes.cz/postizena_Lucky

Postiženou Lucky - asi 5 měsíční kotěcí holčičku - máme doma již více jak 4 týdny. Lucky prodělala velmi náročnou operaci uší, má prasklé ušní bubínky a neslyší. Kvůli tomu má narušenou motoriku, když u nás zezačátku jedla, tak 90 % bylo rozházené kolem misky a tak 10 % v Luckynce. Házela hlavičkou, třáslo se jí celé tělíčko. Za měsíc u nás už přibrala kilo, zlepšila se o 1000 %. Už může pod naším dohledem chodit po celém patře, ale jenom pod dohledem, máme obavu že by mohla spadnout ještě se schodů. Ale pokroky jsou úžasné.

A protože Lucky neslyší, strašně ječí, to není ani tak jekot, jako všelijaké skřeky.....

 

 

S Žofinkou stále "bojujeme". Koťátka odnáší z pelíšku pryč, dokonce jsme jedno našli zahrabané pod dekou. Museli bychom u ní být 24 hodin v jednom kuse, to zase nejde, protože je nutná starost a péče i o další kočky a koťata. Žofinka má samostatný pokoj, má naprostý klid, ale přesto se najednou chová ke koťatům macešsky. Dopoledne ji prohlížela naše paní doktorka, kromě mírně zvýšené teploty je kočička v pořádku, oči má čisté, nos taky. Průjem nemá. Zatím dáváme podpůrné prostředky - koloidní stříbro, Aloe vera, podle zítřejšího stavu zvážíme podání antibiotik. Neradi bychom podávali ukvapeně antibiotika. Nicméně koťátka jsou velmi ohrožena. Dokrmujeme, ale je jim 10 dnů, a to je strašně málo.

Fotky Fanynky z nového domova

http://eva1960.rajce.idnes.cz/10.3.2013_Fanynka_v_novem_domove

Napsala nám panička kočičky Aničky :

Anička se má výborně. Prospala noc se starší synem. Jen jsme jí přejmenovali. Jmenuje se Messi- no jak jinak když máme doma fotbalisty 

Nový domov našel dnes rezavý kocourek Azrael.

Ale kromě této dobré zprávy máme i jednu velmi špatnou. Žofinka začala odmítat koťata, odmítá je kojit, starat se o ně. Koťata uměle dokrmujeme kotěcím mlékem a zahříváme. Dopoledne čekáme návštěvu naší paní doktorky. O koťata se staráme 24 hodin denně, dokrmuje co 2 hodiny, jakmile ale odejdeme, Žofinka je bud odnese pryč nebo si k nim lehne zády. Dokrmuje sušeným Royal Canin pro nejmenší koťata.

Dostali jsme krásný první email o Fanynce,kterou si včera odvezli až do Brna a udělal nám velikou radost. Fanynka byla původně vyhozené kotě na  v Žďáru nad Sázavou a jako maličká žila pod popelnicemi. Přijela vyplašená vyděšená a opravdu se vymazlila. :

Dobry den, tak posilame prvni zpravy z noveho domova. Fanynka je milacek, dcerka s manzelem ji rikaji domacky Fanous :) Cela rodina jsme z ni uplne nadseni. Sice se jeste porad schovava - nejvic pod posteli, ale jinak se opravdu necha krasne pochovat a pomazlit. Dcerka ji hned vystrojila kocici hody. Krasne chodi na kockolit, ale nejmilejsi je jeji pelisek co si privezla sebou , tam travila cele odpoledne. Jak budeme mit fotky - jak vyleze z podpostele tak hned posleme. 

9.3.2013

Prosím Moni a Jarku Vl. aby nám na mail napsaly svoje adresy, kam máme doručit věcičky z Aukce č. 2. Už jsme je ostatním výhercům zabalili a jsou v pondělí připravené na odeslání. Paní Kupská si vyzvedla věci osobně.

dnes bylo plošné očkování kočiček. Celkem jich bylo naočkováno 26. Udělali jsme to takhle najednou, protože někdy je odchytit je hodně velký problém a když už se s tím začne, je lepší to vzít všechno dohromady.

ockovani-kocek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

toto je list paní doktorky, druhá nálepka je v očkovacím průkazu každé kočičky. Budeme rádi za každý příspěvek, tohle očkování bude finančně velmi náročné.

Moc všem děkujeme a vážíme si každé vaší pomoci.

včerejší přírůstek, gymnastka Lenka

http://eva1960.rajce.idnes.cz/prijem_8.3.2013_gymnastka_Lenka

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Fanynka_dnes_odjela_do_Brna

Včera večer jsme ještě přijímali jednu kočičku. Dovezly ji dvě hodné paní jedoucí s dětma z gymnastiky, jak se zmrzlá a vyhladověná choulila na ulici.

.Bylo nám nahlášeno veliké množství opuštěných hladových kočiček strádajích nedaleko Kauflandu. Jde o celou kolonii asi 20 kočiček žijících tam již roky, přitom jsou jen kousek od velmi frekventované silnice,. Jsou tam i maminky s malýma koťatama. Poprosili jsme naše přiznivce o zmapování situace a pokusíme se co nejvíce pomoci. Oslovený jihlavský magistrát ohledně situace s kočičkama se nám opět neozývá.

Ve Zlíně řešíme odchyt koček v areálu vedle Technických služeb na Januštici. Problém je trošku s paní krmičkou, která si vymínila nechat 1 kocourka nevykastrovaného, z ostatních koček si chce vybírat, koho odchytit a koho ne. To prostě při odchytu  nejde, nevíme dopředu, která kočka do sklopce vleze. Paní je mírně řečeno hysterická.

Hned ráno odjela do nového domova Líza z Hosova, první ze  "Simpsonových". Podařilo se u ní velmi rychle získat důvěru k člověku a stal se z ní hodný mazel. Bydlet bude v Jihlavě.  V poledne přijela paní doktorka  na veterinární kontrolu všech našich koček. 26 koček bylo naočkováno 3-kombinací a 6 koček bylo naočkováno 4-kombinací. 

Po obědě odjela do nového domova v Brně Fanynka, velmi umazlená kočička.bude se mít moc krásně.

Noe včera odjel do Jihlavy a už máme dopis : Dobrý den , tak našeho kocourka jsme pojmenovali Smokie ...ted koukám že se jmenuje Noe. No ale jsem s ním naprosto spokojená , hned si to doma všechno prozkoumal , hlavně ho zajímali potkani v kleci :D Takže do obýváku může jen když jsme tam s ním ,jinak by to dopadlo špatně:) Ted mi leží na klíně  a vrní ... je to mazílek , moc za něj děkuju !! :)

Moc vás všechny zdravíme se Smokiem.

 

8.3.2013

Shrnutí dnešního dne:

Ráno začalo telefonátem s paní odboru životního prostředí v Havlíčkově Brodě. Oslovila nás s tím, že město má veliký problém s toulavými ,hladovějícími kočkami  va zda bychom byli ochotni je odchytávat a umisťovat u nás (následně dáme zdravotně do pořádku a vymazlíme do rodin) Samozřejmě jsme rádi a nyní už jen doladíme úřední  náležitosti. Máme radost, že mnohem více kočiček dostane šanci na nové domovy .

Po obědě odjel Noe do nového domova v Jihlavě k paní,která si od nás odvezla již Erinku,  Noe u nás strávil od jeho nalezení přesně týden a už našel krásný nový domov.. Za hodinu  si  z Brna vlakem a autobusem přijeli mladí manželé pro kocourka Boba  (mazlík Bob byl v depozitu pouze 24 hodin) a navečer našla skvělý nový domov  Anička, která u nás byla měsíc. Jak už jsem napsala, umístění Boba jsme konzultovali s paní Dvořákovou, která jej včera přivezla, jestli je s takto rychlým umístěním srozuměná. Bob už byl vykastrovaný tak nebyl důvod jej do nového domova nepředat.

Dnes ještě odjela do nového domova Anička (KONEČNĚ SE DOČKALA HOLKA JEDNA ZLATÁ) a Noe.

Jak k nám včera Bob přijel z Brna, tak dnes opět do Brna odjel.

Manželé si k nám přijeli pro kocourka, velký a nádherný Bob je upoutal na první pohled - tedy u paní, pán je nevidomý. Konzultovali jsme vše s paní Anežkou Dvořákovou, která jej k nám přivezla a souhlasila, že může jít do nové rodiny.

Takže Bob našel 8.3.2013 nový domov v Brně.

Máme nahlášenou návštěvu z Brna. Manželé, pán je slepý, jedou si pro kočičku nebo kocourka. Měl by jít do bezbariérového 4 pokojového bytu, jenom jako bytový. Uvažujeme nad Žižou - má taky jenom jedno oko, je to úžasný mazel, hodný, vhodný do bytu.

Zítra další návštěva z Brna, rádi by kočičku do domku s pozdějším možným výběhem na zahrádku. Tady uvažujeme o Belince. Anička je zamluvená, tak snad se konečně dočká.

 

7.3.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Pepino_z_Karlovych_Varu

 

 

Dnešní den pokračoval hodně akčně. Nejdříve přijela kamarádka z Uherského Hradiště s odchycenou kočičkou z Traplic. Pak mě požádala paní, od které máme Olinka, v Otrokovicích na sídlišti Trávníky o pomoc pro asi 9 letého kocourka, který by potřeboval do tepla a hlavně k veterináři. Stálý průjem a špatná srst - možné ledvinové problémy. Kocourek celý život žije v díře pod schody u paneláku. Krmí ho asi 70 letá paní, která se ho stále i nyní velmi těžko vzdává. Bohužel jak jsme ho cpali do přepravky, tak mi prokousl dlaň, poškrábal a utekl.  Dost obtížně se mi píše, ruku mám oteklou a proto mějte trošku strpení, nejde s tím moc hýbat. Zítra bude lépe.

V našem depozitu byla na návštěvě paní Anežka Dvořáková z Opuštěných kočičích tlapek v Brně, která přivezla spoustu věcí, dárků a taky dva kocourky, Boba a Máru.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Bob_a_Mara_z_Brna_prijem_7.3.2013

Za dárky moc a moc děkujeme, kocourkům budeme hledat nový domov.

darecky-z-opustenych-tlapek-brno.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A před půl hodinou ve 20.00 hodin přijeli s odchyceným kotětem z areálu bývalého podniku Svit u nemocnice Atlas. Kotě je mourované, cca 4 měsíce, zítra jedeme na veterinu. je v karanténě, má výtoky z očí.

Podívejte se, jaký je z dříve plaché a bojácné Belinky mazílek.

bellinka15.jpg

 

 

 

 

 

 

 

6.3.2013

O půl desáté večer příjem mourovaného odrostlého kotěte, odchyceného na sídlišti Jižní svahy ve Zlíně, část Podlesí. Je plaché, nedůvěřivé. Museli jsme jej dát do voliéry, kde má zateplenou boudu a vše potřebné.

Včerejší příjem z Hosova, kočičky Edna a Terry (stále Simpsonovi)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Edna_a_Terry_z_Hosova_5.3.2013

Zprávy z nového domova od Želvinky, nyní se jmenuje Bibi

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Zelvinka_Bibi_zdravi_ze_sveho_domova

Dnes ráno hozený pytel na zahradu a v něm 2 mrtvé asi přejeté kočky již zcela vyschlé - lidé jsou opravdu dementní. Dopoledne nový příjem. Včera volal pán, že "potřebuje dát do útulku 6 koček! - ráno volal, že se mu podařilo 4 odchytit a že je k nám veze. Přijela 3 vyděšená koťata zavázaná v igelitových pytlích a jejich vyděšená maminka. Šokovalo nás to, jakým způsobem je přivezl, nechám to na posouzení vám, kteří stránky čtete. V černém i bílém pytli jsou koťata, která takto strávila hodinu v autě. No aspon můžeme být rádi, že je k nám těch 45 km odvezl a že neskončily takto někde v lese.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Nikola,_Eli,_Robin_a_mama_Ruzenka

"Přeprava" kočky s koťaty ze Světlé nad Sázavou. Můžeme být rádi, že to přežily.

doprava-kotat-ze-svetle-nad-sazavou.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Zofinka_a_jeji_rodina_6.3.2013

zofinka-a-kotata1.jpg

 

 

 

Koťátka Žofinky krásně prospívají, je to radost pohledět.

 

 

 

Bohužel nemocné kotata jsou opět u paní doktorky na kapačkách, zůstanou tam delší dobu a zatím je nebudeme převážet večer k nám do depozita. Bojujeme, je to zlé.  Z koťat teče gelovitý průjem, vzorky jsme poslali do laboratoří SEVARON v Brně, aby laboratoř provedla testy. Držte nám palce. Léčíme, zavodnujeme, kotata na tom nejsou vůbec dobře.

5.3.2013

Návštěva lékařek potvrdila naše podezření , koťata z Obecin jsou otrávená. Hlady strádající v bytě  snědla doslova na co přišla včetně magnetofonových pásek a novin - uvolňující se z nich škodlivé látky. Takže mají kapačky a antibiotika a moc držíme palečky.

Máme další dvě odchycené kočičky z Hosova u Jihlavy (dostaly jména Terry a Edna), celkem tedy 8. Poslední dvě jsou pěkně zuřivé holky, naštěstí okno jejich útoky přežilo, okamžitě se připojily ke svým kamarádkám a uklidnily se. Dvě kočičky už se zklidnily, začínají se mazlit a objevily postel, u ostatních to bude dlouhodobější záležitost.

Dnešní tříbarevka Terry je prý matka všech ostatních, takže poslední miminka porodí tady a šup na kastraci. Dnes byli kastrováni Patty, Zlatěnka a Homer, vše zdárně proběhlo. Kocourek  Eddie je již užasný postelový povaleč, mazel nad mazlíky a jeho vyhublost se ztrácí, krásně přibírá.

Koťata jsou zpět, nejhůře je na tom Blackie, Terka a Česílko, lepší se Rebelka a Sněženka. Kotata jsou u nás na infuzích, jsou samostatně v pokoji.

Koťátka dostaneme odpoledne zpět, dostaneme domů i infuzní roztoky. Budou u nás napojena na výživu. Není to vůbec dobré. Obě naše veterinářky se kloní k názoru, že z 99 % je vše způsobeno otravou. Kotata první dny u nás zvracela černé pásky jako z magnetofonových kazet, tyto pásky obsahují sloučeniny těžkých kovů. Přestože jsme zasáhli hned po prvních příznacích, bůhví jak dlouho je koťata trávila.

6 koťat  z Obecin vzala při své dnešní návštěvě paní doktorka k sobě. Budou napojena na infuze, výživa, zavodnění. Ostatní kotata jsou v pořádku.

Kotátka od Žofinky prospívají báječně, těm se daří skvěle. Žofinka je úžasná maminka, stará se výborně.

Prosím Moni, Jarku Vl. a Darju Č. o zaslání adresy, kam můžeme vyhrané prostěradla z aukce poslat. Neuvedli jste svoji mailovou adresu.

 

4.3.2013

Dopoledne přišla zpráva od naší paní doktorky ohledně pitvy kocourka Mikeše. Žádné změny na vnitřních orgánech, žádné známky infekčního onemocnění. S největší pravděpodobností se jedná o otravu jedovatou látkou. Ostatním kočičkám a kotatům z Obecin dáváme antibiotika a podpůrné prostředky, přísnou dietu, vařené kuřecí maso. Probican a vitamíny.

 

3.3.2013

Rozárka odjela do Bystřice nad Perštejnem. Paní si původně přijela pro Aničku, ale jak za dveřmi uviděla Rozárku, byla to láska na první pohled. Navíc paní měla dřív perského kocourka, který jí ale věkem umřel, a má hřebeny na údržbu a česání.

Včera cestou na Vysočinu do našeho depozita jsme v Makru zakoupili větší množství kočkolitu, který byl za zvýhodněnou cenu. Při tomto množství koček a kotat, které nyní máme, je kočkolit nejvíce oceňovanou komoditou. Píši to, aby jste si vy, kteří přispíváte a kterých si nesmírně za to vážím, nemysleli, že bychom nakupovali pro svou potřebu. Samozřejmě veškeré účty jsou shromažďovány a jsou součástí našeho účetnictví.

Fotky od Vilmy (Coco)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/a_z_Vilmy_je_v_Praze_Coco_Chanel

Dina posílá zprávy z nového domova

http://eva1960.rajce.idnes.cz/3.3.2013_Dina_posila_zpravy_z_noveho_domova

Zdraví i Danny z Prahy

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Danny_zdravi_z_Prahy_a_pry_uz_se_tesi_na_jaro_na_vikendy_na_chate

 Do nového domova do Štoků odjel Šimonek. Neradi jsme ho dávali, mysleli jsme že u nás zůstane. Takový postelový povaleč a flegmatik. Paní, která nás navštívila, zemřel 16 letý kocourek, bydlí ve vedlejší vesnici a ve Štokách už máme 2 naše koťata. Šimon doslova paní objal kolem krku a tak nás uprosila.

do nového domova odjely společně Bagi a Olinka 2.

Srdíčková teta Kristýna ve čtyři ráno naháněla Barunku, která lítala s holým zadečkem po baráčku. Pamperska uvízla přilepená na koberci a Barunka si to štrádovala jen tak...

Žoly posílá pozdravy ze svého domova v Otrokovicích

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Pozdrav_od_Zolyho_a_pry_miluje_vodu,_skace_i_do_vany...

Velmi smutná zpráva, kocourek Mikeš dnes ráno umřel. Paní doktorka provede pitvu, abychom zjistili, co bylo příčinou. Ale s největší pravděpodobností to byla otrava organismu. V bytě, kde byly kočičky zavřené několik měsíců, byly i noviny a jejich zbytky kočičky zvracely v našem útulku. Tiskařská čerň je jedovatá a mohla být příčinou postupné otravy. Mikešku, je nám to moc a moc líto. Pro ostatní kočičky už je nachystaná várka vitamínů, budeme je pečlivě sledovat, snad to zvládnou. Zejména o ta malá kotata mám velké obavy.

Ve Zlíně zapalujeme za Mikeška svíčku.

mikešku už jsi měl zajištěnou novou rodinu, kde jsi mohl celý život strávit v pohodě a dostatku, o to víc nás to zasáhlo.Ještě pořád to nemohu plně pochopit, vypadalo to výborně....

2.3.2013

Poslední den do konce aukce, máte ještě příležitost vydražit kvalitní jerseyové prostěradla.

Dopoledne odjela do pražského bytu zrzavá Míša z Obecin.

Zamluvená je Anička, pravděpodobně zítra odcestuje do nového domova Rebelka.

Pro kocourka Mikeše dnes přijela naše paní veterinářka. Protože ještě zvrací, je dehydrovaný a bude napojen na infuzi pro zavodnění. 

Dnešní odpoledne bylo ve znamení návštěvy našeho depozita. Odvezli jsme do depozita Homera, který se tam hned uvelebil jako doma, odvezli jsme ještě 3 plaché kočičky z odchytu u nemocnice Atlas ve Svitu. Spokojene se usídlili v horním karanténním pokoji a zdá se, že si zvyknou.

V depozitu obrovské překvapení : dostala jsem do náruče drobnou tříbarevnou kočičku, mazlíka, a prý jestli ji poznám. A ona to je Belinka !! S příchodem spousty koťat z Obecin a z Hosova se z poloplaché, přikrčené Belinky stala úžasná mazlivá kočička. Konečně najde domov i v bytě, kam si ji představujeme.

 a nakonec - KONEČNĚ MÁME DOMA I SVOU "VELKOU BOTU"

big-foot.jpg

 

 

 

 

 

 

 

I S MAŠLÍ !! fotky vložím zítra. Možná v ní bude i některá z našich koček. Je to totiž úžasný pelíšek a schovávačka v jednom. A kromě toho netradiční úžasný dárek pro někoho blízkého. Pokud byste někdo měl zájem, www.kobioz.cz

1.3.2013

Zítra přijedou návštěvy na kočičky. Konečně by mohla do nového domova odjet Anička, mazlí se i Belinka - ale jenom s domácími, k cizím je ještě opatrná. Určitě pojede briťák - na toho rodina čeká již 2 týdny. No a uvidíme. Linka je vhodná k adopci, Rozárka 2 taky. Jsou tady dvě kočičky od Brna. Kocourek je v pořádku, s kočičkou se musíme poradit s paní doktorkou. Ačkoliv je to mladá kočička, nemá vůbec zoubky - je to divné. Dřív plaché kočičky se přestávají bát, určitě budou některé z nich vhodné do domku s přístupem ven. Ještě pár týdnů (či měsíců) vydržet.....

1.3.2013 Video a foto - Barunka v růžovém župánku: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_v_ruzovem_zu...

Jedno Žofinčino koťátko do rána umřelo. Toto kotě nemělo úplně zavřenou hlavičku, asi se špatně vyvíjelo už jako plod v kočičce, živořící na ulici. Žofie je velmi stará kočička, asi 8 letá, starší než Čmelda, úplně bezzubá a zmožená jedním porodem za druhým. Nyní už jsou to její poslední koťátka, která v klidu a bezpečí dochová a pak bude vykastrovaná.

 

Do nového domova odjela Kety, bude bydlet v Zubří u Rožnova pod Radhoštěm.

 

Poslední z koťátek z Karlových Varů, kocourek byl tak moc nedůvěřivý, že je zařazen do nabídky až nyní. Je opravdu fantastický mazel  miluje děti a ostatní zvířata ať je to kočička nebo pes. Bohužel před návštěvami se špatně předvádí a utíká a tak každého od sebe  odradí, přitom je ze všech nabízených kluků největší mazel. Je potřeba, aby lidé pochopili, že bude milovat pouze svou rodinu a vůči ,,cizincům,,bude neúplatný. Získáte s ním úžasného člena rodiny, neustále sleduje vše co děláme  a moc rád kouká  na televizi. Pepíno bude nádherný mohutný krasavec ,velmi něžné a umazlené povahy

 

 ten člověk se přestal o kočky starat uplně a kočky ve snaze přežít a že byly zvyklé na lidi chodily po ubytovně a vybíraly koše a žebraly tak jsem nakoupil granule a starám se o tři kotata ale jedno mám doma a ty druhé mají volnost a stravu z jedné strany budovy mohou se schovat před deštem. problém je ten že na ně tady už každý nadává že kočky nepatří na ubytovnu a viní mě že je krmím přitom za to může uplně někdo jiný bohužel hrozí že mě můžou i vyhodit na ulici,,

 proto se na vás obracím s prozbou vzít dvě kočky do utulku já bych si nechal přesto že to může dopadnout špatně černého kocoura protože jsme na sebe už zvyklí nejhorší je že kočky za tech půl roku byly i zraněné dvě měly aspon to tak vypadalo zlomené nožky ai nakopnuté zranění se naštestí vyléčila ale stačí aby někdo se vožral a půjde v noci z hospody na ubytovnu a kočka se mu připlete do cesty a jeto.uplně nakonec mě to zmáhá i finančně stojí mě to 400kč měsíčně mám jen strach že se kočkám stane něco co nebudu moci zaplatit/veterináře/ jsem bez práce........ bohužel se mě ozval utulek který mě nasliboval skoro všechno co je třeba ale potom na mě zapoměli teda na kočky pokud by jste mě nějak pomohli mohl bych se stát takovým opatrovníkem na dálku/minisponzorem::::::::::::::::::::::::::