Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fanynka

Fanynka_ účet veterina.pdf

 

Musí se to stávat?

Minulý týden jsme přijímali podchlazenou, starou, téměř slepou, hluchou a bezzubou  kočičku britku. Dali jsme ji jméno Fanynka. Fanynka údajně v těchto mrazech několik dní posedávala u domků v Tečovicích.Fanynku jsme ihned odvezli k hospitalizaci na veterinární kliniku, kde pobyla dva dny, v sobotu jsme si ji odvezli k nám, ale jelikož se její stav nelepšil, ba naopak, musela být opět hospitalizována.

Fanynka má špatnou funkci ledvin a s tím jsou spojeny i vážné problémy se zrakem. Dále na špatnou funkci ledvin navazují velké bolesti kloubů a svalů. Fanynka je také dezorientována a zapomíná jíst.Co se týče krevních testů, tak ty nejsou také dobré. Vzhledem ke všem těmto skutečnostem bylo vcelku obtížné nastavit vhodnou léčbu a Fanynku zamedikovat. Mimo jiné léky jsou ji podávány samozřejmě i léky od bolesti, aby tolik netrpěla. Neděláme si žádné iluze o tom, že se z toho všeho Fanynka vyškrábe a ani ji nechceme zbytečně prodlužovat život v bolestech a v trápení ze ztráty domova, jediné co chceme, aby Fanynka svůj život ukončila co nejvíce bezbolestně, v teple a bezpečí.

Na závěr chceme dodat, že nevíme co se stalo a jak se mohla Fanynka dostat na ulici v těchto mrazech, víme jen, že ji nikdo nehledá a letité zkušenosti nám bohužel napovídají, že se jí někdo chtěl asi zbavit vzhledem k jejímu věku a nemocem, protože péče o takovou kočičku je poměrně finančně i časově náročná. Nicméně bychom byli velmi rádi, kdybychom se mýlili a Fanynku by někdo hledal!

fanynka.jpg

Fanynka odpočívá ještě u nás v útulku.

heart

Jak je na tom Fanynka?

 

Laboratorní vyšetření: 

hematologie a biochemie ze čtvrtka - hodnoty ledvin kreatinin 260, urea 60

hematologie a biochemie ze včerejška -hodnoty  ledvin kreatinin 700, urea 60.

Sono Fanynčiných ledvin sice nepotvrdilo možný nádor na ledvině, ale ani 100 % nevyvrátilo, z tohoto důvodu je stále ve hře. 

Fanynka je momentálně napojená na infuze, bude dostávat mírné opiáty, ale s jakýmikoli léky musí paní doktorka velmi opatrně, cokoliv může funkci ledvin ještě zhoršit.

Nezbývá než ledviny proplachovat a proplachovat. Ve čtvrtek paní doktorka udělá znovu rozbor krve a pokud by se stav nezlepšil, budeme bohužel muset uvažovat o uspání.

Fanynka by se velmi trápila. Onemocnění ledvin, při kterém se do těla vyplavuje močovina, kterou nedokáží ledviny zpracovat a odvést, je velmi bolestivá nemoc.Zrak se zhoršuje vlivem odchlípnutí sítnice, které toto onemocnění provází. Může vést ke křečím, záchvatům, bolákům v tlamičce. Fanynka by velmi trpěla a to v žádném případě nemůžeme a ani nechceme dopustit.

 

img_20170109_160720.jpg

heart

Fanynka  při příjezdu na veterinu.

 

Opustila nás Fanynka crying.

Dnes zemřela Fanynka, stará, nemocná a opuštěná kočička. Fanynka mě fakt dostala, znáte to, ani nevíte proč a něco anebo někdo Vám  zničeho nic pronikne za srdeční plot. Fanynku jsme museli nechat uspat. Její stav byl již natolik vážný, že jakékoliv udržování při životě by Fanynce působilo zbytečné utrpení a bolesti. S takovou víme, že Fanynka umřela bezbolestně, v teple a v rukou, které ji k sobě s láskou přivinuly. Fanynka měla štěstí v neštěstí, protože si ji na ulici všimla jedna hodná slečna, která nás kontaktovala a zbytek už víte.  

Všechny zároveň prosíme, aby se zdrželi negativních komentářů na adresu bývalých majitelů, jelikož to ničemu nepomůže, ale pokusme se sami být hodní, všímaví a ohleduplní ke svému okolí, rodině, sousedům, přátelům .... protože takových ,,Fanynek" ať už kočičích, psích, nebo lidských žije mezi námi bez povšimnutí mnoho. Děkujeme.

Květinku Fanynku tímto sázíme na naši kočičí louku, kde nikdy neodkvete.

 

priroda-56.jpg

broken heart