Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štístko

DNEŠNÍ AKUTNÍ PŘÍJEM !!!!!
Dnes v 9 hodin ráno byla nalezena zraněná kočička v areálu před firmou v Lípě u Zlína. Kočička tam ležela na promrzlé zemi už minimálně druhý den.NIKDO se neobtěžoval ji pomoct, jediné co ochotní zaměstnanci udělali bylo, že.ji hodili na promrzlou zem pod strom kus hadru, na kterém mohla ležet. Na dotaz paní na vrátnici jestli je kočka jejich a jestli ji nepomůžou odvětila velice arogantní paní s cigárem v ruce, že je kočka jejich a že je to příroda ze ji srazilo auto, a ať ji necháme kde je. Kočce pomoct nechtěli, a když jsme ji chtěli pomoc mi, tak byli naštvání, že jim chceme sebrat kočku. Kočička celá mokrá počůraná, pravděpodobně poranění na páteří a celá chudák dotlučena ani nemohla chodit tak jen ležela na mokrém hadru a čekala v mrazu na smrt. Poté,  co jme pochopili,  že od lidí z firmy se pomoci nedočkáme, jsme kočku naložili, že ji vezeme na veterinu. Přičemž vylezla paní z vrátnice se svým pejskem z buňky vrátnice a šla venčit svého miláčka, kterého si pravděpodobně nosí i do práce kousek vedle zraněné polomrtvé kočky, které odmítla pomoct. Opravdu NIKDY v životě nepochopím ,že může člověk, který má sám zvíře, odmítnout pomoct jinému zraněnému tvorovi a jen se dívat jak pomalu umírá a trápí se v bolestech !!!! BEZCITNOST LIDÍ NEZNÁ HRANIC. Lidé chodící do práce ji obchází a nikdo nemá srdce pomoct. Karma je zdarma a takovým lidem se to jednou vrátí stejnou minci.

angryangryangry

 

Kocourek dostal jméno Štístko.

Volala paní doktorka, že kocourek se drží. Což vlastně znamená, že ještě žije. Už není podchlazený a je na kapačkách, v břiše má drén a buď dnes večer nebo zítra ráno proběhne operace. Kočičák prý vrní a zatíná drápky, takže za duhový most se mu ještě nechce a bojuje chlapeček, i když mu paní doktorka dává tak 20%.

U kocourka paní doktorka provedla krevní rozbory a výsledky nejsou až tak hrozivé, jak se obávala. S největší pravděpodobností je ale výrazně zvýšená hladina draslíku v krvi, proto se rozhodla operaci odložit na dnešní večer nebo zítra ráno. Kocourek by nemusel anestezii zvládnout. Mezitím zavedla kanylu do břišní dutiny a dělá výplachy, aby se celé bříško vyčistilo.

Jsme v kontaktu, v každém případě uděláme s naší paní doktorkou všechno možné (a snad i nemožné) aby kocourek přežil.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Stistko

heart

 

Součet zranění Štístka crying

Takže po více jak dvouhodinové operaci kocourek bojuje dál. Co všechno při operaci paní doktorka zjistila:
- zlomený ocas (možná budoucí amputace)
- zlomený krček stehenní kosti (budoucí operace, pokud by byly problémy s pohybem)
- spousta moči a krve v dutině břišní
- nalomená pánev...
- obrovský megakolon-patologická dilaktace tlustého střeva
- zánět pobřišnice
- natržený močový měchýř, ucpaný krevní sraženinou
Ocásek, stehenní kost, pánev jsou záležitosti, které bude paní doktorka řešit později. Co musela provést bylo vyčistit obsah střev, který se vlil do žaludku a střeva zašít, současně proplachovat břišní dutinu.
Kocourek je sešitý, na kapačkách, na vysokých dávkách antibiotik a začíná se budit z narkózy.
Znovu paní doktorka udělala rozbor krve, zejména ledvinové hodnoty, které díky infuzím šly výrazně dolů a jsou mnohem lepší.

tstko3.jpg

Takže shrneme: Štístko operaci přežil, vyhráno nemá ale doufejme v zázrak. Už to je zázrak, že operaci zvládl a nezemřel během ní.

heart

 

Štístko přežil a bojuje dál!

Tak máme nové zprávy, Štístko dnešní noc přežil a bojuje dál.Jsme moc rádi.

Operace byla velmi nákladná i péče o něj po operaci, jelikož Štístkovi zranění nebyly lehké, ale šlo mu a stále jde o život.

Víme,  že po Vás pořád něco chceme, ale bez Vaší pomoci to prostě nedáme a proto všechny kdo můžou prosíme o finanční pomoc pro Štístka. Tento příspěvek posílejte na náš transparentní účet s poznámkou Štístko.

Všem velmi děkujeme!

Aktuální zprávy od Štístka od paní veterinářky!

Štístko se zatím drží, prý se snažil i sám posadit, což je super, že není apatický a jen neleží, ale bojuje. Paní veterinářka zkoušela, jak bude reagovat na vůni jídla a Štístko měl zájem, což je úžasné, ale samozřejmě je to o tom, že po operaci střeva je jen na tekuté speciální stravě.

Při dalším vyšetření paní veterinářka zjistila podezření na poranění čelisti. Štístko má omezení její hybnosti, ale v porovnání z jinými vážnými zraněními je to jen ,,vedlejšák" .

Takže Štístko bojuje dál a my s ním!

sssss.jpg

heart

Štístko posílá pozdrav z veteriny a děkuje všem, kteří na něho myslí!

 

Večerní zprávy od Štístka!

Paní veterinářka nám sdělila, že Štístko už není v kritickém stavu, ale ve vážném. Co se týče jeho krevního obrazu, tak mu podle rozboru koluje v těle zánět, má více bílých krvinek. Štístko je na vyhřívané podložce . Jeho apetit, je skvělý, což je úžasné, dostal malinko kapsičky a jen se po ní zaprášilo.

Máme obrovskou radost!

smiley

 

Aktuálně o kocourkovi Štístkovi.

Dnešní zpráva od paní doktorky  a to v 11:19h 
Kocourek se mazlí a vrní, ale do jídla se mu moc nechce. Nicméně se snaží. Močí pod sebe a zatím nevíme, jak to bude s vylučováním, stále nemá co. Ale doufám, že se to rozjede. Večer další zprávy.

Huráá, tak druhá noc, kterou kocourek zvládl a všechno je na dobré cestě.  Štístko drž se! yes

 

Dnešní večerní zprávy o Štístkovi!
Kocoureček bojuje, má velkou chuť žít a zvládnout všechno, co musel prožít. Paní doktorka je u něj neustále, i v noci. Co 2 hodiny ho krmí a kontroluje.
Denně dělá rozbory krve, hematologii i biochemii, aby viděla jakoukoliv změnu a mohla ihned reagovat.
Během dne nastala poměrně velká komplikace, Štístkovi se bříško plní tekutinou, kterou musí opět odsávat. Má obrovský zánět pobřišnice, nejde o FIP, ale o mimořádně rozsáhlý zánět, který ještě kocourka může velmi ohrozit. Je pokrytý antibiotiky, stále na kapačkách a s dreny v břiše.
Držte prosím všichni Štístkovi palce!
 

Dnešní nepříznivé zprávy o Štístkovi.

Na základě našeho telefonického rozhovoru s paní doktorkou přikládáme nynější zprávy. Podle paní doktorky je Štístkův stav natolik kritický, že se máme připravit na nejhorší. Jeho tělíčko je natolik oslabené silnou infekci, že nemám už z čeho brát síly. Štístko je extrémně hubený a je to s ním opět velice špatné. I když je na infuzi a paní doktorka jej krmí tekutou stravou, stále to není dostačující, aby přibral. Podle paní veterinářky začíná byt apatický a už ani nevrní, tak jak v minulých dnech. Stále ještě není konec, ale jde to z jeho sílami postupně dolů. I přes to, že paní doktorka udělala opravdu maximum, o tom ani v nejmenším nepochybujeme, je infekce velmi silný nepřítel, který vysává kocourkovi poslední zbytky sil z jeho slabého a vyhublého tělíčka. To je zatím vše, co víme a dál můžeme jen doufat a čekat jak se vše vyvine. crying

 

Večerní zprávy o Štístkovi!

Paní doktorka včera navečer znovu zopakovala kontrolní rozbory krve Štístka. Velmi ohrožujícím faktorem je nízká hladina albuminu, která byla způsobená právě močovinou v dutině břišní. Kocourek je opravdu v kritickém stavu. Podařilo se jí zajistit lék na zvýšení produkce albuminu. Ještě večer jsem jej vyzvedávala a ochotný pan Pekárek, Terezčin tatínek, jej ihned vezl do ordinace. Paní doktorka čekala hodinu po skončení pracovní doby, abychom jí lék dopravili. Já jej vyzvedávala v 19.00 hodin a pan Pekárek hned vyjížděl. To už je jedna z posledních šancí, aby se stal zázrak. 

Děkujeme všem za obrovskou vlnu solidarity a taky za to, že se ukázalo, kolik úžasných lidí mezi námi je!

 

Aktuální zprávy o Štístkovi.

8:50 úterý, zprava od pani doktorky:
,,Večer se Štístko po infuzi sám napil,postavil na nohy a popošel.Dnes ráno leží jak lazar. Je to jak na horské dráze. Potřebuje čas,ale nevím,jestli mu ho to slabé tělíčko dopřeje."

 

Je to náročné, hodně náročné a hodně emoční jak pro nás tak pro Vás všechny, kdo kauzu Štístka sledují, ale musíme vydržet!!!

 

heart

 

KOCOUREK ŠTÍSTKO DOBOJOVAL crying

Dnes v 9.30 hodin Štístko vydechl naposledy. Ležel v teple, na vyhřívané podložce, v péči paní doktorky. Na posledních pár dní poznal lásku a hodné lidi. Umřel důstojně, zbaven zbytečného utrpení, osamění a bolesti.  Jeho slabounké tělíčko to nezvládlo, i když dostal šanci.

Je nám to kocourečku nesmírně líto!

Všem moc děkujeme za to, že jste byli se Štístkem , tolik mu pomohli a nebyl vám lhostejný jeho těžký a bolestný osud!

 

Penízky pro Štístka poslali a zároveň jim děkujeme:

paní Pípalové Haně                             paní Pokorné Kateřině

paní Paulové Ireně                              paní Krčmové Ivetě     

paní Mühlfaitové Vladimíře                paní Bínové Jaroslavě

paní Martincové Taťáně                      paní Kuchařové Marcele

paní Kundratové Petře                        paní Simonové Lucce

paní Frisové Ditě                                paní Jansové Markétě   

panu Bláhovi Janovi                            paní Moglichové Hedě

paní Kočkové Heleně                           paní Junáškové Alici

paní Kováčové Ireně                            paní Zavadilové Světlaně               

paní Bc. Kopčilové Barboře                paní Benčíkové Kateřině

paní Humlové Šárce                             paní Šlajtrchové Jitce

paní  Singerové Heleně                        paní Svízelové Haně

panu Dvořákovi Michalovi                  paní  Šindelářové Blance

panu Kadlecovi Janovi                         paní Jeremejkové Markétě

paní Rýdlové Renatě                             paní Kadicové Barboře

paní Strunecké Miroslavě                     panu Vechovi Viktorovi

paní Venhodové Ludmile                        

yes

VŠEM VÁM MOC DĚKUJEME, ŽE JSTE NÁS V TOM NENECHALI A FINANČNĚ NÁM POMÁHÁTE. JE TO PRO NÁS VELIKÁ ÚLEVA. SOTVA JSME SE TOTIŽ DOSTALI Z  VELKÉHO MÍNUSU ZA ÚČTY NA VETERINĚ DO MALÉHO MÍNUSU, A MYSLELI JSME SI, ŽE SI TROCHU ODDECHNEME, BYLA TU UDÁLOST SE ŠTÍSTKEM, ZA KTERÉHO JSME PŘIJALI ZODPOVĚDNOST.

11186881-birthday-card-with-little-kitten-flowers-and-butterflies-stock-photo.jpg

Zdroj: internet

   VŘELÉ DÍKY VÁM VŠEM, NAŠIM PŘÍZNIVCŮM A DÁRCŮM!