Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archív ) květen 2017

30.5.2017

Ubohá kočička z příkopu!

Už je to tu zas a je to opět psycho, jak jinak. Člověk si na to ale nikdy nezvykne. Včera bylo nalezené 3 měsíční kotě, prostě bezbranná kočičí holčička. Ležela v příkopě bůhvíjak dlouho. Přebrali jsme ji dnes dopoledne. Lezli po ní červi, byla pokryta nakladenými larvami, červy měla v konečníku,  prostě byla chuděrka celá posetá červy. Byla to čirá hrůza a slzám jsme se neubránili, prostě jsme to nedali, člověk toho kočičího utrpení už viděl tolik, ale vždy to vyrazí dech. Kočička nemůže chodit, zadní nožky tahá za sebou, je to takový malý kočičí mrzáček, který má ale chuť žít a pro pomazlení by udělala cokoliv.

Museli jsme jednat a to rychle. Vyrazili jsme na veterinu. Kočičce byla udělána všechna potřebná vyšetření. Na rtg vše co se týče páteře OK, ta není přerušená, ale bohužel se zjistilo, že má ucpané střeva. Takže paní doktorka nasadila infúze a pokud nepomůžou, bude muset být kočičce proveden v sedaci klystýr.  To, jestli se bude chuděrka malá v budoucnu sama vyprazdňovat, tak to je ve hvězdách. Co ukážou všechna vyšetření, a jestli bude kočička chodit, to prozatím také nevíme. Jediné co v tuto chvíli víme, tak je to, že je to malý nevinný mazlík, pro kterého uděláme maximum. Jistě jste si také všimli, že tato kočičí holčička od nás nedostala své kočičí jméno, napadá vás nějaké? Pokud ano, tak nám jej napište.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kocicka_ze_Stitne_nad_Vlari/#3005.jpg

broken heart

29.5.2017

,,Smrt obvykle způsobí, že lidé mají porozumění pro život."

Paul Coelho

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Musilové Haně-pro Šotka

paní Kvapilové Janě -pro bílou kočičku

paní Jandíkové Petře-pro bílou kočičku

paní Charvátové Simoně - pro bílou kočičku

paní  Popelkové Soni - pro bílou kočičku

paní Sekulové Kateřině - pro bílou kočičku

paní Gérykové Danuši

paní  Horké Daně- pro bílou kočičku

paní Pospíšilové Ivaně-pro bílou kočičku

paní Kadubcové Miroslavě

paní Kubcové Vladimíře

panu Schramhauserovi Janovi

panu Vydrářovi Tomášovi- pro bílou kočičku

paní Bubelové Kamile- pro bílou kočičku

panu Sichovi Petrovi

paní Fleischmannová Barboře- pro bílou kočičku

paní Kope Novákové Jolaně

paní Komárkové Aleně- pro bílou kočičku

paní Záhorbenské Olze- pro bílou kočičku

paní Bernátkové

paní Čapkové

paní Hrnkové Blaženě- pro bílou kočičku

paní Kohnové Jaroslavě- pro bílou kočičku

paní Reynaudové Haně- pro bílou kočičku

paní Schubertové Anně

paní Gibové Ivaně

paní Kýblové Petře

yes

28.5.2017

Šoteček to má už za sebou! laugh

Šoteček byl ve čtvrtek propuštěn do domácího léčení. Po intenzívní infuzní terapii ( byl na kapačkách 24 hodin denně) a po proplachování močového měchýře, které kocourek zvládl se stoickým klidem, byly ve čtvrtek znovu vyhodnoceny hodnoty jeho ledvin.

Kreatinin v neděli 1600, ve čtvrtek 119.

Urea v neděli 60, ale neměřitelná, protože víc přístroj už neměří, ve čtvrtek 10 (fosfor v normě).

Takže tyto hodnoty a i jiné hodnoty krve a moči jsou v normálu.

Šotík dostal ještě na týden antibiotika a ledvinovou dietu, ale je v naprostém pořádku a v pohodě, zvládl to, ale měl na mále ....

Všem Vám vřele děkujeme za to, že jste nás v tom nenechali a na fa za Štotíka jste nám přispěli. K dnešnímu dni jsme vybrali 5300 Kč a za první fa jsme již uhradili 3 562 Kč. Druhá fa činí částku 3 290 Kč, tzn., že nám na její úhradu shází ještě 1 552 Kč, tak pokud můžete, přispějete nám prosím.

 laugh

25.5.2017

POZOR, POZOR VŠEM!

Dnes odstartuje aukce pro našeho Šotíka, kdo můžete, nakupujte a neváhejte podpořit našeho maroda Šotíka. Šotík se stal velmi oblíbeným pacientem na veterině v UH pro svou skvělou povahu a také pro to, že je vzorný pacient!

Dnes mu budou také provedeny krevní kontrolní testy a my doufáme, že vše bude na dobré cestě!

heart

https://www.facebook.com/events/209838789526119/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2222%22%2C%22feed_story_type%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&pnref=story

24.5.2017

Faktura za Šotka na veterině ve Zlíně!

Přikládáme fakturu za veterinární péči na veterině ve Zlíně na Medipetu. Zde Šotíka v neděli přijímala, a  od neděle do pondělí pečlivě ošetřovala ,velmi milá a profesionální paní doktorka MVDr. Iva Cepáková. Tímto jí také velmi děkujeme za její skvělou péči a trpělivost s marodem Šotkem.

Další fakturu z veteriny v UH přiložíme až po skončení Šotíkové hospytalizece.

Fa za Šotka.pdf

Všem velmi děkujeme za nás i za Šotíka!

laugh

23.5.2017

Aktuální zprávy o Šotkovi!

Dnešní zpráva od pana doktora, který se stará o Šotka:

Šotek trochu pojedl kapsičky, sice ne moc, ale aspoň trochu. Znovu má zavedený katetr ( v sedací), moč se sbírá do sáčku. Je v ní  pořád hodně krve. Zítra mu znovu pan doktor pročistí močový měchýř, aby v něm nebyly žádné krevní sraženiny. Ve čtvrtek budou opět kontrolní odběry krve na hodnoty ledvin. Jen pro připomenutí, hodnoty kreatinu měl Šotek 1 600 a urea byla neměřitelná. Šotek samozřejmě bere antibiotika a léky od bolesti.

Pan doktor také říkal, že je Šotek skvělý pacient, dobře se s ním manipuluje a je náramný mazlík.

Vám všem, kteří jste Šotkovi přispěli, a doufáme, že i ještě přispějete, protože léčba není ještě u konce, velmi děkujeme a vážíme si toho!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Sotek_Maratice/#otek2205.jpg

heart

 

22.5.2017

Kočičí sněhuláčci u naší kojící kočičky!

 

Paní v důchodě, která je kočkomilka, se ujala březí kočičky od bezdomovce, protože jí ji bylo moc líto a bezdomovec si nevěděl rady s březí kočičkou a co potom s koťaty, znáte, jak to chodí, buď by se utopily anebo vyrostly,  zabřezly a pořád dokola... Sama paní má už doma 4 kočky, všechny vykastrované. Tuto kočičku chtěla dát paní poté, co odkojí koťátka, taky vykastrovat a koťátka umístit do nových domovů. Kočička u ní tedy porodila 2 nádherné koťata,  ale bohužel kočičku včera zajelo auto. Paní ji našla už na cestě mrtvou.

Paní tedy celá nešťastná volala naší veterinářce, co má dělat. Paní veterinářka se obrátila na nás, zda nemáme kojící kočičku. Naštěstí stále máme Habu, která kojí a tak jsme včera k večeru udělali přesun k náhradní mamině Habě. Koťátka se zatím mají k světu, už mají otevřená očka, tak doufáme, že vše dobře dopadne.

A proč kočičí sněhuláčci? Mrkněte na fotky a uvidíte. 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Miminka_kocici-bila/#1.jpg

 

22.5.2017

,,Člověk, který nikdy neplakal, nežil opravdový život."

Jan Werich

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní  Tomiové Ivaně

panu Kuželovi Jiřímu

paní Samčíkové Ivaně-pro Šotka

panu Kadlecovi Janovi-pro Šotka

paní Junaskové Alici-pro Šotka

paní Vantuchové Svatavě- pro Šotka

paní Mikulcové Ivaně- pro Šotka

paní Koutná Veronika - pro Šotka

paní Benkovské Janě - pro Šotka

yes

21.5.2017

 

S.O.S. pro Šotka crying!!!

Dnes jsme měli po obědě urgentní výjezd na veterinu se Šotkem. Šotek je v kritickém stavu. Má neprůchodné močové cesty, plný močový měchýř a vzhledem k těmto skutečnostem velmi špatný krevní obraz. Šotek je na infúzích a v anestezii mu budou zprůchodněny a vyčištěny močové cesty. I tak však není zdaleka vyhráno, ale my jsme se rozhodli, že to nevzdáme a budeme bojovat, protože Šotek je mladý, čtyřletý zdatný kocour a my tu vidíme aspoň jiskřičku naděje a velmi nám na něm záleží. Je to hrozně hodný kocourek a vzorný pacient, i přes velké bolesti zvládl odběr krve a všechna vyšetření na jedničku.

Tímto vás však všechny moc prosíme o pomoc, protože den hospitalizace na vet nás přijde na 1 500Kč + další úhrady veterinárních zákroků. Víte sami, že je doba koťat a máme spoustu jiných výdajů, tak nám prosím pomozte se záchranou Šotkova života!

Velmi děkujeme!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Sotek/#IMG_4776_1.jpg

crying

 

20.5.2017

Zprávy z nového domova od Mourka (Thora)

Dobrý den paní Janišková,

posílám zprávy z Thorova nového domova. My jsme ho tedy přejmenovali na Mourka, protože je to takový mazlíček, který nám boha hromu moc nepřipomíná :-)

Včera se moc bál a zalezl nejdřív za kuchyňskou linku, tři hodiny ho tam Micka chodila strašit vrčením. Pak vylezl a pro změnu skončil v gauči, kam za ním taky vlezla a vrčela dál. V noci jsem moc nespala, dávala jsem pozor, co se bude dít. Běhali jako o život, trochu nám to tady rozházeli, ale ráno jsem je oba našla, jak sedí na okně a pozorují holuby. Tak to jsme měli s Tomem velkou radost.

Dnes už spolu snídali, pak se Mourek přišel pomazlit a Micka na něj chvíli zírala, než jí to došlo a přišla taky. Myslím, že to půjde. 

I když je pravda, že mu Micka dává pořád ještě zabrat. Dost často je zalezlý pod komodou a ona ho tam pozoruje (viz foto) anebo si tam vleze za ním. Anebo ho honí po bytě. Tak snad se časem víc osmělí a Micka mu dá víc prostoru. Určitě se ještě ozvu.

Mějte se hezky a děkujeme.

..............................

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Mourek_Thor_v_novem_domove/#IMG_20170516_072740.jpg

 

20.5.2017

Valentínek bydlí v Otrokovicích!

Náš černý kocourek našel nový domov i krásné nové jméno Valentýnek v Otrokovicích. Bydlet bude  u moc hodného zodpovědného mladého pána a to jako bytový jedináček.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Valentynek/#Valentnek1605.jpg

Máme velkou radost a přejeme hodně štěstí!

heart

20.5.2017

Brumla bude mít velkou rodinu!

Milunký černý kocourek Brumla našel nový domov.  Brumlu si vybrala rodina se 4 dětmi v Malenovicích, do bytu, takže Brumla má zabezpečeno velké množství ruk na pořádné pohlazení.

Brumlíku, ať to mazlí!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Brumla/#Brumla1406.jpg

heart

20.5.2017

Mourek ( u nás Thor) našel nový domov!

Do nového domova v Kroměříži odjel 10 měsíční Mourek (Thor). Bydlet bude v bytě a za kamarádku bude mít 10 měsíční kočičku. První zprávy jsou výborné, chvilku na něj kočička syčela, z čehož si Mourek (Thor) nic nedělal a na druhý den už společně snídali.

Máme obrovskou radost!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Mourek_Thor/#Thor1505.jpg

heart

20.5.2017

Depozitum Uhřice!

Máme skvělé zprávy, v našem depozitu v Uhřicích byla vystavěna zdařilá voliéra pro naše kočičky. V současné době jsou v ní umístěny tyto kočičky: 

kočička z Bojkovic se svýma 4 koťátky, o této kauze jsme Vás již informovali

kočička s Osíčka se svýma 3 koťátky

kočička z Březnice, která je zatím březí.

Kočičkám se zde daří velice dobře a mají zabezpečenou tu nejlepší péči.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Voliera_Uhrice/#VenkovnvoliraUhice.jpg

laugh

16.5.2017

,,Kočky mají nekonečnou trpělivost s lidskou omezeností."

(Cleveland Amory)

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Ing. Bilošové Aleně

paní Tomanikové Monice

paní Sárabarlogové Martině

paní Tichoňové renatě

paní Oppové Alici

paní Prokopové Daniele

paní Trávníčkové Petře

paní Ing. Bednaříkové  Nike

paní Káčerkové Monice

sl. Komínkové Natálii

pí. Sndře Vratné

 yes

 

 

10.5.2017

Malinké koťátko Flou zemřelo! crying

Dnes v noci malinké koťátko Flou zemřelo. Bylo velký bojovník. Jako jediné ze všech sourozenců přežilo  vyhození v igelitce do příkopu. Flou statečně bojovalo týden. Bylo skvělé, čiperné, papkalo a nic nenasvědčovalo tomu, že by svou bitvu o život prohrálo. Ale stalo se, Flou bohužel zemřelo. Krásné černé koťátečko Flou je už korálek na nekonečně dlouhé šňůře nechtěných koťátek...

Jsme plní vzteku a bezmoci, protože kvůli někomu sobeckému a bezohlednému Flou zemřelo. Těžko si představit, kdo je toho schopný, jak asi vypadá, co dělá, může to být soused vtipálek, nenápadná babička, hodná paní z obchodu, prudič z autobusu??? Kdo ví, třeba ho potkáváte každý den a je samý úsměv a ochota...

Nás strašně mrzí, že ,,člověk" který to udělal, neměl koule na to, aby se o tuto malou bezmocnou drobotinu postaral. A proto vzkazujeme všem, kteří takto odloží ,,nechtěná koťátka, " aby jim dali šanci a nechali je u maminky, dokud nebudou životaschopní a samostatní, protože vždycky se najde nějaký útulek, dobrák anebo obětavec, který se jich ujme, tak si dejte trochu práce a věnujte jim šanci na život, jsou přeci od Vaší kočičky, za kterou byste měli mít zodpovědnost a hlavně ji nechat kastrovat.

Flou, je nám to moc líto, bylo jsi naše sluníčko!

broken heart

Květinku Flou tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

priroda-56.jpg

broken heart

 

9.5.2017

„Přítel není ten, kdo tě polituje, přítel je ten, kdo ti pomůže.“

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Červinkové Danuši

paní Kuchařové Marcele 

panu Brukovi Vojtěchovi

paní Bc. Krainové Birkusové Kateřině

paní Stankeové Želmíře

yes

 

8.5.2017

Aktuality od známé kočičí party, kterou vede kapitán Hero!

Tak dnes jsme byli po obědě na kontrole kočičí party, které vládne kapitán Hero a přinášíme Vám nové zprávy. Začneme od nejmenšího:

Flou, koťátečko, které bylo nalezeno v igelitce, se má čile k světu. Je heboučké, krásně papká a už vidí na jedno očičko úplně a druhé pomalinku otevírá. Máme z něho velkou radost. Jeho nejmilejší záliba je spát na někom přilepený a hodně papkat!

Šeďánci jsou dvě kuliočka a jsou super, šmejdí kde se dá a taky si hodně hlídají své pupíky, aby byly pěkně kulaťoučké.

Rezavo-bílí naducánci jsou čilí, jako pytel blech, vše je zajímá. Jsou to krasavci, kteří budou ozdobou každé domácnosti.

Hero je velký hrdina, který je ze všech nejčipernější. Je to malý divoch, který se ničeho nebojí a všechno ho zajímá.

Haba je obětavá kočičí mamka, která se stará o všechny koťátka.

Rozárka je také obětavá kočičí mamka, která se stará o všechny koťátka, je to mamka Hera a po každé, když byl, Hero pryč, tak jej netrpělivě vyhlížela.

Dále jsou v této skvělé partě ještě Šeďa, Šotek, Preclík a další úžasní kočičáci.

Nezapomeňte mrknout na fotky, a přesvědčit se, že ta kočičí omladina roste jako z vody!:

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kocici_parta_8.5.2017/#IMG_45591.jpg

wink

8.5.2017

Rošťando grando Tomík a krasavec Fík hledají nový domov!

Tomík, má asi tři čtvrtě roku. Hezky slyší na jméno. Jako každé kotě je tuze hravý, lítá po bytě a taky u toho vrkotá. Jinak je to i velký tulivka, když chce, vyleze si na klín a hajá. V jídle vůbec není vybíravý, vzorně sní všechno, co mu dáme, i granulky rád chroupe. Fíčkovi  jsou asi tři roky. Také si rád hraje, ale ne tak často jako Tomík. Rád si pospí a na mazlení moc není, když chce, sám si řekne o pohlazení. Ale chování na rukou nemusí. On je spíš na ozdobu, jelikož je tuze hezký. Také je to nalezenec z ulice, stejně jako Tomík.  Bylo by dobré, kdyby šli do nového domova spolu, zvykli si na sebe a často se spolu kočkují. Oba jsou kastrovaní, testy na Fiv a Felv oba negativní. 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Tomik_z_Podhori/#Tomk1.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Ficek_z_Podhori/#Flek1.jpg

heart

8.5.2017

Kočička Lexinka z Barumu!

Ve čtvrtek večer se na nás obrátila paní, která pracuje v Barumu s tím, že se tam nachází kočička, která je pohublá a bezprizorná. S paní jsme se spojili a během pátku už byla kočička Lexinka vykastrovaná a u nás. A jak je to možné? Paní byla tak hodná a obětavá, že si vzala půl dne dovolené, Lexinku odchytla a dovezla ke kastraci na veterinu do Zlína, kde jsme ji přebírali k večeru už my, do našeho útulku. Paní byla velmi smutná z toho, že si Lexinku už nemohla nechat, protože už má doma překočkováno a přála by si, aby našla Lexinka nový domov co nejdříve.

Lexinka je velmi milá, nenáročná, mazlivá drobounká kočička, která bude vděčná za někoho, kdo ji bude mít rád. Pokud jste to vy, tak se nám neprodleně ozvěte, Lexinka už na Vás čeká!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Lexinka/#IMG_1002.jpg

Tímto chceme této skvělé paní velmi poděkovat za to, že ji nebyl osud Lexinky lhostejný.

8.5.2017

Tento e-mail jsme dostali od jedné ohleduplné paní z Bojkovic, jsme moc rádi, že jsou mezi námi stále lidé, kteří jsou ochotni konkrétně pomáhat. Koťátka budeme ihned jak odrostou inzerovat, tak nás sledujte! 

yes

Dobrý den, paní Janiškova 

Píšu vám po dnešním telefonickém rozhovoru.

Minulý týden jsem našla u cesty, která vede k našemu sídlišti, pod živým plotem z tújí, kočičku i se čtyřmi koťátky.

Po té co kvůli vydatnému dešti byla kočička, která se snažila chránit koťátka celá promoklá, jsem ji přestěhovala do kůlny opuštěného domku. Právě z tohoto domku kočička pochází. Majitel zemřel a domek zůstal opuštěný. Kůlna má dveře zajištěné jen hřebíkem. Tak snad jsem nespáchala velký trestný čin, že jsem do kůlny vnikla.

Kočičce jsem z krabice vyrobila pelíšek a chodím ji pravidelně krmit. O koťátka se vzorně stará a jak kdyby poznala, že jí chci pomoct nechá se vzít do náruče a dovolí i abych prohlídla  její koťátka. Zatím jsou slepé a mají asi týden. Vypadají v pořádku. S místní veterinářkou jsem domluvená, že by kočičku vykastrovala a ona mohla dál žít v prostředí kde je zvyklá. Jen jsem hledala, kdo by pomohl koťátkům zajistit život v dobrém domově.

Narazila jsem na vaše stránky a proto, jsem se obrátila na vás o pomoc. Všechny vaše dotazy ráda zodpovím a budu vám ve všem nápomocna. Ještě jednou děkuji za všechno, co pro kočičky děláte.

S pozdravem ……….,  Bojkovice

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kotatka_z_Bojkovic_k_adopci/#IMG_20170505_181541.jpg

 

8.5.2017

Sobotní brigáda se vydařila!

V sobotu opět proběhla v našem útulku brigáda. Sešla se fajn parta a všichni byli úžasní. Gruntovalo se od zhora až dolů a to velmi důkladně až do naprostého vyčerpání wink!

Za veškerou pomoc jsme moc rádi a všem, kteří si udělali čas vřelé díky!

yes

4.5.2017

Koťátečko Flou posílá nové zprávy!

Přinášíme nové zprávy o koťátečku Flou. Flou bylo přijato kočičí tlupou a jeho adoptivní mámou se stala kočička Haba. Rozárka, která byla také ve hře,  je jeho teta, ale hodná teta. Flou nám pěkně přibírá, každý den se váží a dnes mělo koťátko 160 g. Očička má ještě slepená, ale vypadá to, že je každým dnem otevře. Jinak se má skvěle k světu, šmidlí sebou a taky náležitě piští , když se váží. Dává o sobě vědět, což je fajn. Nejraději je přilepeno ke svým dvěma šedým adoptivním sourozencům a ke své mamči Habě. 

Jsme moc rádi a doufáme, že vše dobře dopadne, tak na nás myslete!

laugh

2.5.2017

heart

Malé pojednání o velkém shánění kočičích peněz.

Jak už jsme v minulosti psali, když se dáte na pomoc kočičákům, hafanům a různé té živočišné havěti, kterou my dobrosrdeční lidé milujeme, dáte se i na dráhu ,,žebroty.“

V praxi to vypadá tak, že sedíte u  PC a vypisujete žádosti a prosby a to jak na města a obce, tak různým firmám, organizacím, soukromníkům, nadacím, no prostě každému, kdo by mohl mít porozumění a srdce na pravém místě.

Taky se snažíte oslovit nějaké ty slavné sportovce a umělce, kteří mají vybudovanou image těch, co všechny milují, jsou samá láska, srdíčka a sluníčka anebo mají ústa plná soucitu a pomoci. Vy co nás sledujete pravidelně víte, že často také vypouštíme na našich webovkách a fc prosby o pomoc, prostě takovéto kočičí SOS, naposledy to bylo pro našeho Hera.

A po všem tom snažení, kdy rozešlete nespočet e- mailů, pak  čekáte a doufáte, že se někdo ozve a pomůže Vám, no co nám, spíše těm nebohým kočičákům. A jaké je pak naše rozčarování si umíte určitě  představit, když zjistíte, že nejvíce Vám vypomáhají obyčejní lidé, jako jste vy sami, co nás sledujete, anebo firmy, které Vám odpoví, že sice nemohou přispět finančně, ale zašlou kočičákům produkty, které se nám hodí anebo drobní soukromníci, kteří vám alespoň odpoví, že je to mrzí, ale že jsou v červených číslech a v neposlední řadě vám odpoví někdo, kdo v tichosti a důstojně bez reklamního humbuku zvedne telefon a zavolá Vám s tím, že Vám vypomůže… To je potom pro nás den růžovější a plný slunce, i když venku prší, protože víte, že v tom nejste sami a na světě je pořád spousta lidí, kteří v tom ty naše kočičáky nenechají.

Všem Vám tedy vřele děkujeme za Vaši pomoc ať už finanční, materiální anebo morální, protože díků není nikdy dost!

heart

2.5.2017

,,Někdo rozdává a přibývá mu stále, kdežto ten, kdo je skoupý, mívá nedostatek."

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

Nadačnímu fondu paní Ivany Z. heart

panu Schramhauserovi Janovi

paní Schubertové Anně

paní Macháčkové Renatě 

paní Prokopové Daniele

yes

1.5.2017

Velká akce na záchranu koťátka Flou, kterého

,, č l o v ě k" 

pohodil v igelitce v lese!

heart

Dnes ráno nás telefonicky kontaktovala slečna Bára z Projektu Bez maminky s tím, že se hledá kojící kočičí mamka pro ještě slepé koťátečko. Herova mamča Rozárka  a teta Haba kojí a tak jsme se dohodli, že na nás předají kontakt nálezcům Flou. Koťátečko našla v Brně v Králově Poli jedna velmi hodná slečna v lese v igelitce. Celkem tam byla 4 koťátka, ale tři už byla bohužel mrtvá. Kotátečku se dostalo velké péče, ale kočičí mamča třeba jen náhradní je pořád lepší než lidská. Ta lidská to tak neumí, i kdyby se rozkrájela. Poté, co Flou povyroste, pojede nazpět ke své skvělé nálezkyni, kde mu bude super, teda pokud vše dobře dopadne.

A tak proběhla velká logistická akce a malé koťátečko k nám přicestovalo až z velké dálky a to z Býkovic u Brna. Je to něco málo přes 100 km. Přivezli ho velmi sympatičtí lidé, kteří nám předali malého černého ještě slepého tvorečka.

Ihned jsme sedli do auta a jeli za Rozárkou a Habou. Kočičky Flou očuchaly, trochu olízly. Ostatní z této tlupy byli také v pohodě. Vypadá to nadějně, ale vyhrané ještě koťátečko nemá. Nyní nám nezbývá nic jiného než doufat, že vše dobře dopadne a koťátečka Flou se některá s kočičích tet ujme, nejlépe obě tety!

Pro toho, kdo byl schopný takhle surově odložit malé bezbranné tvorečky, nemáme slov. Naopak velké díky patří všem, kdo se záchranné akce zúčastnili a to jeho slečně zachránkyni, lidem se sdružení Jezevčíci v nouzi, lidem z Projektu Bez maminky, Zuzce a Františkovi Millerovým,  co ho dovezli a dalším, kteří se na této záchranné akci podílí včetně paní Jitce- majitelce Rozárky a Haby, která Flou ke kočičkám přijala.

O tom, jak se malému černému koťátečku Flou daří, vás budeme průběžně informovat!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Flou/#IMG_4441.jpg

Nyní proběhl večerní telefonát a Haba Flou kojí společně se svýma dvěma koťátkama!!!

yes

1.5.2017

Rozloučení se Sovičkou!crying

Minulý týden jsme se museli bohužel rozloučit s kočičkou Sovičkou. Bylo jí 7 měsíců, museli jsme ji dát uspat z důvodu FELV, která na kotě přešla od matky. Bohužel, je nám to moc líto, ale už poslední den ležela a nechtěla vstát.                      

Je nám to moc líto Sovičko!

Květinku Sovičku tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

priroda-56.jpg

broken heart

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Sovicka/#Sovika1403.jpg

1.5.2017

Kocourek Met zůstane navždy v našem srdci. crying

Ve středu 27. 4. 2017 byl u cesty nedaleko Hranic na Moravě nalezený chomáček kostí, z kterého se vyklubal stařičký kocourek.  Kocourek byl slepý, velmi starý stařičký, s omrzlýma ušima, domlácený, podchlazený...

Velmi hodný a ohleduplný nálezce jej zavezl na akutní ošetření na veterinu, kde kocourek dostal antibiotika, calopet pastu, podkožní infuze. V  pátek byl potom kocourek dopravený k nám do útulku ve Zlíně, kde od nás dostal jméno Met. Nálezce se s Metem loučil jen velmi těžko, a se slzami v očích.

Ještě ten samý večer jsme s Metem jeli urychleně na veterinu, kde mu byla zavedená kanyla a infuzní roztok, protože byl velmi dehydrovaný a jeho tělesná teplota byla 34 stupňů. Celkový stav Meta nenaznačoval nic dobrého, spíš naopak.

V sobotu jsme pro jistotu ještě odjeli udělat Metovi rentgen a sono břicha k naší paní doktorce Vojtkové, abychom vyloučili nějaká vnitřní zranění. Vyšetření nepotvrdilo žádná vnitřní zranění, ale bohužel masivní zápal plic. Met dostal dufalit, další silnější antibiotika. Teplota se mu už začala vracet do normálu, naměřili jsme 38 stupňů.

Kocourkovi jsme začali kapat a doufali jsme v zázrak. Met chvílemi dýchal zrychleně, pak se mu dech zklidnil, ale byl apatický a hodně spavý, občas jemně vrněl. Bohužel ani krevní zkouška nebyla příznivá, ale potvrdila velký zánět v tělíčku a neměřitelné hodnoty urey. Ledvinové hodnoty byly celkem v normě, červené krvinky rovněž. Ihned po příjezdu z veteriny šel Met do karanténního boxu na vyhřívanou dečku, kde mu bylo dobře a teplo. Kocourek bojoval, jak jen to šlo a my s ním.

Bohužel, ale Met už neměl dost síly na boj o svůj život. Také to, co se s ním dělo, nebylo pro jeho psychiku to nejlepší. Ani si neumíme představit, kolik bolesti a strachu musel zažít v poli u cesty, když čekal na smrt sám a opuštěný,  kolik nejistoty spojené s tím, že neviděl, musel zažít při manipulaci s ním, no prostě muselo to být pro stařičkého, slepého kocourka šílené.

 Nicméně jsme ale rádi, že jsme pro Meta udělali maximum, co jsme mohli a o jeho život jsme bojovali.  I když jsi byl u nás necelé dva dny, nechal jsi v nás pocit, že jsme tě znali dlouho. Na konci své cesty jsi v klidu a teple usnul a doufáme, že s vědomím, že jsou nablízku lidé, kterým na tobě záleží.

Mete, je nám to moc líto!

broken heart

Květinku Meta tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

priroda-56.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Met/#Met2804.jpg